שתף קטע נבחר
 

אחרי שנים של חשאיות: דולפינוס המצרית חשפה את התוכניות לגז שתרכוש מתמר ולווייתן

נציגי החברה ערכו בחמישי האחרון ביקור נדיר בישראל; במסגרת הביקור, אותו ארגנה דלק קידוחים, הציגו הבכירים המצריים לשורת אנליסטים את תוכניות הפיתוח של החברה בתחום הגז, כמו גם את תוכניות הפיתוח של המשק המצרי

אחרי שנים של חרושת שמועות וניחושים מיהו הגורם שעתיד לרכוש גז ממאגרי "תמר" ו"לווייתן", נציגי חברת דולפינוס המצרית ערכו ביום חמישי שעבר ביקור נדיר בישראל. במסגרת הביקור, אותו ארגנה דלק קידוחים, הציגו הבכירים המצריים לשורת אנליסטים את תוכניות הפיתוח של החברה בתחום הגז, כמו גם את תוכניות הפיתוח של המשק המצרי.

 

לוייתן תזרים סחורה בחינם ותפסיד הכנסות של 36 מיליון דולר בשנה

התקבלו האישורים: לראשונה זורם גז לאסדת לווייתן

אור ירוק לייצוא הגז למצרים: דלק ונובל השלימו את רכישת צנרת הגז

 

את דולפינוס ייצגו ד"ר עלא עארפא, חאלד אבו באקר ומוחמד חליפה. אנליסטים שנכחו בפגישות סיפרו שעצם הפגישה עם "הגורם האלמוני המצרי" הפחיתה במעט את החשש שמא עסקאות המכירה שם מתבצעות מבלי שאף אחד יבין לאן זורם הגז. קבוצת דולפינוס התוודעה לשוק המקומי לפני יותר מחמש שנים ועם חתימת מזכר ההבנות הראשון לייצוא גז למצרים; אז דווח על קבוצת אנשי עסקים שישתמשו בגז לטובת התעשיה המקומית במצרים, כאשר מי שייצג אותם רשמית היה ד"ר עלא עראפא.

אסדת תמר (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר) (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)
אסדת תמר(צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)

מאז נעשו נסיונות לברר מי עומד מאחורי דולפינוס, ללא הצלחה. החברה פעילה יותר מ-8 שנים ועסקה בעבר בייבוא גז נוזלי מקטאר. בשנים האחרונות חתמה על שתי עסקאות רכש גז ישראלי, אחת ממאגר לווייתן והשנייה ממאגר תמר, בהיקף כספי שנאמד בכ-21 מיליארד דולר לאורך 15 שנה.

 

בשיחה עם אנשי שוק ההון המקומיים סיפרו המצרים שהשוק המקומי מכיל כ-20 מיליון משקי בית, כאשר רק מחיצתם מחוברים לרשת הולכת הגז. תוכנית העבודה של הממשל המצרי היא לחבר כמיליון וחצי משקי בית למערכת ההולכה הארצית, כאשר לטענת דולפינוס הם לבדם מספקים כ-10% מהשירות.

 

אנליסט האנרגיה של מיטב דש ערן יונגר פרסום הבוקר (א') שורת נקודות מהשיחה שהתקיימה עם דולפינוס. לדבריו, כמחצית מתחנות הכוח במצרים מיושנות, חד דלקיות ופועלות בכוח סולר. מטרת השלטון שם היא להמיר את השימוש לגז טבעי, עם כוונת משנה להגדיל את צריכת המים על ידי הקמת של מתקני התפלת מי ים. עוד דובר על כוונה להכפיל בצורה משמעותית את היקף השימוש באנרגיות מתחדשות, שכיום הוא אפסי.

 

צפי הביקוש לגז טבעי, כך לפי נתוני דולפיסנו שהוצגו בפגישה, הוא כזה שיאזן את הביקוש הצפוי לגז כבר באמצע העשור, עם תחזית היצע של כ-78 מיליארד מ"ק מול תחזית ביקוש שנתית של כ-86 מיליארד מ"ק. את ההפרש אמורים להשלים מאגרי הגז הישראלים.

 

אחת ההפתעות בשיחה היא שחוזי המכירה של מאגר לווייתן ותמר מגובים ברשת ביטחון ממשלתית של EGAS המצרית, וזאת ל-24 חודשי האספקה הראשונה. אחרי 24 חודשים הביקוש הגבוה במצרים אמור לגבור משמעותית על ההיצע, ולכן לא תדרש רשת ביטחון ממשלתית לרכש הגז.

 

תזכורת: ריאיון עם מומחה לגז טבעי    (צילום: שחר גולדשטיין)

תזכורת: ריאיון עם מומחה לגז טבעי    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
אסדת תמר
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
מומלצים