שתף קטע נבחר
 

הנזק הכלכלי של שתי הסערות האחרונות - לפחות 2 מיליארד שקל

לפי ההערכות, כחצי מיליארד שקל יידרשו לתקן את הנזקים לרכוש הציבורי - כבישים, מערכות ניקוז ומערכות חשמל שניזוקו. הנזק לרכוש פרטי הוערך על ידי סוכני הביטוח בכמיליארד וחצי שקל, רובו מתביעות לכלי רכב שניזוקו

 

נזקי הסערה: האם מגיע לכם פיצוי? צפו באולפן ynet

נזקי הסערה: האם מגיע לכם פיצוי? צפו באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נזקי שתי הסערות שפקדו את ישראל בתוך שבוע מוערכים באומדן ראשון, שעלול אף לגדול, בכשני מיליארד שקל. כמויות הגשמים בצפון הארץ בתוך שבועיים, שהן שיא של יותר מ-50 שנה, גרמו לנזקים חמורים ביותר, בעיקר בנהריה. הנושא יועלה היום (א') בישיבת הממשלה, וייבחן סיוע ממשלתי נרחב לטובת העיר מוכת הסערה וייתכן שגם לרשויות מקומיות אחרות, כמו אשקלון והמועצה האזורית באר טוביה.

 

נזקי הסערה: האם אתם זכאים לפיצוי?

מחכים לסיוע מהמדינה: נהריה מתאוששת מהשיטפון

עם שוך הסערה: תיעוד הנזקים, הבתים המוצפים והנחלים השוצפים

 

נזקים חמורים נגרמו הן לרכוש פרטי והן לרכוש ציבורי. בעשרות יישובים ניזוקו תשתיות. חלקי כבישים נסחפו, מערכות ניקוז וביוב נפגעו, גדרות קרסו ומערכות חשמל ורמזורים נפגעו. הנזק לרכוש הציבורי, שהממשלה והרשויות המקומיות יצטרכו לתקנו בהקדם, מוערך במאות מיליוני שקלים. הממשלה תצטרך לקבל הרשאה מיוחדת מהחשב הכללי במשרד האוצר, רוני חזקיהו, להעביר כספים כסיוע לרשויות, בשל קיומה של ממשלת מעבר ללא תקציב מאושר לשנת 2020.

הצפות בנהריה (צילום: זיוה הס )
הצפות בנהריה בסערה. כמויות הגשמים הגיעו לשיא של יותר מ-50 שנה(צילום: זיוה הס )

מנתונים שאספה לשכת סוכני הביטוח, בראשות ליאור רוזנפלד, עולה כי עד כה הסתכמו הנזקים המוערכים לרכוש פרטי במעל ל-1.5 מיליארד שקל. עד כה רוכזו על ידי סוכני הביטוח כ-50 אלף תביעות שונות שיוגשו לחברות הביטוח, כאשר מתוכן הנזק לרכבים מוערך בכ-900 מיליון שקל, לדירות בכ-400 מיליון שקל ולעסקים בכ-200 מיליון שקל.

 

לפי נתוני הלשכה, כ-25 אלף מכוניות נפגעו מאז ליל שישי שעבר ועד אתמול בעקבות הסופה. מספר זה כולל מכוניות שניזוקו מההצפות הנרחבות בתל אביב ובנהריה ומכוניות שניזוקו מתאונות דרכים בכבישים הרטובים.

  ()
 

גל חסר תקדים של תביעות

רוזנפלד ציין בשיחה עם "ממון" ועם ynet כי בימים האחרונים קיבלו הסוכנים גל עצום וחסר תקדים של תביעות. "היקפי נזקי הטבע שפקדו את ישראל בשבוע החולף, צפויים להגיע בסופו של דבר למיליארדי שקלים, עם השלמת הגשת התביעות בימים הקרובים, וראוי לציין שהחורף הקשה הזה עדיין לא הגיע לקיצו", אמר.

 

המדינה אינה מפצה כיום על נזקים לרכוש פרטי, דירות, בתי עסק ותכולתם ומכוניות כתוצאה מפגעי טבע. לכן, רק מי שביטחו את רכושם יפוצו על ידי חברות הביטוח. לפי לשכת סוכני הביטוח, במקרים שבהם ניתן להוכיח הזנחה של הרשות המקומית, שגרמה כביכול לחלק מהנזקים בשל רשלנות או אי הכנה מתאימה לסערות החורף - כמו ניקוי בורות ניקוז, העמקת תעלות למי גשמים, הכנת מאגרים וגיזום עצים - ניתן להגיש תביעה נגד הרשות.

ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני הביטוח ()
ליאור רוזנפלד, נשיא לשכת סוכני הביטוח

עם זאת, מדגישים בלשכת סוכני הביטוח כי תביעות כאלה עלולות לארוך זמן רב עד להכרעת בית המשפט בעניינן, וספק אם אכן הרשות המקומית תחויב לפצות את בעלי הרכוש שניזוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
ההצפות בנהריה בסופה בשבוע שעבר
צילום: גיל נחושתן
מומלצים