זו המרוויחה הגדולה ממלחמת הסחר בין סין וארה"ב
לפי דו"ח חדש, בזמן שהיצוא מסין לארה"ב צנח ב-14% מתחילת השנה, הייצוא מוייטנאם לארה"ב זינק ב-35% - לעומת עלייה של כ-6% בלבד בכל 2018
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דיווח: סין רוצה "עוד שיחות" לפני חתימה על הסכם סחר עם טראמפ ארה"ב וסין הגיעו להסכם סחר חלקי; המכסים על סין לא יועלו בשבוע הבא מלחמת הסחר: טראמפ ידחה בשבועיים את העלאת המכסים
מכסי המגן היוו סיבה מרכזית מאחורי הירידה במוצרים המיובאים לארצות הברית מסין, אמר מייקל ראיין, שכתב את המזכר. לדבריו, בין המוצרים שיצואם מווייטנאם לארצות הברית עלה ניתן למצוא מחשבים, ציוד טלפוני, ומערכות אחרות. לפי נציג הסחר של ארצות הברית, ב-2018, מוצרים אלו היו בראש רשימת המוצרים המיובאים מסין, מונגוליה וטייוואן. דבר זה מלמד שיצוא מוצרים אלו מוייטנאם לארצות הברית החליף את הסחר בין סין לארה"ב.
וייטנאם נחשבת לאחת המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר בגלל עלייה ביצוא מוצריה לארצות הברית. בנוסף, המדינה חווה עלייה בהשקעות זרות ישירות מצד מפעלים המנסים להימנע מהמכסים הגבוהים בין ארצות הברית וסין. עם זאת, ארצות הברית לא השקיעה הרבה בוייטנאם, הוסיף ראיין. הוא הצביע על כך שהשקעות אמריקניות בוייטנאם משקפות רק 2.7% מההשקעות הזרות במדינה. לפי הדוח של IHS Markit, אחת הסיבות לכך היא שלארצות הברית אין הסכם סחר חופשי עם וייטנאם ואיגוד מדינות דרום מזרח אסיה. ראיין הוסיף כי זהו רק "אחד מכמה גורמים המשפיעים על הקצב וסדר הגודל של הגיוון בשרשרת האספקה לווייטנאם".
בנוסף, מתמודדת וייטנאם עם מחסור בכוח אדם מיומן. לפי ראיין, מאגר העובדים עם ההכשרה הנכונה לא מצליח להתמודד עם שטף הדרישות בזמן שהרבה חברות בינלאומיות מחפשות להעביר חלקים משרשרת היצור מחוץ לסין. "הדרישה מגבירה את הקצב מול ההיצע". הוא אמר, והוסיף כי התשתית בוייטנאם עדיין לא עומדת בסטנדרטים של הרבה חברות בין לאומיות. זה אומר בעיקר, כי מציאת שותפים מקומיים לעסקים, ומילוי אחר דרישות הממשלה לקבלת אישורים יכולים להיות מכשול לחברות זרות, לפי ראיין. בנוסף, הכבישים בווייטנאם נסללו באופן גרוע, והנמלים כבר גדושים, מה שמוסיף לזמן הנדרש לשינוע סחורה.