שתף קטע נבחר
 

מפיטורין - לקידום

כשיורי פוטר מתפקידו כמחסנאי ומלגזן בחברת "טבע", הוא חשב שעולמו חרב עליו. אבל קורס שעבר במימון "קרן מעגלים" הביא לכך שזכה בתפקיד ניהולי בחברה חדשה - שהעסיקה אותו עוד במהלך הלימודים. אצל אברהם, הקורס שעבר במימון הקרן הוביל לקידום באותו מקום עבודה. וגם המעסיקים מרוצים

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

ההודעה על פיטורין מעבודה קבועה היא ללא ספק אחת הבשורות היותר קודרות שאפשר לקבל, אבל החיים מזמנים לנו לא אחת הפתעות חיוביות גם כאשר נקודת ההתחלה נראית עגומה מאוד. דוגמא לכך הוא סיפורו של יורי ביניאורישוילי (42) מאשדוד, שפוטר לפני כשנתיים. "עבדתי בחברת 'טבע' במשך שמונה שנים כעובד מחסן ומלגזן במפעל לייצור אינפוזיות", הוא מספר, "זו הייתה עבודה שוחקת שכוללת ליקוטים, קבלת סחורה, העמסת משאיות ודברים דומים, בעצם עבודה פיזית מאומצת לאורך כל שעות היום, אך יחד עם זאת עבודה קבועה שממנה התפרנסתי".

יורי ביניאורישוילי  (התמונה באדיבות המצולם)
יורי ביניאורישוילי (התמונה באדיבות המצולם)

יורי לא תכנן לעזוב את העבודה ב"טבע", אך המציאות כפתה זאת עליו. "לפני כשנתיים, הנהלת החברה כינסה אותנו והודיעה על פיטוריהם של מעל 2,700 עובדים במסגרת צמצומים. אני נמניתי על מפוטרי הפעימה הראשונה", הוא אומר, "זו הייתה בשורה קודרת שבאה בהפתעה אך ייאמר לשבחה של 'טבע' שהם שכרו חברת השמה במטרה לעזור לנו למצוא עבודה חדשה. לפגישה עם חברת ההשמה הגיעו גם נציגים מ'קרן מעגלים', הקרן לבעלי מקצועות שוחקים. הם הציעו קורסים והכשרות מקצועיות בחינם דרך הקרן. לאחר התייעצויות עם נציגי 'קרן מעגלים' החלטתי לבחור בקורס של ניהול רכש ומלאי, תפקיד ניהולי שאליו שאפתי להתקדם מלכתחילה".

 

יצא שההתחלה העגומה הפכה במפתיע למציאות מעודדת עבורך?

"ממש כך. רצה הגורל ותוך כדי הלימודים בקורס, שאותו עשיתי במכללה מקצועית בקריית-גת, מצאתי עבודה דרך אותה חברת השמה. כשאמרתי בראיון לחברה שבה אני עובד כיום - חברת הפארמה BOL - שאני באמצע קורס לניהול רכש ומלאי, הם התלהבו והסכימו לקבל אותי לתפקיד מנהל תוך כדי הלימודים".

 

הקורס עצמו תרם ליורי רבות לא רק בשל קבלת התעודה המקצועית החשובה, אלא גם בהיבטים המעשיים של עבודתו היומיומית. "הגעתי לתפקיד מנהל המחסן בחברה בגלל הוותק והניסיון העשיר שהבאתי איתי, אבל בסופו של יום לא עסקתי לפני כן בנושאים כמו הזמנות וחשבוניות. לכן, כל מה שלמדתי בקורס הטמעתי ישר בתפקיד החדש. אין ספק שהקורס תרם לי המון", הוא מספר.

 

יורי משמש קרוב לשנה כמנהל מחסן ורכש בחברה החדשה. "היה לי הרבה מזל שבזמן שהתקבלתי לקורס המשמעותי, החברה שבה אני עובד כיום חיפשה איש לוגיסטיקה באופן דחוף. זה שיחק לטובתי, והצלחתי להגיע מנקודת פתיחה שלילית של פיטורין לנקודה שבה לא רק מצאתי עבודה חדשה - אלא גם הגעתי לתפקיד ניהולי", הוא מסכם.

