שתף קטע נבחר
 

נסגר: סופטבנק משתלטת על WeWork

לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, נסגרו פרטי הסכם ההשתלטות. חברת ההשקעות היפנית תשלם למייסד אדם נוימן 1.7 מיליארד דולר - והוא יפרוש מדירקטוריון החברה

וול סטריט ג'ורנל מדווח כי נסגרו פרטי ההסכם לפיו סופטבנק משתלטת על WeWork . אדם נוימן פורש מדירקטוריון החברה אחר שקודם לכן כבר עזב את תפקיד המנכ"ל.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הדרמה ב-WeWork: העתיד של החברה נותר מעורפל

הלחצים עשו את שלהם: אדם נוימן יפרוש מתפקיד מנכ"ל WeWork

דיווח: סופטבנק משתלטת על WeWork

 

סופטבנק תשלם לנוימן קרוב ל-1.7 מיליארד דולר, לפי החלוקה הבאה: נוימן ימכור לסופטבנק מניות WeWork שברשותו בהיקף של מיליארד דולר; בנוסף, הוא יקבל דמי ייעוץ בסך 185 מיליון דולר; לבסוף, סופטבנק תעמיד לרשותו של נוימן אשראי בסך 500 מיליון דולר.

 

בחודש שעבר תוכניות החברה לצאת בהנפקה ראשונית לציבור בוטלו, לאחר שתשקיף שפורסם באוגוסט חשף הפסד גדול של 900 מיליון דולר בחצי השנה הראשונה של 2019 ועורר דאגות בקרב משקיעים על שוויה המנופח של החברה והתנהלותה התאגידית.

אדם נוימן, WeWork (צילום: דן קינן ו-shutterstock)
סופטבנק משתלטת על WeWork. אדם נוימן פורש מדירקטוריון החברה (צילום: דן קינן ו-shutterstock)
 

בשבוע שעבר פורסם בוול סטריט ג'ורנל כי סופטבנק הכינה חבילת מימון לשליטה ב-WeWork. לפי הדיווח, החבילה הייתה אמורה להגדיל משמעותית את חלקו של התאגיד - שכבר החזיק כשליש מחברת חללי העבודה המשותפים - ולדלל עוד יותר את השפעתו של נוימן.

 

 

צפו: הילה ציאון עם המספרים שמאחורי הנפקת השנה של חברת WeWork    (צילום ובימוי: אלי סגל )

צפו: הילה ציאון עם המספרים שמאחורי הנפקת השנה של חברת WeWork    (צילום ובימוי: אלי סגל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההנפקה הציבורית בוטלה

WeWork הוקמה ב-2010 והוערכה על ידי סופטבנק ב-47 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה. הנפקתה הציבורית בניו יורק בוטלה כאמור בשל חשש המשקיעים מהערכת השווי המנופחת שלה. הערכת השווי הצפויה שלה ירדה מתחת ל-20 מיליארד דולר, נוימן התפטר תחת לחץ וביטול ההנפקה הטיל צל כבד על החברה.

 

לפי רויטרס, WeWork הפסידה 1.9 מיליארד דולר ב-2018 ושרפה 2.36 מיליארד דולר במזומנים בחצי השנה הראשונה של 2019. בשבועות האחרונים סוכנויות הדירוג S&P ופיץ' חתכו את דירוג האשראי של החברה עמוק לתוך טריטוריית זבל בעוד שאג"ח החברה נסחרות בשיא שלילי.

 

ב-24 בספטמבר, היום בו פרש נוימן סופית מתפקיד המנכ"ל ועבר לכהן כיו"ר לא פעיל, הודיעה החברה על מינויים של סמנכ"ל הכספים ארטי מינסון והמשנה ליו"ר סבסטיאן גנינגהאם למנכ"לים-משותפים. נוימן מסר בהודעה הרשמית לעיתונות שהוציאה WeWork: "אף שהעסק שלנו מעולם לא היה חזק יותר, בשבועות האחרונים תשומת הלב שהופנתה אלי הפכה להיות הסחת דעת משמעותית, והחלטתי שזה לטובת החברה לפרוש מתפקידי כמנכ"ל. תודה לקולגות שלי, לחברינו, לשותפי בעל הבית שלנו ולמשקיעים שלנו שהמשיכו להאמין בעסק נהדר זה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן קינן ו-shutterstock
אדם נוימן. פורש מדירקטוריון חברת WeWork
צילום: דן קינן ו-shutterstock
מומלצים