שתף קטע נבחר
 

כך אתם הורסים את הווילונות בבית

ניסיתם לכבס את הווילון והוא יצא מקומט ומלא בכתמים? וו התלייה נהרס במייבש הכביסה? אם החלטתם לנקות את הווילונות, כדאי מאוד שתקראו את המדריך הזה. אתר "המקצוענים" עם טעויות נפוצות שכדאי לכם להימנע מהן

רוב הטעויות שגורמות לכם להרוס את הווילונות, הן כתוצאה מניקוי לא נכון שלו. שאלנו בעלי מקצוע מהתחום, כיצד ניתן באמצעים ביתיים לכבס וילונות מבלי לגרום לנזק בלתי הפיך בהם. לפניכם המדריך, שלב אחרי שלב. שימו לב, שהמידע מתייחס רק לווילונות תלייה מבד, ולא לווילונות גלילה או וילונות רומיים.

 

נזקים רבים נגרמים לווילונות בשל ניקוי לא נכון שלהם. החל מהכנסתם למכונת כביסה והפעלה על תוכנית לא מתאימה, דרך תלייה לא נכונה וייבוש תחת שמש ישירה למשך זמן רב מדי. מה הדבר הנכון לעשות? אלו הדגשים.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: לא שואבים את הווילון לפני הניקוי שלו

"כדאי להתחיל עם שאיבה יסודית של הווילון, לפני שמרטיבים אותו", ממליצה קרן וברמן-דקל מעילית הלבשה לבית. "השילוב של אבק ומים יכול ליצור כתמים ולשנות את גוון הווילון. כדאי להשתמש בפתח היניקה הצר ביותר שמגיע עם שואב האבק שלכם, ולהקפיד על שאיבה גם בין התפרים".

 

הטעות: מנקים רק חלק מהווילון

"הלכלוך בווילון מצטבר בעיקר באזורים שבאים במגע ידיים (אזורי הפתיחה והסגירה של הווילון) וכן כתוצאה מניקוי לא נכון שלו", מסבירה וברמן-דקל. "ברגע שמצטבר אבק על הווילון ומנקים אותו נקודתית, הרי שיהיה כתם בווילון או סטיית גוון. יש לנקות את כולו בשמפו נוזלי ייעודי לטקסטיל בכביסה ידנית, או עם מעט אבקת כביסה המתאימה לכביסה ידנית ואשר מהלתם תחילה במים".

 

"חשוב תחילה למהות את נוזל הניקוי במים, ולא לשפוך ישירות על הבד", מוסיפה דורית בר-שלום, מעצבת ווילונות, מבד בבד.

 

    (צילום: shutterstock)
לכבס ידנית או במכונה? תלוי בגודל הווילון ובסוג הבד(צילום: shutterstock)

הטעות: מכניסים למכונת הכביסה וילון גדול מדי 

יש לוודא שאכן ניתן לכבס את הווילון במכונת כביסה. "ישנם בדים שיש לנקות רק באמצעות ניקוי יבש", מדגישה וברמן-דקל. "וילון חדש יכול להתכווץ ולהיהרס כבר בכביסה הראשונה, מה שיכול לעלות לכם ביוקר. לכן, הקפידו לקרוא את הוראות היצרן.

 

"בכל מקרה, העדיפו תכנית כביסה עדינה, ללא סחיטה, עם טמפרטורה נמוכה יחסית (עדיף עד 30 מעלות), כדי למנוע כיווץ של הבד".

 

"שימו לב, שאם תשימו את הכביסה על תוכנית ארוכה מדי, הבד יושרה זמן רב עם מים מהולים באבק, וזה יגרום לסטיית גוון בווילון", מסבירה בר-שלום. "עדיף לכבס בתוכנית הפעלה קצרה יחסית, שלרוב מספיקה. אם תרצו ניקוי יסודי יותר, עדיף שתכבסו פעמיים בתוכנית קצרה, ולא פעם אחת בתוכנית ארוכה, שמשך ההשריה עם המים המאובקים".

 

וילונות גדולים כדאי לכבס ידנית או במכונה?

תלוי בגודל התוף של מכונת הכביסה שלכם. בר-שלום: "וילונות קטנים יחסית, אין בעיה לכבס במכונה. ואולם, אם הווילונות גדולים במיוחד, אסור לדחוס אותם לתוך מכונה עם תוף קטן מדי. ברגע שהבד דחוס, הוא יוצא מאוד מקומט, וקשה להחזיר את הקפלים לקדמותם, גם לא עם מגהץ מקצועי. לכן, כל עוד הווילון לא נדחס בתוך התוף, אין בעיה. אחרת, מוטב לכבס ידנית".

 

      (צילום: בני אדם, באדיבות דורית בר-שלום וילונות בד בבד)
(צילום: בני אדם, באדיבות דורית בר-שלום וילונות בד בבד)

ומה לגבי כביסה ידנית?

"ישנם בדים עדינים שבהחלט כדאי לכבס ידנית (פשתן, תחרה, שיפון, אורגנזה ומשי)", מסבירה בר-שלום. "גם בעת כביסה ידנית הקפידו על טמפרטורה נמוכה (מים פושרים) כדי למנוע כיווץ. הימנעו מכביסה של וילונות בגוונים שונים יחד, וגם החליפו את המים ואת התמיסה בין וילון לווילון, כדי למנוע גלישת צבע".

 

עוד כתבות בנושא:

קרדית האבק וכיצד תיפטרו ממנה  

איך מנקים את השטיח והריפוד של הספה   

הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: שוכחים להוציא את הסיכות 

"ברוב המקרים, גם אם הבד מיועד לכביסה במכונה, הרי שאם כנף הווילון גדולה במיוחד, מדובר בכמות גדולה של בד", מסבירה וברמן-דקל. "לכן, רבים משרים את הווילונות בתוך אמבטיה. יש להוריד תחילה את הסיכות ולנתק את המנגנונים (אם קיימים)".

 

ייבשו את הווילון במקום מוצל: למרות שזה אולי מאריך מעט את משך הייבוש, הימנעו מתליית הווילון לייבוש בשמש ישירה או בייבוש שלו במייבש כביסה.

 

"הכנסת וילון למייבש הורסת את הרכיבים מפלסטיק שמחוברים לווילון", מדגישה בר-שלום. "ההמלצה היא להניח את הווילון על חבל הכביסה בשעות שבהן השמש אינה חזקה. אפשרות נוספת, היא לתלות את הווילון על המקלחון, כשהוא מקופל לשניים. רק לאחר שכל המים כבר טפטפו, והווילון עדיין רטוב, אך לא מטפטף, כדאי לתלות אותו לייבוש עם אטבי כביסה. אחרת, אם תולים אותו מההתחלה כשהוא לגמרי ספוג במים, משקל המים יעוות את צורת הווילון".

 

כמה עולה ניקוי וילון מקצועי? להשוואת מחירים, לחצו כאן.

  

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: מנקים את הווילונות רק פעם בכמה שנים

"מומלץ לנקות את הווילון פעמיים בשנה, כדי למנוע הצטברות של כמות גדולה מדי של אבק", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ראש-השנה ופסח הן הזדמנות טובה לכך. כמובן שווילונות יקרים במיוחד בעלי שטח בד גדול, מוטב לשלוח לניקוי מקצועי. קיימות חברות שמבצעות את הניקוי גם בבית הלקוח ונותנות אחריות במקרה של גרימת נזק לווילון".

 

צריכים ניקוי מקצועי של וילונות ושטיחים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


פורסם לראשונה 06/12/2019 07:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים