כמה תעלה הסרת עובש בבית? בדקנו
לא בכל מקרה צריך למהר לקרוא לקבלן איטום, שכן לא בטוח שהוא בעל המקצוע המתאים. מה חשוב לדעת בעונה שבה רוב הזמן החלונות מוגפים, מה תוכלו לעשות בעצמכם וכמה תעלה הסרת עובש בצורה מקצועית? אתר "המקצוענים" עם הסקירה
עובש לא נגרם רק כתוצאה מכשלי איטום וחדירת מים אל תוך הבית. הוא מתפתח גם כתוצאה מהיעדר אוורור, כשלים בבידוד הבית והיעדר תחזוקה. לא משנה מה הסיבה, חשוב מאוד לטפל במקור הכשל, ולא רק להסיר את העובש.
עובש הוא מפגע תברואתי, לא משנה היכן הוא ממוקם בבית. מי שהכי חשוף לפגיעה ממנו הוא ילדים וקשישים, אשר המערכת החיסונית שלהם הרבה פחות חזקה. אם גיליתם עובש בתקרה
מה תוכלו לעשות בעצמכם, כמה תעלה הסרת עובש מקצועית ומה חשוב לברר לפני? לפניכם המדריך.
הסרת עובש מהתקרה
כשמדובר בעובש מהתקרה הסיבות העיקריות הן היעדר בידוד טוב (שגורם לתופעת עיבוי שבחוץ מאוד קר ובפנים מאוד חם) או כשל איטום.
לאחר שביררתם את מקור התקלה והזמנתם את בעל המקצוע הנכון בהתאם (אינסטלטור או איש איטום), ורק לאחר שהתקרה התייבשה, עליכם להסיר את העובש. יש להזמין בעל מקצוע שיגרד את הטיח, ינקה את העובש ויחזיר את התקרה למצבה המקורי.
כמה זה עולה? "המחיר הוא 600-1,800 שקל, בהתאם לשטח הנגוע בעובש, בהתאם לגובה התקרה ומורכבות הגישה אליה ובהתאם לבעל המקצוע", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לכן, בגלל פערי מחיר גבוהים, חשוב שתערכו השוואת מחירים קצרה. אל תסתפקו בהצעת מחיר טלפונית, שיכולה להשתנות ברגע שבעל המקצוע יגיע לביתכם. בעל מקצוע מנוסה ומקצועי יספק הצעת מחיר רק ל אחר שראה את התקרה באור יום".
הסרת עובש מהקירות
אם התפתח עובש בקירות, כמו במקרה של תקרה, חשוב לבדוק האם הכשל הוא בשל בעיית איטום של החלונות, של התקרה או אולי מים כלואים מתחת לריצוף. אם הקיר רטוב, אין טעם לצבוע אותו לפני שהוא יבש לגמרי. בכל מקרה, מהעובש חשוב להיפטר בהקדם, בייחוד אם הוא בחדר שינה.
כמה זה עולה? "המחיר הוא גלובאלי ונע סביב 800-1,200 שקל לכל קיר, וכולל הסרת העובש הקיים ויישום חומרי מניעה", אומרים במוקד השירות. "ככל שכמות הקירות הנגועים גדולה יותר, כך התעריף לכל קיר יהיה נמוך יותר".
הסרת עובש במטבח
עובש במטבח הוא סכנה כפולה. מעבר לעובדה שנושמים אותו, הוא גם יכול לבוא במגע עם מזון שאנו אוכלים. לכן, אם יש מזון שאינו אטום, שעומד בחלל הנגוע, כדאי מאוד להיפטר ממנו. גם מים עומדים הם סכנה חמורה שמזמינה בקטריות, לכן חשוב להקפיד על סביבת עבודה יבשה, ואם יש בעיית שיפועים במשטחי העבודה, לתקן אותם או להקפיד על ייבוש מיידי תמידי שלהם.
סיבה נוספת להיווצרות עובש בארונות מטבח, הוא נזילות מים אל תוך הארונות (בעקבות איטום גרוע במפגש בין השיש לארונות) או נזילה של אחד הצינורות שמאחורי ארונות המטבח.
