התפוצצות בועה? מייסדי WeWork ממשיכים להנפקה - בניגוד לדעת סופטבנק
We Company החברה האם של WeWork שואפת להערכת שווי של 15-18 מיליארד דולר. אם ההנפקה תצא לדרך כמתוכנן, סופטבנק שהשקיעה 10.65 מיליארד דולר בחברה מאז 2017 והיא המשקיעה הגדולה ביותר שלה, תיאלץ לבצע מחיקת שווי על שווי ההשקעה שלה
סופטבנק דוחקת ב-WeWork: עצרו את ההנפקה
הצרות של WeWork: הערכת שווי חדשה עלולה לחתוך עוד יותר את שוויה
אווירה של בועה: המספרים שמאחורי הנפקת WeWork
חברת WeWork שוקלת לבטל את ההנפקה שתוכננה להמשך החודש
על פי אחד המקורבים, We Company החברה האם של WeWork שואפת להערכת שווי של 15-18 מיליארד דולר, ירידה משמעותית מהערכת השווי של 47 מיליארד דולר שהוענקה לחברה בסבב גיוס ההון האחרון שלה בינואר. פירוש הדבר, שבמידה וההנפקה אכן תצא לדרך כמתוכנן, סופטבנק שהשקיעה 10.65 מיליארד דולר בחברה מאז 2017 בעיקר באמצעות קרן ויז'ן שלה, תיאלץ לבצע מחיקת שווי על שווי ההשקעה שלה.
עם זאת, המקורבים הדגישו כי עדיין לא התקבלה החלטה סופית בנושא. מסופטבנק סרבו להגיב על הדיווח.
הערכת השווי הנמוכה יותר משקפת את החששות של המשקיעים לגבי היתכנות המודל העסקי של החברה, שמסתמך על שכירת חללי משרד לטווח ארוך והשכרתם מחדש לטווחים קצרים. המשקיעים חוששים גם כי יתברר שהמודל אינו חסין להאטות כלכליות.
הורדת השווי החדה תהווה מכה לסופטבנק דווקא בתקופה שבה החברה היפנית מנסה בעצמה לגייס הון ממשקיעים להקמת קרן נוספת להשקעות בחברות טכנולוגיה.
ההחזרים בקרן ויז'ן המקורית בגובה 100 מיליארד דולר כבר נפגעו מההנפקות המאכזבות של אובר וסלאק.
לפי הדיווחים, מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון וסגנו הוותיק רון פישר תמכו בהנפקה של WeWork עד השבוע שעבר, זאת על אף שכבר החלו להישמע הקריאות בעד דחייה. אולם, בימים האחרונים נאלצו השניים להודות שדחיית ההנפקה תשרת בצורה טובה יותר את האינטרסים של סופטבנק. לפיכך, הם דוחקים במייסד WeWork אדם נוימן להקפיא את התכניות, אך לפי המקורבים עד כה נוימן מסרב להיענות להפצרות.