על חשבון הנדל"ן: תנובה תחלק דיבידנד של 220 מיליון שקל
ההכנסות ממכירת המגדל הרביעי בשוק הסיטונאי בת"א ייכנסו לקופת תנובה ב-2020, החברה תחלק אותם כבר כעת כדיבידנד לבעלי המניות ובראשם ברייט פוד הסינית
תנובה תחלק לבעלי מניותיה דיבידנד בשווי 220 מיליון שקל, כך הוחלט בישיבת דירקטוריון שנערכה בשבוע שעבר. החלוקה מסתמכת על רווחים ממכירת נדל"ן בתל אביב ועל בסיס שיפור בתוצאות החברה. מי שייהנו מהדיבידנד הם בעלת השליטה ברייט פוד הסינית וכן הקיבוצים שמחזיקים בכ-23% ממניות החברה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
סנפרוסט מתרחבת: מקימה מפעל חדשני במגדל-העמק בהשקעה של 52 מיליון שקל
אחרי שנים של קיפאון: תנובה רכשה מפעל פסטות
תנובה זכתה במכרז להקמת חממת פודטק בקריית שמונה
בשנת 2020 תנובה תכניס לקופתה את רווחי מכירת המגדל הרביעי בשוק הסיטונאי בת"א לגינדי. מדובר בפרויקט שתנובה מחזיקה ב-56% מהבעלות על הקרקע בו, והיא תרשום בגין העסקה רווחים של 150 עד 200 מיליון שקל. בתנובה לא יחכו כאמור לרישום הרווח בדוחות וכבר כעת יחלקו אותו כדיבידנד מהכסף שנמצא כיום בקופתה.
ברייט פוד שילמה עבור תנובה סכום עתק של 8.4 מיליארד שקל בשנת 2014, ונגרמו לה מאז הפסדים כבדים בגלל ירידה חדה בשווי תנובה. מאז כניסתה חולקו שלוש פעמים דיבידנדים בסכום כולל של 540 מיליון שקל, לא כולל הדיבידנד הנוכחי. מאז רכישת השליטה, כולל הדיבידנד החדש, ברייט פוד תמשוך כ-560 מיליון שקל.
חלקם המצטבר של הקיבוצים בדיבידנד מאז העברת השליטה לסינים הסתכם ב-177 מיליון שקל. המחזיקה הגדולה במניות מבין הקיבוצים (7.5%) היא גרנות, ארגון כלכלי של 43 קיבוצים בראשות עמית בן־יצחק, נציג הקיבוצים בדירקטוריון תנובה.
שיפור רווחיות ב-2019
ישיבת הדירקטוריון שכונסה ביום רביעי שעבר כללה גם אישור דו"חות חצי-שנתיים. בתנובה מצפים ששנת 2019 כולה תראה שיפור ברווחיות, שנובע מעלייה במכירות. במונחים שנתיים, תנובה צופה לסיים את השנה עם מחזור מכירות של 6.6 מיליארד שקל, לאחר שבתקופת המחאה ואחריה ירדו מכירותיה ל-6.3 מיליארד שקל.
במחצית הראשונה של 2019 תנובה גדלה ב-2.5%, לעומת עלייה של 1.8% בלבד בכל שוק המזון, כך לפי נתוני סטורנקסט. חלק מהפריחה המחודשת של תנובה נובע מהיחלשות מחלבת טרה שירדה במכירות ובנתח השוק, וחלקו הודות להשקות מוצרים חדשים ויוזמות שיווקיות חדשניות של תנובה.
השנה תנובה תיהנה גם מעלייה במחירי המוצרים המפוקחים בשיעור של 3.4%, שהתבצעה בשלהי חודש יוני, ולכן מלוא השפעתה תחול במחצית השנייה של השנה. כמו כן, תנובה העלתה את מחירי מוצרי החלב הלא מפוקחים בתחילת השנה ב-2.2%, וכן נהנתה מהוזלת מחיר החלב הגולמי (מחיר מטרה) על פי המתווה הקיים עם הרפתנים, שהפחית את עלויות הייצור של המחלבות - לצד המשך תהליך ההתייעלות בחברה. יחד עם זאת, במחצית הראשונה ספגה תנובה הוצאה חד-פעמית של מיליוני דולרים בגין עלויות סגירת פרויקט הקוטג' בארצות הברית, שלא צלח.
ומה הלאה? לאחר השנים הקשות תנובה מתכננת פריצה לחו"ל - כאשר יצוא מוצרי החלב לסין לא התקדם, ולכן תנובה שינתה מדיניות, וכעת המטרה היא ייצור בחו"ל. בין השאר, החברה מתכננת להקים מפעל בשיתוף ברייט פוד, שבבעלותה אחת המחלבות הגדולות בסין, כאשר הכוונה היא לנצל את הידע שצברה תנובה בתחום.