פיצ' מעלית: כשמוח אנושי פוגש בינה מלאכותית
כשהבן של ד"ר ירון סגל אובחן במחלה תורשתית נדירה - החל המסע הפרטי שלו למציאת טיפול. מכאן נולד הסטארט-אפ BrainQ, שבו רותמים טכנולוגיות מבוססות למידת מכונה לצורך שיקום נוירולוגי לנפגעי חוט שדרה ושבץ. כתבה חמישית ואחרונה בסדרה
בשיתוף Google for Startups
הסיפור של BrainQ הוא לא שגרתי: הסטארט-אפ שמפתח מערכת חלוצית מבוססת בינה מלאכותית לשיקום מפגיעות נוירולוגיות, החל בכלל כמסע פרטי של אבא, שמחפש פתרונות טיפוליים עבור הבן שלו. כשד"ר ירון סגל קיבל את האבחון של בנו ליר כחולה בדיסאוטונומיה משפחתית - מחלה תורשתית וחשוכת מרפא, הפוגעת במערכת העצבים האוטונומית ובמערכות התלויות בה - הוא נאלץ למצוא פתרונות חדשניים. המסע שאליו יצא בעל כורחו, הוביל להקמת BrainQ, שנמצאת כיום בשלב הניסויים הקליניים. המנכ"ל והשותף-המייסד יותם דרכסלר, פגש את פרופסור יוסי מטיאס, סגן נשיא גוגל ומנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל ישראל, וקיבל הזדמנות לתת את פיצ' המעלית המושלם. ככה זה נראה:
BrainQ מפתחת מכשור רפואי לא פולשני, מבוסס בינה מלאכותית, המיועד לשיקום מפגיעות נוירולוגיות. המכשיר נמצא כעת בניסויים קליניים, בדגש על שיקום תפקוד הגפה העליונה לנפגעי חוט שדרה ושבץ, במוסדות רפואיים מובילים בארה"ב, אסיה וישראל. הטיפול החלוצי, מאפשר לכל מטופל המשכיות בטיפול בכל מקום, מכיוון שהמערכת כוללת גם יחידת בקרה לבית החולים ואפליקציה סלולרית לשימוש ביתי.
הכירו את BrainQ
שנת הקמה: 2016
ענף: מדטק
מספר עובדים: 17
משרדים: ירושלים
מייסדים: ד"ר ירון סגל, פרופסור אסתי שוהמי, יותם דרכסלר
"המחלה של ליר פוגעת במערכת שאינה ניתנת להשפעה באמצעות טיפולים מקובלים כמו פיזיותרפיה", מספר דרכסלר, "לכן ירון חיפש דרך 'להתחבר' ולהשפיע על מערכת העצבים בצורה חיצונית, לא פולשנית ולא 'חזקה'. זה מה שהוביל למסלול של השראה אלקטרומגנטית מותאמת – הבסיס הטיפולי של המכשיר של BrainQ". במהלך המסע התגבשה ההבנה שהפתרון יכול להתאים לבעיות נוירולוגיות נוספות שהאפשרויות הטיפוליות הזמינות להן כיום - מוגבלות. "ההיכרות האישית מאוד של ירון עם הצורך, חידדה בהמשך גם את החזון של BrainQ לייצר פתרון המאפשר רצף טיפולי, מהקליניקה עד לבית, עבור חולים כרוניים, באמצעות היחידה הביתית".
הסטארט-אפ השתתף בתוכנית ייחודית בשם לאונצ'פד סטודיו AI סביב פרויקט מוגדר של פיתוח מנוע אלגוריתמי לטיפול בחולים שעברו שבץ מוחי. "לאורך הפרויקט קיבלנו ליווי צמוד בהובלתו של פיטר נורוויג, ראש תחום המחקר בגוגל העולמית, ומנטורינג מצוותים שונים של גוגל בתחומים של למידת מכונה, ענן ועוד", מספר דרכסלר. "המפגש עם גוגל העמיק את ההבנה שלנו ביחס למידת העניין המתפתחת של ענקיות הטכנולוגיה בעולמות הרפואה, ואפשרויות שיתופי הפעולה העומדות בפני חברות כמונו, שכיום כבר אינן מוגבלות לענקיות הפארמה או המכשור הרפואי".
תן טיפ לסטארט-אפ מתחיל.
"הפתרון הפשוט הוא בדרך-כלל יותר טוב מהפתרון המסובך - שעל הנייר אולי קורץ יותר. לכו להיפגש עם השוק או עם לקוחות פוטנציאליים מהרגע הראשון, תקשיבו להם ותייצרו מעגלי פידבק קצרים שיחסכו לכם בהמשך הרבה זמן, תסכול וכסף".
בשיתוף Google for Startups