שתף קטע נבחר
 

איך מצליחים בעסקים? "לא לנסות זה יותר גרוע מלהיכשל"

בפאנל "המצליחנים" שנערך במסגרת ועידת "האנשים של המדינה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet סיפרה דנה אלי לורך, שותפה בכירה בקרן ההשקעות של אמריקן אקספרס העולמית, שהיא אינה מפחדת מכישלון. אמן החושים ליאור סושרד: "חשוב לא לעוף על עצמך יותר מדי"

 

פאנל המצליחנים הישראלים בוועידת "האנשים של המדינה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet    (צילום: מזמור הפקות)

פאנל המצליחנים הישראלים בוועידת "האנשים של המדינה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet    (צילום: מזמור הפקות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ד"ר אייל דורון, חוקר ומפתח חשיבה יצירתית במרכז הבינתומי הרצליה, ניסה להבין במסגרת ועידת "האנשים של המדינה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet מהו סוד ההצלחה של ישראלים בעולם. בפאנל "המצליחנים" בוועידה התארחו אצלו ישראלים שהצליחו בקנה מידה בינלאומי, וסיפרו כיצד הגיעו להישגים משמעותיים ואיך נשארו עם הרגליים על הקרקע. אמן החושים ליאור סושרד, אמר כי "אני חושב שאחד הדברים הכי חשובים זה לא לעוף על עצמך יותר מדי".

 

יו"ר קק"ל: "המדינה כבר שנה בקיפאון, הפערים מעמיקים"

ריבלין: "כשנתניהו קיבל את עקרון הנבצרות, הייתי בטוח שלא יבקש חסינות"

 

עומרי כספי, שהחל לעסוק בשנים האחרונות בנדל"ן במקביל לעיסוקו כשחקן כדורסל ב-NBA ובמכבי תל אביב, הסביר כי העיסוק בתחומים נוספים עוזר לו גם בכדורסל עצמו: "הרבה אמרו לי שזה יוציא אותי מפוקוס", אמר כספי. "אני מאוד מאמין במנטורים ובאנשים שאני מתייעץ איתם. ב-2014 הקמתי חברת נדל"ן עם החבר הכי טוב שלי וזה היה מין ניסוי וטעייה, הרבה מהקרובים שלי אמרו שאולי זה יוציא אותי מהפוקוס, וניסיתי ונהניתי מזה. בסוף יצא דווקא להפך - זה עזר לי. במקום לשבת בערב לראות משחק כדורסל אני מאמין יותר בלשבת עם השותף שלי ולדבר אתו".

  (צילום: טל שחר)
ד"ר אייל דורון, עומרי כספי, דנה אלי לורך וליאור סושרד(צילום: טל שחר)
 

מאיפה יש לך אומץ?

"אני חושב שיש פה פונקציה של משפחה תומכת", אמר כספי. "מעבר לזה, אני חושב שיש איזה מוטיב בחברה הישראלית, משהו פסיכולוגי שנולדתי איתו. אם מסתכלים על זה מצורה דתית, יש מנטרה מסוימת לציבור הדתי, שאני מאמין בה מאוד. בפציעה למשל. אם אכלתי נכון והתאמנתי נכון וסובבתי את הברך, זה בשליטתי? לא. אנחנו מגדירים הצלחה כתוצאה, מי שעשה הכי הרבה כסף. לדעתי הצלחה היא משהו יותר עמוק, איך אתה ממקסם את היכולות האישיות שלך להיות הכי טוב שאתה יכול, וכשאתה מסתכל על זה בצורה כזאת כל אחד יכול לגעת בהצלחה".

 

"מי שרוצה להצליח צריך לחיות את העסק"

דנה אלי לורך, שותפה בכירה בקרן ההשקעות של אמריקן אקספרס העולמית, אמרה כי היא לא מפחדת מהכישלון משום ש"מבחינתי לפספס ולא לנסות זה יותר גרוע מלהיכשל. להחליט מראש שאני לא עושה משהו זה אומר מראש שאני נכשלת. לדוגמא, בהתחלה בגיל 27, עברתי לארצות הברית עם בעלי וזה היה פשוט כי רצינו להסתער על היעד הבא, ואז זה באמת היה לצאת מאיזור הנוחות. אבל הרגשתי שהשגתי יעדים וזה בנה אותי להעיז למקום הבא. אז אחרי שנים בארצות הברית פתאום להיכנס לישיבת דירקטוריון של סטארטאפ שיש שם סלבס בתחום, ולהעיז, זה תמיד לדחוף את עצמך. וכשאתה מצליח ומעלה את הרף זה נותן לך מוטיבציה. אני חושבת שחשוב לדעת מה היתרונות שלי ולשחק על החוזקות שלי ולהגיע כמה שיותר מוכנה. כשאני מוכנה ועושה שיעורי בית ובודקת אני מורידה את רמת חוסר הוודאות. גם חשוב לייצר תמיכה וסביבה שהיא מפרגנת, וגם לבחור ארגונים שמעודדים לנסות ולהיכשל".

