שתף קטע נבחר
 

התוכנית לשילוב מקבלי הבטחת הכנסה בשוק העבודה מתרחבת

מאז נולדה תוכנית "מעגלי תעסוקה" ב-2014, יותר מ-50 אלף מקבלי קצבה חזרו לשוק העבודה. כעת היא תתרחב ל-30 לשכות נוספות. שירות התעסוקה: התוכנית חוסכת 220 מיליון שקל למשק בשנה

מעגלי תעסוקה מתרחבת: תוכנית "מעגלי תעסוקה" שמפעיל שירות התעסוקה במטרה לאפשר לתובעי הבטחת הכנסה להשתלב במהירות בעולם העבודה מתרחבת ל-30 לשכות נוספות ברחבי הארץ.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הפיילוט קבע: תכנית 'מעגלי תעסוקה' - הצלחה

אחרי 44 יום: הסתיימה השביתה בשירות התעסוקה

"לא קיבלתי דמי אבטלה בפברואר - יש לי משכנתא לשלם"

 

בעקבות הרחבת התוכנית צפוי לגדול מספר דורשי העבודה שיטופלו במסגרתה בכ-7,500 תובעי הבטחת הכנסה בשנה, שייתווספו לכ-15 אלף תובעי הבטחת הכנסה המטופלים במסגרתה בממוצע במהלך השנתיים האחרונות. הטמעת התוכנית בלשכות הנוספות כבר החלה, כשהיעד להשלמת הפריסה הוא תחילת 2020.

לשכת התעסוקה (באדיבות שירות התעסוקה)
לשכת התעסוקה(באדיבות שירות התעסוקה)

 

תקציב התוכנית גדל

התוכנית החלה ב-2014 כפיילוט בשמונה לשכות ברחבי הארץ והתרחבה עם הזמן ל-36 לשכות. היא כוללת מסלולים ותוכניות השמה לתובעי הבטחת הכנסה, במטרה לשלבם בעבודה ולמנוע מהם לגלוש לאבטלה ולתלות ארוכת שנים בקצבאות.

 

לפי נתוני מחלקת המחקר של שירות התעסוקה, התוכנית מטפלת כיום ב-15 אלף דורשי עבודה מדי שנה, מהם כ-10 אלפים משתלבים בהצלחה בעבודה. בסך הכל, מאז תחילת התוכנית התבצעו במסגרתה כ-120 אלף אימונים אישיים וכ-2,100 סדנאות, ליותר מ-60 אלף דורשי עבודה, מהם כ-52 אלף השתלבו בהצלחה בשוק העבודה - נתון שווה ערך לכ-2% משיעור האבטלה הכללי של המשק.

   ()
 

עלות התוכנית כ-40 מיליון שקל בשנה, כשכעת יגדל התקציב ב-18 מיליון שקל בעקבות הרחבתה. במקביל, בשירות התעסוקה מציגים תחשיב לפיו התוכנית חוסכת כ-222 מיליון שקל למשק בשנה, כפועל יוצא מאי תשלום קצבה למובטלים שהושמו בהצלחה בעבודה - זאת מבלי לקחת בחשבון תועלות נוספות למשק, כמו התרומה להכנסות המדינה ולפריון.

 

בשירות התעסוקה גם זוקפים את שיעורי האבטלה הנמוכים במשק בין השאר להצלחת התוכנית. מחקר שנערך לאחרונה על ידי צוות חוקרים מאוניברסיטת תל אביב עבור שירות התעסוקה מצא שהתוכנית הביאה בין השאר לעלייה בתעסוקה בקרב המשתתפים ולשיפור בהכנסותיהם מעבודה.

 

מספר המשרות הפנויות מצטמצם - ריאיון לאולפן עם הכלכלן אורי גרינפלד    (צילום: ליהי קרופניק)

מספר המשרות הפנויות מצטמצם - ריאיון לאולפן עם הכלכלן אורי גרינפלד    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ירידה במספר המתייצבים בשירות התעסוקה

לפי הממצאים, מאז שהחלה התוכנית לפעול לפני כחמש שנים, ירד מספרם של תובעי הבטחת הכנסה המתייצבים בשירות התעסוקה בחודש ממוצע ביותר מ-50 אלף איש, מ-115.6 אלף דורשי עבודה בדצמבר 2013 ל-61.5 אלף איש באוגוסט 2019.

 

מבקר המדינה ציין את התוכנית לחיוב בדו"ח ממאי 2018, שבחן את פעולות המדינה לקידום מקבלי גמלת הבטחת הכנסה ושילובם בתעסוקה, והמליץ לתקצב ולהרחיב אותה. לפי הדו"ח, התוכנית הגדילה אמנם את מספר מקבלי הבטחת הכנסה שמקבלים כלים תעסוקתיים, אבל 81% ממקבלי הבטחת ההכנסה לא זכו לכל כלי תעסוקתי בשנים 2014־2016. עוד צוין כי רוב תובעי הבטחת הכנסה המטופלים במסגרתה הם בעיקר תובעים חדשים ולא מובטלים שנחשבים ל"כרוניים".

 

כפי שצוין בדו"ח: "לאור האפקטיביות המוכחת של התוכנית שהבשילה לשלב של יישום קבוע, וכדי להימנע מלהפסיק או לעכב את פעילותה של תוכנית כה חשובה בגלל היעדר תקצוב מובנה וקבוע - על שירות התעסוקה ומשרד האוצר לשקול לתקצב את 'מעגלי תעסוקה' בבסיס התקציב של שירות התעסוקה".

 

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה, מסר אתמול ל"ידיעות אחרונות" כי ההחלטה להרחיב את התוכנית מגיעה לאחר שהיא "הוכיחה בשנים האחרונות את יעילותה והשפעתה על המשק הישראלי בכלל ועל מצב דורשי העבודה בפרט. מטרת ההרחבה לתת מענה מקיף ואפקטיבי בכל הארץ". יחד עם זאת, גראור הדגיש כי "אנו לא עוצרים בסיוע לתובעי הבטחת הכנסה. בכוונתנו להיערך עם תוכנית מקיפה לכלל דורשי העבודה התובעים דמי אבטלה, תוך התאמת התוכנית לצורכי השוק ולמאפייני דורשי העבודה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות שירות התעסוקה
לשכת התעסוקה
באדיבות שירות התעסוקה
מומלצים