שתף קטע נבחר
 

אקזיט ענק להייטק הישראלי: אינטל רוכשת את הבאנה לאבס תמורת 2 מיליארד דולר

זו עסקת הענק השנייה של אינטל בישראל לאחר רכישת מובילאיי לפני כמעט 3 שנים עבור 15 מיליארד דולר. האבנה לאבס מתמחה בפיתוח שבבי בינה מלאכותית, תחום אסטרטגי במתווה הדרך החדש של אינטל

אינטל הודיעה על רכישת האבנה לאבס תמורת 2 מיליארד דולר. העסקה מגיעה כ-3 שנים לאחר רכישת מובילאיי תמורת 15 מיליארד דולר. חברת האבנה לאבס (Habana Labs) הישראלית מפתחת שבבי בינה מלאכותית. האקזיט מהווה עוד הצלחה של היזם אביגדור וילנץ, ששני אקזיטים משמעותיים כבר מאחוריו.

 

אינטל מחדשת את התוכניות לבניית המפעל בקרית גת

אינטל שוברת את תחזית ההכנסות: המניה מזנקת ב-6%

זינוק של 80% בייצוא השבבים מישראל לסין ב-2018; אינטל בראש הספקים

 

עובדי החברה והמשקיעים ירשמו באקזיט הנוכחי את אחד ההחזרים המשמעותיים ביותר על השקעה, בסטארט-אפ כאשר מרביתם ירשמו תשואה של פי 15 ויותר על ההשקעה. זהו למעשה האקזיט הפרטי הגדול ביותר בישראל בעסקת מזומן והרכישה הכי גדולה של חברת שבבים פרטית גם ברמה הבינלאומית.

מנכ
מנכ"ל אינטל ישראל יניב גרטי והיזם אביגדור וילנץ(צילום: יובל חן, שמואל אוסטר)
 

זהו אקזיט גבוה במיוחד לחברה שגייסה 120 מיליון דולר בלבד. ב-2018 גייסה חברת האבנה לאבס 75 מיליון דולר בסבב גיוס שני אותו הובילה אינטל קפיטל זרוע ההשקעות של אינטל. משקיעים נוספים בחברה כוללים את הקרנות בסמר, באטרי ונצ'רס, WRV קפיטל ועוד. רשימת בעלי המניות של האבנה לאבס כוללת שורה של משקיעים מפתיעה וביניהם סיסקו, סמסונג, קרן ההשקעות A&E ומשקיעים פרטיים נוספים.

  

אקזיט גדול שלישי לאביגדור וילנץ

בסך הכל מאז הקמתה, גייסה הבאנה לאבס 120 מיליון דולר בשלושה סבבים מרכזיים כאשר בסבב הסיד השקיעו בחברה יזם העל ביגדור וילנץ ואחד ממייסדיה ומספר משקיעים פרטיים נוספים אשר מצטרפים לאביגדור במרבית השקעותיו. בסבבים הבאים השקיעו בחברה קרן בסמר ונצ'רס של אדם פישר וולדן שמובלת על ידי ליפ בו טאן שתיהן מבעלי המניות המובילות בחברה. אינטל קפיטל השקיעה בסיבוב האחרון בחברה והיא גם מחזיקה משמעותית בחברה.

 

הבאנה לאבס נוסדה ב-2016 על ידי דויד דהן ורן חלוץ, יוצאי חברת פריימסנס שנמכרה לאפל ב-2013 תמורת 345 מיליון דולר. המשקיע הראשון ויו"ר החברה שנחשב גם לאחד ממייסדיה הוא אביגדור וילנץ, ממייסדי אנפורנה שנמכרה לאמזון ב-2015 בעסקה של 370 מיליון דולר וששימשה בסיס למרכז הפיתוח המרכזי של אמזון בישראל . כמו כן וילנץ היה בין מייסדי חברת השבבים גלילאו שנמכרה לחברת מארוול בשנת 2000 בכ-2.7 מיליארד דולר.

 

הבאנה לאבס תשמש לפיתוח שבבי ה-AI של אינטל

לאחר הגיוס הגדול שביצעה החברה ב-2018 היא פתחה מרכז פיתוח בגדנסק, פולין. מרכז הפיתוח שם עובד לצד המרכזים האחרים של החברה בישראל וארה''ב. המרכז נועד לתת מענה לצורך במחסור הרב בכח אדם הקיים בישראל ובעיקר במפתחי שבבים.

השבב החדש של אינטל (צילום: יח
הרכישה של האבנה לאבס תאפשר לאינטל פתח שבבי בינה מלאכותית(צילום: יח"צ)

החברה, שמעסיקה מעל ל-150 עובדים בתל אביב, קיסריה, פולין וסן חוזה, מפתחת את Goya, סדרת מעבדים ייעודיים ל-AI. היא נבנתה עבור היישומים התובעניים ביותר בתעשייה, ביניהם מרכזי נתונים פרטיים וענניים, כלי רכב אוטונומיים, רובוטיקה תעשייתית, רחפנים ועוד. Goya כולל את החומרה והתוכנה, כולל מלקט (compiler) גרפי עתיר ביצועים, מאות ספריות קרנל והכלים הדרושים לשילוב במסגרות תוכנה המשמשות את הלקוחות לשיפור השימוש בהיקשי AI.

 

ביוני האחרון הכריזה החברה על גאודי מעבד לאימון בינה מלאכותית שמתחרה בחברה המובילה בתחום אנבידיה. בעת שהשיקה את המעבד אמרה החברה שהוא חזק משמעותית מכל מתחריו. גאודי אמור להשלים את סל המוצרים שמציעה האבנה בתחרות שלה על שוק מעבדי הבינה המלאכותית שנשלט כיום כמעט לחלוטין על ידי אנבידיה בעיקר בחלק של אימון הבינה המלאכותית שהוא השלב הראשון בעיבוד הטכנולוגי.

 

אינטל מעסיקה כ-12 אלף עובדים בישראל ו־1,100 נוספים בחברה הבת מובילאיי. אינטל אחראית ל-52 אלף משרות ישירות ועקיפות בישראל. חלק גדול מעובדיה של אינטל מתמקדים במרכז הפיתוח של החברה בחיפה שם הם אחראים לפיתוח חלק משמעותי מהשבבים החשובים של החברה.

 

את אינטל ייצגו בעסקה עורכי הדין ברק פלאט, עזרא גרוס ובן סנדלר ממשרד יגאל ארנון ושות'.

 

תזכורת לעסקת הענק הקודמת: אינטל רוכשת את מובילאיי    (צילום: אלי מנדלבאום)

תזכורת לעסקת הענק הקודמת: אינטל רוכשת את מובילאיי    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים