שתף קטע נבחר
 

פרשת משככי הכאבים: טבע הכפילה ההצעה להסדר ל-29 מיליארד דולר

לפי וול סטריט ג'ורנל, חברת התרופות הישראלית מציעה להגדיל את התשלום שלה במסגרת הסדר האופיואידים של חברות הבריאות שיעמוד על כ-51 מיליארד דולר, וזאת כדי להימנע מכניסה למשפט; עד כה דווח כי היא מציעה 15 מיליארד דולר

 

צפו: תביע הענק בארה"ב נגד חברת טבע    (צילום: חגי דקל)

צפו: תביע הענק בארה"ב נגד חברת טבע    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
חברת התרופות טבע הכפילה את ההצעה שלה לתשלום לצורך השגת הסדר כדי להימנע מכניסה למשפט בפרשת משככי הכאבים (האופיואידים), שאמור להיפתח ביום שני הקרוב בארה"ב. כך לפי דיווח של הוול סטריט ד'ורנל אמש (ה'). טבע מציעה לתרום כחלק מההסדר תרופות חינם ולספק שירותים שמוערכים ב-29 מיליארד דולר.
 
 
לפני יומיים דיווחה סוכנות בלומברג כי בשלב מוקדם יותר במגעים, מדובר היה בהצעה בהיקף של 15 מיליארד דולר על פני עשור. מניית טבע זינקה במסחר בוול סטריט אתמול ב-11.8% על רקע הדיווחים בנוגע לחלקה בהסדר אפשרי.

 

בהצעה הנוכחית לא נמסרה התקופה שלאורכה יחולק הפיצוי מצד טבע, כך שייתכן שמדובר בפרק זמן ארוך במיוחד. המגעים צפויים, ככל הנראה, להימשך אל תוך סוף השבוע, כאשר נקודת הזמן הקריטית היא יום שני הקרוב, בשעות הבוקר בעיר קליבלנד שבמדינת אוהיו. אז צפוי להתחיל המשפט.

מנכ"ל טבע, קאר שולץ (צילום: twitter) (צילום: twitter)
מנכ"ל טבע, קאר שולץ(צילום: twitter)

ככל שטבע וחברות מרכזיות אחרות שצפויות לעמוד למשפט, כגון ג'ונסון אנד ג'ונסון ועוד שלוש מפיצות גדולות של תרופות בארה"ב, לא יגיעו לפשרה - המשפט ייפתח כסדרו. לפי ההערכות, ההיקף הכולל של ההסדר המוצע מצד חברות התרופות עומד על כ-51 מיליארד דולר. פרט לחלקה של טבע, הוא יכלול תשלום במזומן בסך 18 מיליארד דולר על פני 18 שנה מצד שלוש המפיצות - מק'קסון, קרדינל ואמריסורסברגן, וכן ארבעה מיליארד דולר מצד ג'ונסון אנד ג'ונסון.

 

לטבע חלק משמעותי בפרשה

המשפט בפרשת משככי הכאבים מרכז כבר קרוב ל-2,600 תביעות. הן החלו להצטבר בשנת 2017, עד שרוכזו למשפט שאמור לנהל השופט דן פולסטר בבית המשפט המחוזי בקליבלנד. הפרשה נסובה על פני שני עשורים החל מאמצע שנות ה-90 של המאה הקודמת. אז החל השימוש במשככי כאבים להפוך למגיפה של התמכרויות, כאשר לפי האישומים חברות התרופות שיווקו באופן נרחב את משככי הכאבים.

 

אחת ההתפתחויות בפרשה עד כה הייתה פניית חברת פרדו פארמה לבית המשפט להליכי פשיטת רגל, כחלק מגיבוש הסדר בהיקף של 10 עד 12 מיליארד דולר בפרשה. לחברה תפקיד מרכזי יותר שכן היא שיווקה את תרופת האוקסיקונטין מתוצרתה שהפכה שם נרדף למשככי הכאבים בארה"ב. ההצעה כללה תשלום של 3 מיליארד דולר מטעם משפחת סאקלר שמחזיקה בחברה, כחלק מההסדר ואספקת תרופות בחינם למערכת הבריאות האמריקנית בהיקף של מיליארדי דולרים.

 

מי שמובילים את המגעים בסבב השיחות הנוכחי הם התובעים הכללים במדינות טנסי, טקסס, צפון קרולינה ופנסילבניה. לפי הוול סטריט ג'ורנל, הזהות של מנהלי המו"מ גורמת למתחים עם מדינות אחרות בארה"ב, ערים ומחוזות שאינם תומכים בגישה של הסדר כספי לסיום המשפט.

 

לטבע יש חלק משמעותי בפרשה עקב רכישת חטיבת הגנריקה של אלרג'ן, רכישה שהושלמה ב-2016. החטיבה (אקטביס) היתה אחראית לכמעט שליש מהכדורים לשיכוך כאבים שהופצו בשנים 2006 עד 2012, כך לפי מידע פנימי של הרשות למלחמה בסמים בארה"ב. הרכישה גם סיבכה את טבע בחוב פיננסי עצום של 26.6 מיליארד דולר, שמוביל למינוף גבוה וגם מסבכת אותה כעת במשפט גורלי שעלול להוביל אותה לתשלום בעשרות מיליארדי דולרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: twitter
מנכ"ל טבע, קאר שולץ
צילום: twitter
מומלצים