"אי אפשר להיות יזם בלי קצת טיפשות ואופטימיות, אז ניסינו"
הם עזבו דירה ועבודה מסודרת במרכז לטובת בית במושב והקמת עסק. ללא הכשרה החלו בניסויים במטבח הביתי ויחד הקימו מותג אפייה בריאה. משפחות מרחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת מרשק
מה עושים עם המינוס, כמה משלמים על הדירה, איפה הייתה החופשה האחרונה ועל איזו הוצאה מצטערים במיוחד? משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת מרשק מקדרון.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
"כסף זה כמו דיאטה, שומרים כל השבוע ובסופ"ש קצת נהנים"
"הכסף לא מנהל אותנו, אין לנו אפילו חשבון בנק"
"יש אנשים שלא היו גרים פה מבחינה אידיאולוגית - אבל הם רוצים בית"
בצילום: דני (43), גלית (43), יובל (12), ליהי (10) ועומר (6).
הבית: שלושה חדרים במושב (סמוך לגדרה) עם 600 מטר דשא. גלית: "זה הבית של סבא שלי. אבא שלי ירש אותו ולא רצה לבוא לגור במושב והציע לנו לבוא לגור פה. זה היה בית ישן וזה התחבר לנו עם החלומות. עזבנו את תל אביב, שיפצנו את הבית ועברנו למושב. תוך כדי עזבנו את העבודות שלנו במרכז והתחלנו עסק של אפייה בריאה".
מה עשיתם לפני? דני: "גלית הייתה מנהלת של רשת ההלבשה התחתונה אינטימה ואני עבדתי בעיתון עכבר העיר. הפרויקט האחרון שלי היה 'עכבר בריא' - מדריך לאורח חיים בריא שהופץ בנוסף. זה היה פרויקט מסחרי, וזו הייתה הדרך שלי לקדם אורח חיים בריא, ככה גם הכרתי אנשים בתחום הזה. גרנו ביפו בשכירות בחצר של הבית הסקוטי. דירת סטודיו מהממת ובחצר היתה לנו ממש טירה. שם התחלנו את המחקר באוכל בריא וניסינו לגדל מלפפונים בחצר אבל לא ממש יצא". גלית: "אבל מצאנו פתרון: חווה אקולוגית במודיעין שנותנת לך חלקה קטנה לגדל בה ירקות, אז עשינו את זה תקופה".
מאיפה הגיע הקטע של הבריאות? גלית: "הייתי צמחונית ודני אהב לאכול אוכל אורגני, וכשנכנסנו לחנות טבע בפעם הראשונה פתאום הבנו שיש עוד גוונים של תזונה שמתקיימים במקביל לתזונה הרגילה ושאפשר לבחור להכניס לגוף. התחלנו לחקור את הנושא של תזונה בריאה ואפייה במטבח הביתי שלנו מתוך העדפה לאכול בריא ושזה יהיה טעים".
אוקיי, אבל איך עוזבים עבודות מסודרות והופכים את זה לעסק? גלית: "באיזה שלב החלטנו שלא מתאים שכל אחד קם בבוקר והולך למקום אחר לעבוד. שנינו עם משרות מסודרות אבל התחיל להידלק לנו משהו. תמיד חושבים שכל העולם הטבעוני זה סגפני אבל קלטנו שזו חגיגה ושטוב לנו ביחד. שנינו סקרנים ומשלימים אחד את השנייה וניסינו למצוא דרך לעבוד יחד ולהביא את מה שקלטנו לעולם, ואז התגבשה ההחלטה לעזוב את מה שעשינו ולהקים עסק מהבית של אפייה בריאה מדגנים מלאים".
מה לכם ולזה? דני: "כלום. לא הייתה לנו הכשרה אבל התחלנו לעשות ניסויים. זו החלטה שלגמרי באה מהבטן ומרצון לעשות משהו טוב לעולם, ולחבר את זה למשהו עסקי כדי שנוכל להתפרנס. אי אפשר להיות יזם בלי קצת טיפשות ואופטימיות, אז ניסינו. היה לנו את הבית במושב שנתן לנו גב, לקחנו את הפיצויים ממקומות העבודה, התחלנו לעשות ניסיונות במטבח הביתי והקמנו את המותג שלנו 'דני וגלית'.
"מצאנו נקודות מכירה והתחלנו להתגלגל. שנה וחצי אחרי החלטנו ללכת עם זה עד הסוף ולקחנו הלוואה של 60 אלף שקל מהמדינה, שכרנו מבנה באשדוד וקנינו ציוד מקצועי כדי להיות עסק עם כל הרישיונות. אז גם נפתחו לנו דלתות לרשתות המזון. גם הטיימינג היה מושלם כי שופרסל התחילו עם המותג גרין של אוכל בריא ובאנו להם בזמן. אני חושב שזה המהלך ששינה את המשחק מבחינתנו. זו הייתה חשיפה אדירה והתחלנו להעסיק עובדים. היום יש לנו 15 עובדים, המוצרים מופצים בכל הארץ ויש ליין רחב של מוצרים".
הייתם תל אביבים לגמרי, איך החיים במושב? גלית: "זה מושב מדהים ומגוון מבחינה חברתית. יש את המייסדים וגם חבר׳ה בני גילנו וזה מאוד קהילתי. הילדים מאושרים כאן". דני: "מאז שהעסק הוקם ועברנו למושב אנחנו מבלים עם הילדים הרבה יותר והמשפחה זה ערך מרכזי. כשבא לנו את תל אביב אנחנו קופצים לשם. אולי בפנסיה נחזור".
הבית לא קטן לכם? גלית: "האמת שכן. זה בית ישן והגיע הזמן. אנחנו מתכננים לבנות בית של 200 מטר. הקרקע קיימת והבנייה תעלה בסביבות 2 מיליון שקל".
מחוץ לתמונה: גלית: "עשינו לפני כמה שנים קורס בקרמיקה עם הילדים ומאז אנחנו עובדים עם קרמיקה. כל הבית והחצר מלאים בכלי הגשה, עציצים וכלי נוי שהכנו". ליהי: "אנחנו אוכלים בכלים שאימא עשתה".
חופשה אחרונה: דני: "היינו בחופשה משפחתית בהולנד. היא מדהימה". יובל: "זה יפה שמשלבים שם בין טבע ומה שהורים אוהבים ובין דברים של ילדים כמו פארקים שאפשר להיות שם שעות".