ההייטק מושך את היצוא הישראלי לשיא חדש
יצוא הסחורות והשירותים הישראלי עלה ברבעון השלישי ב-4.6% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, בעיקר הודות לגידול ביצוא שירותי ההייטק. הערכה: היצוא השנה יקבע שיא עם 114 מיליארד דולר
בדרך לשנת שיא ביצוא הישראלי: על פי ההערכות, היצוא צפוי לעמוד בתום השנה על כ-114 מיליארד דולר, לעומת כ-109 מיליארד דולר בשנת 2018. כך עולה מנתונים שעובדו במשרד הכלכלה ובמכון היצוא ושהגיעו ל-ynet.
ה-OECD בתחזית קודרת לישראל: צמיחה של פחות מ-3% בשנתיים הבאות
בזכות רכישות כלי רכב: הצמיחה במשק טיפסה ב-4.1%
הסחורות טסות פחות: ירידה של 5% בהובלת מטענים דרך האוויר
יצוא הסחורות והשירותים הישראלי עמד בתום הרבעון השלישי של שנת 2019 על כ-84 מיליארד דולר, גידול של כ-4.6% לעומת היקפו בתקופה המקבילה אשתקד שהיה כ-80.3 מיליארד דולר.
במינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מציינים, כי הגידול נזקף רובו ככולו ליצוא השירותים שעמדו על היקף שיא של כ-40.5 מיליארד דולר בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה - גידול של כ-11.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול נובע מענפי ההייטק - שירותי תוכנה, מחשוב וייעוץ בתחום המחשוב ושירותי מחקר ופיתוח, לרבות מחברות הזנק.
יצוא הסחורות ברבעון השלישי גדל אף הוא בשיעור של כ-4.1% אחוז. עם זאת, יש לציין שבמהלך המחצית הראשונה של 2019 יצוא הסחורות ירד ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר בתחום היהלומים, דבר שהשליך על התוצאות המצטברות של יצוא הסחורות מתחילת השנה.
בהסתכלות גיאוגרפית על יצוא הסחורות בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, ניתן לראות כי היצוא לאירופה, ובמיוחד לאיחוד האירופי, גדל בשיעור של כ-3.9% וכ-4.8% בהתאמה. זאת בעיקר הודות לגידול ביצוא לבריטניה (כ-22%), ספרד (19%), פולין (113%) ובלגיה (5%).
עוד בולטות לחיוב הן ארצות הברית אשר היצוא אליה צמח בכ-2%, כמו גם היצוא להודו אשר צמח בכ-9% והיצוא לברזיל אשר הגדיל את היקפו בכ-7% בתקופה זו. לעומת זאת, חלה בתקופה זו במפתיע ירידה ביצוא הסחורות לשווקים באסיה כגון סין, יפן, וייטנאם ודרום קוריאה.
שר הכלכלה, אלי כהן, אמר, כי "לאחר ששנת 2018 עמדה בסימן שנת שיא ביצוא הישראלי, אני גאה על תוצאות יצוא הסחורות והשירותים בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה המבשרות שעוד שנת שיא ביצוא בפתח. תוצאות אלו אינן מובנות מאליהן בתקופה סוערת במיוחד בכלכלה העולמית בכלל ובסחר העולמי בפרט. הן מוכיחות כי הכלכלה הישראלית היא חזקה וכי התעשייה והשירותים הישראליים מצליחים להתמודד בהצלחה מרובה בשווקים הגלובאליים".