 

סושרד הוסיף כי "אני גם פוגש בחיי הרבה אנשים ולפעמים אני מרגיש קצת לא בנוח. צריך לזכור שאנחנו פסיק קטן לעומת אנשים אחרים בעולם. בסופו של דבר, אנחנו בני אדם. חלק מלהיות בנאדם זה, ואני לא רוצה להשתמש בקלישאות, אבל אני לא מבין מה הבעיה לבוא למשרד ולהגיד שלום למזכירה. כשאני נמצא באירוע, אני נכנס ומגיע כמה שעות לפני ונשאר כמה שעות אחרי. אני מאוד אוהב את זה וחלק ממה שאני עושה זה לא רק בגלל שאני פדנט, אני פשוט חושב שזה חלק מאוד חשבו שהדברים יקרו כמו בוויז'ן שלך".

  (צילום: טל שחר)
מימין: ג'וליה זהר, רון לשם, ג'ון מדבד, עומרי כספי, דנה אלי לורך וליאור סושרד(צילום: טל שחר)
 

ג'וליה זהר, הבעלים והמנכ"לית של מפעל טחינת אל ארז, אמרה כי "מי שרוצה להצליח צריך לחיות את העסק שלו. אני עדיין חיה את העסק שלי, עבדתי 12 שעות כל יום, בגלל שאני אישה אנשים הרימו גבה, היא תצליח, היא לא תצליח? עבדתי כל כך קשה וחייתי כל בורג במפעל, וידעתי בסוף לתקן מכונה באופן תיאורטי. מרוב שפחדתי שיסתלבטו עליי, שיגידו שלא אצליח, תמיד הייתי תחת זכוכית מגדלת. כל ההסתכלות עליי גרמה לי לעבוד כפליים מגבר. רציתי לדעת הכל, המפעל היה כל חיי, ונאלצתי להרים את העסק והגדלתי אותו פי שבעה או פי שמונה ממה שהוא היה".

 

הסופר והיוצר רון לשם, אמר כי "במבט לאחור, המקומות או הרגעים הכי טובים או זה שיחות עם זרים מוחלטים בלי אינטרס או מטרה. המשמעות היא לפעמים לנחות בעיר זרה ופשוט ללכת ברגל וללכת לאיבוד כי זה מתחבר למחשבות הקצרות".

 

"כישלון - נקודת הזינוק להצלחה"

ד"ר דורון איתגר את המשתתפים וביקש מהם להגיד במשפט מה אנשים לא הבינו לגבי כישלון. "אם לומדים מהכישלון זו נקודת זינוק להצלחה", אמרה זהר. "וזה גם הזדמנות להיכנס לפרופורציות, להסתכל על החיים", הוסיף לשם, ואומר כי "לי יש טריק עם עצמי לא לפחד מההצלחה. אנחנו מכינים בבית רשימת דברים שמפנקים אותנו, דברים שעושים אותנו מאושרים במקרה שנקבל בשורה שלילית".

 

ג'ון מדבד, מנכ"ל ומייסד קהילת ההשקעות OURCROWD, אמר כי "כישלון הוא חלק מהמשחק. אין שחקן, הן בקולנוע והן במגרש, שלא מפסיד מפעם לפעם, ואם אין לך כישלונות אתה לא לוקח מספיק סיכון". סושרד: "פשוט כישלון זה נתון סטטיסטי. זה אומר שככל שתעשו יותר דברים ויותר תהנו ותזמו ותשקיעו פה ותשקיעו שם אז יהיו יותר כשלונות. זה חלק מזה".

 

אלי לורך הוסיפה כי "אני חושבת שכישלון הוא הוכחה שהעזנו, אנחנו צריכים להיות מרוצים כי לקחנו סיכון", וכספי מסכם: "כישלון זו המקפצה הטובה ביותר להצלחה בתנאי שאתה מנהל את זה נכון. אם החטאתי פעם אחת זה לא אומר שאני אפס, זה אומר שאעבוד על הזריקה הבאה שלי יותר טוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
ד"ר אייל דורון, עומרי כספי, דנה אלי לורך וליאור סושרד
צילום: טל שחר
מומלצים