בקשה לייצוגית: "באלדן ואלבר החודש קצר יותר"
הטענה: ממירות את התעריף החודשי להשכרת רכב לתעריף יומי לפי 30 ימים גם בחודשים שבהם 31 ימים. אלבר: "טענות ממוחזרות שכבר נדונו בבית המשפט"
כמה ימים יש בחודש? תלוי את מי שואלים. לפי בקשה לאישור תביעה ייצוגית על סך 62 מיליון שקל שהוגשה לאחרונה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב, חברות השכרת הרכב אלדן תחבורה ואלבר ציי רכב ממירות את התעריפים החודשיים שלהן לתעריפים יומיים לפי מספר ימים קבוע ולא לפי מספר הימים בפועל בחודש ההשכרה הרלוונטי, אשר עשוי להיות גדול יותר. כתוצאה מכך יוצא שבחודשים שבהם יש 31 ימים התעריף היומי גבוה יותר כי מדובר בתעריף חודשי שחולק ב-30 במקום ב-31.
פשרה בייצוגית: חניה חינם בשרונה מרקט לשעתיים
ייצוגית נגד יבואנית וולבו: לא שילמה על שעות נוספות לפי חוק
אושרה ייצוגית נגד תנובה: תמחרה גבינה צהובה ביוקר וגרפה 235 מיליון שקל
המבקש טוען באמצעות עו"ד רם גורודיסקי כי שכר מאלדן ומאלבר רכבים עבורו ועבור בת זוגו, בתעריף חודשי, והבחין כי חויב לפי "שיטה קלוקלת, לפיה ממירות החברות את התעריפים החודשיים לתעריפים יומיים על ידי חלוקת התעריף החודשי ל-30, ללא קשר למספר הימים בחודש כפי שהם במציאות. את מספר ימי ההשכרה כופלות הנתבעות בתעריפים היומיים, השווים על פי שיטתן כאמור ל-1/30 מהתעריף החודשי".
המבקש טוען כי פנה לאלדן ושם הסבירו כי הסיבה לכך היא שהחשבונית תמיד מופקת ב-30 בחודש עבור ימי ההשכרה שעד לאותו יום, והיום ה-31 כבר נכלל בחשבונית הבאה. המבקש טוען כי התקשר גם לשירות לקוחות של אלבר ונציג אמר לו כי "במדינת ישראל חודש מוגדר כ-30 ימים". לטענת המבקש "שיטת ההמרה ל-30 אינה כדין".
חברת אלדן טענה כי היא "בוחנת ולומדת את התובענה ולכן אין ביכולתה להעריך בשלב זה את הסיכויים לאישורה, ואם תאושר - את סיכוייה להתקבל". מאלבר נמסר: "נקבל את התביעה, נלמד אותה ונגיב בביהמ"ש. מתיאור הדברים עולה כי מדובר בטענות ממוחזרות שכבר נדונו בביהמ"ש".