 

עוד עובד שעבר דרך "קרן מעגלים" קורס ניהול מתקדם, שתורם לו בעבודה ואף עזר לו לזכות בקידום, הוא אברהם מואס (50) מקריית-חיים. אברהם היה במשך שנים נהג באזור הקריות. כאשר הגיעו נציגי "קרן מעגלים" לפגישה ב"אגד", הוצע לו לעבור קורס ניהול מתקדם. "הקורס התקיים פעם בשבוע במשך כשנה. לאור העובדה שיצאו אליו 20 מאנשי 'אגד' הייתה לנו כיתה משלנו, שהתקיימה במתקן החברה בחוף הכרמל. בקורס למדתי לנהל את הזמן שלי בצורה אפקטיבית, התמקצעתי באופני ניהול שונים, למדתי כיצד לתת יחס הולם לעובדים הכפופים לי, ועוד. הקורס הותאם לתכנים של 'אגד' כך שהוא היה מאוד עשיר ומאוד מחובר לעבודה היומיומית של מנהלים בארגון. בסיומו הגשנו גם עבודת גמר. זה היה מאוד מקצועי", הוא מסביר.

 

לאחר הקורס קודם אברהם ועבר לתפקיד מנהל הבקרה והגבייה של "אגד" בכל אזור הצפון, מקריית-שמונה ועד חדרה – כשבמקביל הוא ממשיך לשבת מאחורי ההגה מספר שעות בשבוע. במסגרת תפקידו החדש הוא אחראי לעבודתם של פקחי הגבייה של החברה. "כל נסיעה שלנו כמפעיל תחבורתי חייבת להיות מבוקרת על ידי משרד התחבורה, וזוהי מהות תפקידם של הפקחים. הקורס הניהולי שאותו עברתי תרם לי כלים רבים לעבודה היומיומית שלי, בין השאר בניתוחי בקרה ומדידה, ביצוע משובים, קיום ראיונות, הכנת מצגות, ועוד", הוא מסכם.

 

אבל "קרן מעגלים" לא משפיעה רק על העובדים, אלא גם הארגונים שמעסיקים אותם. אלה מקבלים אותם לאחר הקורסים עם תעודה רשמית ועם כלים מקצועיים המשפרים את איכות עבודתם. אחד המעסיקים הפועלים בשיתוף פעולה פורה עם הקרן היא "אגד", חברת התחבורה הציבורית הגדולה במדינה, שבה מועסקים 6,500 עובדים, ביניהם אברהם מואס.

 

"אנחנו נמצאים בקשרים עם 'קרן מעגלים' עוד משנות פעילותה הראשונות, כך שאני מאמין שאנו אחד המעסיקים היותר ותיקים שמשתפים איתה פעולה", אומר צביקה לוי, מנהל הדרכה ארצי בחברה, "הקרן פתחה בפנינו עולם שלם ומגוון של קורסים והכשרות, המקנים להם מקצועות נדרשים ותעודות רשמיות. עובדים שלנו יצאו במהלך השנים לקורסים מקצועיים של אלפי שעות בתחומים כמו תכנות מחשב, ניהול רשתות, הנדסאות רכב, הנדסאות אלקטרוניקה, אוטו-טרוניקה, קציני בטיחות תעבורה ועוד", הוא מפרט.

אברהם מואס.  (התמונה באדיבות המצולם)
אברהם מואס. (התמונה באדיבות המצולם)

כיצד הקורסים תורמים לעובדים מבחינתך?

"כיום ישנם עובדים שבוחרים בהכשרות שקשורות לעבודתם, וכך אנו מרוויחים כחברה עובדים מקצועיים ופרודוקטיביים יותר. ישנם עובדים שהמקצוע שאותו רכשו מהווה עבורם השלמת הכנסה. לחרוצים שבין העובדים מהוות ההכשרות פתח למסלול קריירה נוסף בגיל הפרישה או לפניו. קיים מגוון כה רחב של קורסים והכשרות, שכל אדם יכול לבחור בתחום שיכול לשדרג אותו, ולהתמקצע בו".

 

כמה עובדים ב"אגד" עברו את המסלול של "קרן מעגלים"?

"מאות עובדים שלנו עברו את ההכשרות הללו. לפעמים, עקב הביקוש הרב, כמו למשל עבור קורסים במחשבים, יצרו עבורנו כיתות שלמות של עובדי 'אגד'. 'קרן מעגלים' עושה כאן פלאים לעובדי החברה – אנשים שעבדו עד כה בעבודות שוחקות זוכים לצאת ללימודים מקצועיים ללא עלות ומשדרגים את החיים שלהם, במהלך שתורם לכל המשק".

צביקה לוי.  (התמונה באדיבות המצולם)
צביקה לוי. (התמונה באדיבות המצולם)

 

בשיתוף "קרן מעגלים"


פורסם לראשונה 27/11/2019 08:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים