WeWork חותכת את השווי בהנפקה ל-20-30 מיליארד דולר
ירידה חדה בשווי של חברת חללי העבודה המשותפים הישראלית - שהערכת השווי האחרונה שלה עמדה על 47 מיליארד דולר
חברת חללי העבודה המשותפים WeWork חותכת את השווי בהנפקה המתוכננת שלה (IPO) ו"שוקלת לנסות ולהשיג הערכת שווי של 20-30 מיליארד דולר בלבד". כך מדווחים כלי תקשורת בארה"ב.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
האותיות הקטנות מאחורי ההנפקה של WeWork בוול סטריט
WeWork הפסידה 900 מיליון דולר בחצי הראשון של השנה
שנה קשה ל-WeWork: הפסידה 2 מיליארד דולר ב-2018
לדבריהם, החברה עדיין מנהלת דיונים בנוגע לתנאים הפוטנציאלים להנפקה והערכת השווי הסופית עוד עלולה להשתנות, בהתבסס על הביקוש מצד המשקיעים. מהחברה לא נמסרה תגובה לדיווח.
הערכת השווי האחרונה של החברה עמדה על 47 מיליארד דולר, זאת לאחר שסופטבנק היפנית - המשקיעה הגדולה ביותר בה - השקיעה בחברה בינואר האחרון שני מיליארד דולר נוספים.
לפי הדיווחים, החברה מתכוונת לגייס אג"ח בשווי של בין 3-4 מיליארד דולר עוד לפני ההנפקה, וזאת כדי לממן התרחבות נוספת וכדי להוכיח שתוכל להגיע לרווחיות.
פרט לחללי העבודה המשותפים, החברה גם נכנסה לתחום השכרת מתחמי דיור קהילתיים ובתי ספר לגיל הרך.
מוקדם יותר השבוע דווח כי החברה מתכוונת לצאת לרודשואו לקראת ההנפקה כבר בשבוע הבא.
המספרים שמאחורי ההנפקה
בתשקיף שחשפה החברה לקראת ההנפקה, היא העריכה תבצע את ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) כבר בחודש הבא.
לפי התשקיף, עבור ששת החודשים הראשונים של 2019 דיווחה החברה על הכנסות בגובה 1.54 מיליארד דולר ועל והפסד נקי של יותר מ-900 מיליון דולר. כמו כן, החברה דיווחה כי נכון לסוף יוני, יש לה 527 אלף חברים, צמיחה של יותר מ-90% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בשנה שעברה עמד ההפסד של החברה על 1.9 מיליארד דולר. לשם השוואה, אובר דיווחה על הפסד של 1.8 מיליארד דולר ב-2018 וליפט הסתפקה בהפסד של 911 מיליון דולר. ההפסד של 904 מיליון דולר בששת החודשים הראשונים של השנה הנוכחית מהווה עלייה של סביב 25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
החברה הגישה מסמכים ראשוניים לקראת ההנפקה כבר באפריל, אך המסמכים הללו לא כללו פרטים על הביצועים הפיננסיים שלה. במאי היא הוסיפה עדכון לגבי הרבעון הראשון, ממנו עלה כי ההכנסות הוכפלו ל-728.3 מיליון דולר, בין השאר על רקע התרחבות לשווקים נוספים. עם זאת, התשקיף לא כלל פרטים לגבי שווי ההנפקה או היכן היא תתבצע. היא יוצאת דרך בתקופה שבה מלחמת הסחר הנמשכת בין ארה"ב וסין גורמת למשקיעים רבים להעדיף ולהימנע מסיכונים, כך שלא ברור כמה נחת ירוו המייסדים והמשקיעים.
כחלק מהמאמצים שלה לשכנע את המשקיעים בכדאיות ההשקעה בהנפקה, החברה ניסתה בחודשים האחרונים להבדיל עצמה מחברות סטארט אפ אחרות בתחום הטכנולוגיה שהונפקו השנה על אף שהן לא רווחיות, ביניהן אובר וליפט. סמנכ"ל הכספים ארטי מינסון אמר כבר במאי כי המשקיעים צריכים להתייחס להפסדים של WeWork כ"השקעות", זאת מכיוון שהחברה מוציאה סכומים גבוהים לשכירת בניינים במקומות מרכזיים, אותם היא משכירה מחדש לחברות סטארט-אפ ופרילנסרים. לדברי החברה, לקוחותיה מחויבים לה לשכר דירה עתידי בסכום כולל של 17.9 מיליארד דולר, כשלא ברור מתי יגיע סכום זה לכיסה, ובאיזה קצב.