תביעה: "הפסדנו מאות אלפי שקלים בגלל רשות ני"ע"
שני פנסיונרים טוענים כי השקיעו 581 אלף שקל ביוטרייד בבעלות של אביב טלמור, אבל לא ידעו כי רשות ני"ע הורתה לחברה לחדול מפעילות מכיוון שלטענתה לא פעלה כחוק
שני פנסיונרים שהשקיעו ב-2015 כסף בחברת יוטרייד פרימיום תובעים את רשות ניירות ערך (ני"ע). לטענתם, על הרשות היה לבדוק כי יוטרייד עומדת בהתחייבויותיה ונמנעת מגיוס לקוחות ומהמשך פעילות. שני התובעים הגישו בשבוע שעבר תביעה של 580 אלף שקל נגד רשות ני"ע. יוטרייד הייתה חברת השקעות שפעלה בזירת האלגו-טריידינג (מסחר רובוטי ללא התערבות אנושית).
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
רשות ני"ע עיכבה לחקירה בכירים בקרן הגשמה
השקעות חברתיות: האם זה מניב ולמי זה כדאי? מייסד סומוטו נחקר בחשד לשימוש במידע פנים
"פעלה בלי רישיון"
בתביעה נטען באמצעות עו"ד עילי מימן כי "עד לסוף 2015 ניהלה יוטרייד בעבור לקוחותיה השקעות בשוק ההון והמט"ח באמצעות תוכנת מחשב פרי פיתוחה, ולשיטת הרשות בלי שיש בידיה את הרישיון הנדרש". עוד נטען כי "בחודש מארס 2015, לאחר בדיקה וחקירה שערכה, הודיעה הרשות ליוטרייד כי היא פועלת בניגוד לחוק ועליה לחדול מיד מפעילותה. לצורך כך הקציבה הרשות ליוטרייד 14 ימים בלבד.
במאי 2015, כחודשיים לאחר החלטת הרשות, התחייבה יוטרייד לחדול מגיוס לקוחות חדשים ולהפסיק את פעילותה בכל הקשור ללקוחותיה הקיימים. ביוני 2015 התקשר אחד התובעים עם יוטרייד והעביר לניהולה 200 אלף שקל, ותובע נוסף העביר לניהולה באוקטובר 2015 סכום של 381 אלף שקל", נטען.
התובעים טוענים כי לא ידעו על החלטת הרשות והתחייבות יוטרייד לחדול מגיוס לקוחות כמותם. על פי התביעה, "בדצמבר 2015, תשעה חודשים לאחר החלטת הרשות וכשברקע מצטברות תלונות רבות של משקיעים המבקשים למשוך את כספם ללא הצלחה - תלונות שהגיעו לרשות לכל המאוחר כבר ביוני 2015 - פעלה לבסוף הרשות לעצירת כלל פעילותה של יוטרייד. ויודגש: ממארס 2015 ועד למועד הפסקת פעילותה בדצמבר 2015 המשיכה יוטרייד לנהל תיקי השקעות ללא הפרעה או ביקורת מצד הרשות וגייסה באין מפריע כספים נוספים שהסתכמו ב-3.5 מיליון דולר".
התובעים טוענים כי לו הייתה הרשות ממלאת את תפקידה כנדרש, הייתה פעילותה של יוטרייד מופסקת זמן רב לפני מועד החלטתה ממארס 2015. "מיד לאחר החלטת הרשות שומה היה עליה להפסיק את פעילותה של יוטרייד ולוודא הפסקה זו, קל וחומר כאשר 14 הימים שהוקצבו חלפו. הרשות הייתה צריכה להזהיר במפורש את לקוחותיה הקיימים והפוטנציאליים של יוטרייד ולפרסם את החלטתה ממארס 2015 בדבר אי־חוקיות פעילותה והסכנה לכספיהם. אי־מתן פומביות להחלטות הרשות במועד נתינתן או בסמוך אליהן פגע באופן ישיר באינטרס המשקיעים עליהם מונתה לשמור", נטען בתביעה.
בתביעה נטען עוד כי ליוטרייד מונה מפרק זמני, נגד בעליה אביב טלמור הוגשה בקשה לפשיטת רגל, ובהמשכה מונה מנהל מיוחד. "ככל הידוע לתובעים, בשלב זה אין זכר או ידיעה בקשר להימצאותם של הכספים הרבים שהועברו לקופת יוטרייד והשימוש שנעשה בהם".
טרם הוגש כתב הגנה.
"מצגי שווא"
לאחרונה הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד טלמור ואחרים. בכתב האישום נטען כי בשנים 2012-2015 גייסה יוטרייד מכ-600 לקוחות כ-100 מיליון שקל ובוצעו נגד משקיעים מצגי שווא. טרם ניתנה הכרעה בתיק. במקביל, הגישו בעבר כמה משקיעים אחרים תביעה נגד הרשות על רשלנות, ובית משפט קבע כי הרשות התרשלה כשלא וידאה החל מיולי 2015 כי יוטרייד אכן חדלה מלפעול.
מרשות ני"ע נמסר בתגובה על התביעה הקודמת כי "הרשות סבורה כי פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי שגוי, ובכוונתה להגיש ערעור בעניינו לביהמ"ש העליון".