כמה זה עולה? המחיר הוא גלובאלי, ברוב המקרים ומתייחס לכלל המטבח. מוקד השירות: "הוא נע סביב 600-1,000 שקל, בהתאם לגודל הבעיה, למורכבות הגישה לאזורים הנגועים. קחו בחשבון, שהמחיר לא כולל פירוק והרכבה של ארונות, במידת הצורך".
עוד כתבות בנושא:
עובש במקלחת? התקינו ונטה
שקע ותקע: התנהלות בטוחה עם שקעים ותקעים
מאריכים ומפצלי חשמל
הסרת עובש בחדר הארונות
חדר ארונות, אשר במרבית המקרים אינו כולל חלון, כדי למנוע כניסת אבק, הוא חלל הרבה פחות מאוורר. תחלופת האוויר הנמוכה שבו, העובדה שהוא חלל קטן יחסית וכמות החפצים הגדולה שבו – כל אלו מתכון להתפתחות עובש. הדבר קריטי קריטי בעונה החמה, ובאזורים שבהם רמת הלחות גבוהה במיוחד.
גב מגירות וגב הארון, הם האזורים שבהם העובש מתפתח. כדי למנוע את הבעיה הזו, חשוב מאוד להתקין בחדרים אלו ונטה חשמלית, המחוברת למתג התאורה. כך, זה ימנע מצב שבו תשכחו להפעיל את הוונטה, גם לאחר שהתקנתם אותה.
כמה זה עולה? לפני התקנת ונטה, מומלץ להוציא את כל הבגדים מהחדר, לאוורר אותם היטב בשמש, להסיר את העובש בצורה מקצועית, ולצבוע במידת הצורך את גב הארון בחומרים מונעי עובש. מוקד השירות: "הסרת עובש בחדר ארונות תעלה לכם 500-600 שקל, כשהמחיר מתייחס להסרת העובש וליישום חומרי מניעה".
הסרת עובש בחדר האמבטיה
חדרי אמבטיה הוא הם החלל שהכי מועד להתפתחות עובש בבית. זהו לרוב חלל סגור, אשר לא תמיד מאוורר כהלכה, עם חלונות קטנים יחסית, אשר בעונה הקרה, רוב שעות היום הם סגורים, גם לאחר שמתקלחים. העובש לרוב מצטבר על התקרה, על הקירות (בסמוך לתקרה, באזור שמעל אריחי חיפוי הקיר) ועל הרובה שבין האריחים.
בייחוד בחדר רחצה, שאמור להיות סטרילי במיוחד, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת, עם חומרי ניקוי חזקים, לעתים קרובות. במקרה שהעובש הגיע למצב של מפגע של ממש, מוטב להזמין מומחה להסרת עובש, בשל העובדה שנבגי העובש שמתעופפים באותו החדר, מאוד מסוכנים לנשימה.
כדי להקטין את הסיכוי לעובש, חשוב להקפיד על אוורור טוב של חדר הרחצה לאחר כל מקלחת, ובמידת הצורך (בהתאם לגודל החלונות ולכיווני הרוח של הבית), יש להתקין ונטה ולהקפיד להפעיל אותה בסיום כל מקלחת חמה.
כמה זה עולה? "המחיר הוא 1,200-1,500 שקל", אומרים במוקד השירות".
רגע לפני שמזמינים בעל מקצוע
"כדי שלא יהיו הפתעות במחיר, שיגרמו לחוסר נעימות ולוויכוחים מיותרים, אל תסתפקו בהצעת מחיר טלפונית במקרה של עובש", ממליצים במוקד השירות. "לא מומלץ לשלוח תמונה ולקבל הערכת מחיר כללית, שכן זו יכולה לזנק, לאחר שבעל המקצוע יגיע לביתכם".
"דרשו מבעל המקצוע לספק הצעת מחיר בכתב, לאחר שראה את הבית באור יום", מוסיפים במוקד השירות. "בסיום העבודה, דרשו ממנו חשבונית, שתהווה עבורכם אסמכתא עתידית. זה קריטי בתחום העובש, שכן לרוב עובש נוטה לחזור, ואם הטיפול לא מקצועי, הוא יחזור כעבור זמן קצר במיוחד. בדקו מה משך האחריות, מה היא כוללת, ובמקרה של חזרת העובש – האם תידרשו לתוספת מחיר כלשהי (עבור חומרים ועבודה)".
צריכים מומחה להסרת עובש? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"