שתף קטע נבחר

 

חדוה בר על הבנק החדש: מצפים לפחות עמלות ולשירותים מתקדמים

המפקחת על הבנקים התראיינה לאולפן ynet וסיפרה על הציפייה שהבנק הדיגיטלי החדש יוזיל את השירות ובכך יגרור הורדת מחירים בבנקים המתחרים: "כל התקשורת עם הבנק תהיה באמצעים דיגיטליים, ועם השירותים החדשים הוא יפנה לכל משקי הבית"

 

ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים, מספרת על הבנק החדש והדיגיטלי באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר)

ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים, מספרת על הבנק החדש והדיגיטלי באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"זאת באמת בשורה לתושבי ישראל, יש פה בנק חדש, דיגיטלי, שיוצא לדרך, אחרי שבפעם האחרונה הוקם בנק בישראל בשנת 1978". כך אמרה בהתרגשות המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, בריאיון לאולפן ynet בעקבות האישור שנתן בנק ישראל אתמול (ג') לבנק הדיגיטלי החדש.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בנק חדש? אל תצפו למלחמה כמו בסלולר  

בנק ישראל אישר את הקמת הבנק הדיגיטלי של אמנון שעשוע ומריוס נכט 

בלי סניף, עם זיהוי פנים: כך יראה הבנק שלכם ב-2020

 

הבנק החדש שאושר הוא בבעלותם של היזמים מריוס נכט, ממייסדי צ'קפוינט ופרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מוביליי - אנשי עסקים בולטים במשק ובעלי רזומה משמעותי. בר מסבירה כי הרקע של השניים תרם להם לקבל את האישור מבנק ישראל, אולם גם יזמים אחרים יכולים לעבור את התהליך: "בחנו כמה קבוצות שהגיעו אלינו לבנק ישראל, ועשינו תהליך שהוריד הרבה מחסמי הכניסה לבנקים חדשים. אנחנו בונים פה תשתיות שאני מקווה שישרתו עוד שחקנים בעתיד, אבל בהחלט, כשמדובר ביזמים שהוכיחו את עצמם, יש להם חוסן פיננסי, זה יותר קל לעבור את התהליך.

 

"השניים כמובן הראו לנו גם את התוכנית העסקית שהם מתכננים לבנק הזה, שעברה אצלנו אחרי הרבה תהליכים של אתגור, על ידי הפיקוח על הבנקים, וכן, אנחנו מאוד מתרגשים".

ד
ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים, באולפן ynet
  

במה הבנק החדש שונה מפפר או מביט?

"מדובר בבנק שיהיה עצמאי, לא יהיה חלק מקבוצה בנקאית. הוא יהווה אלטרנטיבה ללקוחות. לקוח שנמצא בבנק מסויים היום תהיה לו עוד אפשרות לעבור לבנק אחר. הבנק הזה, הדיגיטלי, לא יהיו לו סניפים. כל התקשורת איתו תהיה באמצעים דיגיטליים שונים שיהיו קיימים היום ואולי יהיו קיימים מחר, כי זו בנק שמטרתו להיות חדשני. הבנק הזה, כפי שהוצג לנו, יפנה לכל משקי הבית בישראל וייתן לכולם את השירותים".

מימין: מריוס נכט ואמנון שעשוע (צילום: אוראל כהן )
מימין: מריוס נכט ואמנון שעשוע, יזמי הבנק החדש(צילום: אוראל כהן )
   

 

העמלות הגבוהות שאני משלמת עכשיו כבר לא יהיו פה?

"הכוונה היא שהבנק הזה יציע דברים אחרים ללקוחות גם במונחים של מחירים וגם במונחים של חוויית שירות אחרת. בנק דיגיטלי בהגדרה הוא בנק יותר רזה, יש לו פחות הוצאות, הוא לא צריך רשת סניפים רחבה, יכול לעבוד עם פחות עובדים, תהליכים יותר מהירים. העובדה שלבנק יהיו פחות הוצאות, משמעותה שחלק מזה יגיע לציבור - בין אם בעמלות נמוכות בפעילויות שונות ובין אם בשירותים יותר נוחים ומתקדמים, 24/7".

 

יחד עם השוני של הבנק החדש בהשוואה לבנקים ה"מסורתיים", הוא עדיין יהיה בפיקוח בנק ישראל. בר אומרת כי "זה יהיה בנק תחת הפיקוח של בנק ישראל, הפיקוח על הבנקים. אנחנו שומרים על יציבות הבנקים, פקדונות הציבור, על ההוגנות ביחס ללקוחות וגם על נושא של עמלות".

 

אפשר לצפות שסוף סוף תהיה תחרות של ממש בין בנקים?

"בהחלט, המטרה שלנו היא מטרה מאוד רחבה, להגביר את התחרות בתחום הבנקאות. בנק ישראל עשה הרבה צעדים בשנים האחרונות שביחד חוברים למהפכה, לשינוי. אזכיר כמה מהם: בנק ישראל פיתח את מערכת נתוני האשראי, מערכת שמרכזת את כל נתוני האשראי על כל הלקוחות בישראל ומורידה את חסם המידע שהיה משמעותי עבור שחקנים חדשים. כלומר, אם יש בנק חדש, או אגודת אשראי חדשה או שחקן פיננסי אחר שרוצה לתת הלוואות, עכשיו הוא יכול בעצם לקבל את המידע על הלקוח ובהתאם לזה להחליט כמה לתת ואיך. זה גורם אחד שהוא תשתית להגברת תחרות.

 

"בנוסף, פעלנו יחד עם משרד האוצר והחקיקה להפריד את חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. היום יש לנו שני שחקנים חדשים, עצמאיים - מקס וישראכארד שבעצם נכנסים גם כן לעוד תחומים פיננסיים ומתחרים עם הבנקים. אנחנו כבר רואים את התחרות. השינויים שאנחנו עושים, הכוונה שלהם שהציבור יהנה, שתהיה אלטרנטיבה לבחור, מחירים הוגנים, שתהיה חדשנות, שירותים מונגשים".

 

מתי להערכתך אזרחי המדינה יוכלו להנות מהשינוי הזה בכיס שלנו?

"מבחינת הבנק החדש, הכוונה של היזמים היא לפתוח את השערים בערך בעוד שנה וחצי. זה לוקח זמן כי הם צריכים עכשיו להקים את כל תשתית ה-IT שהיא הטכנולוגיה של בסיס לבנק וזה מה שיקרה בשנה וחצי הבאות. מבחינת המהפכה הכוללת, אנחנו כבר מתחילים להרגיש ניצנים, אנחנו רואים שהעמלות של עסקים קטנים יורדות, ביט, פפר, אפליקציות התשלומים - זו תוצאה של תחרות שהציבור נהנה ממנה ומרוצה ממנה. אנחנו רואים כבר עכשיו ניצנים ונמשיך לראות אותם בהדרגה בשנים הקרובות, משנה לשנה נראה עוד צעדים".

 

לראשונה מזה 40 שנה - בנק חדש בישראל

אתמול, כאמור, נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון והמפקחת חדוה בר אישרו כי המיזם של נכט ושל שעשוע עבר בהצלחה את הבדיקה של הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל - והוא צפוי לקבל רישיון לבנק.

 

40 שנה לא נפתח בנק בישראל. כיום הבנקים הגדולים עסוקים בקצב אינטנסיבי בדיגיטציה של השירותים שלהם בשנים האחרונות, בדגש על החדרה מסיבית של אפליקציות תשלומים, כמו גם כניסתו של הבנק הדיגיטלי פפר של בנק לאומי (אולם אין מדובר בבנק עם רישיון עצמאי). אלא שכניסתו של בנק חדש למשק הישראלי, ובפרט בנק דיגיטלי עם רישיון עצמאי, עשויה לשנות סדרי עולם במערכת הבנקאית.

 

למעשה, בשנים האחרונות פועלת המערכת הבנקאית הוותיקה להציע פתרונות דיגיטליים שיתחרו ביום שבו יגיע הבנק הדיגיטלי עם מוצר בעל תחושה ונראות גבוהה. אף שלא מדובר בבנק עצמאי עם רישיון, כאמור, בנק לאומי השיק את פפר, שמהווה סניף דיגיטלי של הבנק ביוני 2017. קדם לו בנק מזרחי טפחות, שהציע עוד ב-2008 את שירות מזרחי טפחות לייב, סניף דיגיטלי משלו.

 

התהליך שביצע הפיקוח על הבנקים כלל בדיקת כשירות המתייחסת ליושר, ליושרה ולחוסן הפיננסי של שני היזמים, וליווי שלהם בהיערכות הרגולטורית הנדרשת. על פי התוכנית העסקית שהציגו נכט ושעשוע, בכוונתם להקים בנק דיגיטלי ללא סניפים, ולהתמקד במתן שירותי בנקאות למשקי בית, ובכלל זה העמדת אשראי, קבלת פיקדונות, ניהול חשבונות עובר ושב (עו"ש) ומתן שירותי קנייה ומכירה של ניירות ערך.

 

הבנק צפוי לקום על מערכות מחשוב של חברת TCS מקבוצת TATA ההודית. הוא יפוקח על ידי הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל להבטחת יציבותו, ולשם שמירה על כספי המפקידים בו, בדומה לפיקוח על יתר הבנקים בישראל. כמו לכל בנק אחר בישראל, לבנק החדש תהיה גישה לכלי הנזילות של בנק ישראל (הלוואות מוניטריות ופיקדונות מוניטריים). בנוסף, הבנק החדש יוכל לנהל חשבון בבנק ישראל ולהתחבר למערכות התשלומים השונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר חדוה בר, המפקחת על הבנקים
מומלצים