שתף קטע נבחר
 

נשיא התאחדות התעשיינים: "המדינה ויתרה על התעשייה"

שרגא ברוש מתריע באולפן ynet מפני הרגולציה, שערי המט"ח והמחסור בכ"א עם הכשרה טכנולוגית - המקשים, לטענתו, על פיתוח התעשייה בישראל. הוא עוקץ את שר הכלכלה, אלי כהן, על דבריו בנוגע למחירי הטיסות הנמוכים: "כולנו אוהבים לנסוע לחו"ל - אבל כשחוזרים צריך מקום עבודה". צפו

 

צפו באולפן ynet: ריאיון עם יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש    (צילום: אלי סגל)

צפו באולפן ynet: ריאיון עם יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"המשק במצב לא טוב, הרגולציה הורגת אותנו, שערי המטבע זה אסון". כך טוען היום (ג') נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, בריאיון באולפן ynet. ברוש מתח ביקורת על שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, שהתראיין גם הוא לפני כחודש באולפן ynet וטען שהשיקולים שמניעים את ברוש פוליטיים. "כהן סיפר כמה זול זה לטוס לחו"ל, כאילו זה חזות הכל. אנחנו חוזרים מחו"ל, וכשחוזרים אנחנו רוצים מקום עבודה. הצמיחה שהוא מדבר עליה היא קטנה, הוא לא רוצה להגיד שיש גידול של 2% באוכלוסייה ועכשיו הוא מעז להגיד שהשיקולים שלי פוליטיים".

 

שר הכלכלה אלי כהן: "לא רואה מיתון באופק"

שרגא ברוש: "יוקר המחייה של התעשייה בישראל גבוה עד בלתי אפשרי"

נפתח המרוץ לנשיאות התאחדות התעשיינים

 

השר כהן טען בין היתר בריאיון כי "ברוש לוקח שישה מיליון שקל מהתעשיינים לטובת קמפיין פוליטי שמקדם אותו אישית, הוא איש של ישראל ביתנו". ברוש דוחה את הטענות. "אני לא הולך לתפקיד פוליטי", אמר. "תפקידי הוא לדאוג לתעשייה הישראלית. אני מכבד מאוד את העזרה של ליברמן לתעשייה ולפעילות שהמגזר העסקי לקח על עצמו להוציא את כל הקשישים העניים מקו העוני, אבל זה לא אומר שאני במפלגה שלו וזה לא אומר שאני מצביע עבורו בבחירות. אני לא עובד בשבילו".

שרגא ברוש. "הרגולציה הורגת אותנו" (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
שרגא ברוש. "הרגולציה הורגת אותנו"(צילום: ניצן דרור)

על הקשרים שלו עם ליברמן אמר ברוש כי "ליברמן היה שר הביטחון, יש לנו הרבה מאוד דברים בתעשייה הביטחונית שאנחנו קשורים במשרד הביטחון, הוא היה שר התשתיות, אני מכיר את ליברמן הרבה מאוד שנים, דרכי העבודה שלנו הצטלבו לא פעם ולא פעמיים". 

 

"מפעלים חדשים? אולי נפתח אחד או שניים"

ברוש טוען, כי את ששת מיליוני השקלים שהוקצו עבור הקמפיין אישרו נשיאות התאחדות התעשיינים ומועצת התעשיינים. "לא היינו צריכים להוציא את הכספים האלה אם אלי כהן היה ממלא בארבע השנים האחרונות את תפקידו כשר התעשייה כמו שצריך, אני לא הייתי צריך להילחם על מעמד התעשייה. כשאנחנו צריכים לבוא ולנסות לזעוק זעקה ולהגיד שאין כלכלה חזקה בלי תעשייה חזקה זה בין היתר כי אלי כהן הוא שר התעשייה".

 

לדבריו, המדינה לא עושה מספיק כדי לפתח את התעשייה המקומית. "הרגולציה היא בלתי נסבלת, אין לנו כוח אדם טכנולוגי לפתח את המפעלים, שערי המט"ח הם בלתי נסבלים", אמר. "נראה כאילו המדינה ויתרה, כל הסיסמאות שהוא (שר הכלכלה אלי כהן) פותח מפעלים, זה הרחבות של מפעלים. איזה שם של מפעל את מכירה שנפתח מאפס בחמש השנים האחרונות? אחד או שניים זה יהיה הרבה. עדיף פחות להתפלפל וללכת לעבוד וזה מה שאני דרוש, לעבוד".

 

אילו צעדים הוא יכול לעשות?

"לבוא ולהילחם איתנו בבנק ישראל על שערי המטבע, על הרגולציה הבלתי נסבלת".

 

הסכנה הכי גדולה היא שקל חזק?

"זה שלושה דברים: חוסר כוח אדם טכנולוגי, בלי זה אי אפשר לפתח את התעשייה, רגולציה  - יש 17 רגולטרים שונים כדי לקבל אישור, ולצד זה שערי המט"ח הופכים את העסק לבלתי אפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות התאחדות התעשיינים
שרגא ברוש
צילום: דוברות התאחדות התעשיינים
מומלצים