כך אתם הורסים את המקלחון בבית
שורטים את דלת הזכוכית, לא גורפים את המים ומנקים עם חומרי ניקוי חזקים מדי. אלו הן הטעויות שגורמות לבלאי מואץ של המקלחון בבית שלכם. איך מתחזקים אותו נכון? אתר "המקצוענים" עם המדריך
מנקים יותר מדי או לא מנקים בכלל את המקלחון? מתעלמים מסימנים שיכולים לגרום לקריסת הדלת? כדי שלא תצטרכו לשלם עבור תיקונים מיותרים, ריכזנו לכם את הטעויות הנפוצות בתחזוקת מקלחון, וכיצד כדאי לשמור עליו לאורך שנים.
מנקים עם חומר כימי? נזק לצירי המקלחון
אחת הטעויות הנפוצות שגורמות לנזק לצירי המקלחון היא שימוש בחומרי ניקוי כימיים. "החומרים האלה חזקים מדי, וגורמים לקילוף של שכבת הניקל העליונה", אומר גיא לוי מגיא גלאס, מתקין מקלחונים באתר "המקצוענים". "הבלאי של הצירים הרבה יותר מהיר איתם, וגורם לצורך בהחלפת צירים, שיכולה בהחלט הייתה להימנע עם תחזוקה נכונה".
מה עושים? "ניתן בהחלט להסתפק בחומר ניקוי נוזלי ייעודי לניקוי חלונות ומראות", ממליץ לוי.
סימני אבנית על דלתות המקלחון? גרפו את המים או מרחו סילר
בואו נודה: לרבים יש מקלחון זכוכית בחדר הרחצה, אך רק מעטים טורחים לגרוף את המים עם מגב ידני בסיום כל רחצה. נכון, זה טרחני ומייגע – אבל זה בדיוק מה שיגרום לדלתות המקלחון שלכם להיראות מבריקות וחדשות גם שנים אחרי ההתקנה. לוי: "לפעמים אני מגיע לתיקון צירים בבתים שבהם המקלחונים מאוד ישנים, והזכוכיות נראות חדשות. כשאני מברר, אני רואה שבאמת הקפידו שם על גריפת המים בקביעות".
ישנו פתרון חלופי, שיחסוך מכם את הצורך בגריפה יומיומית, אך יחייב אתכם לזכור לחדש אותו. מדובר בציפוי ננו שמורחים אחת לחודשיים על דלתות המקלחון. לוי: "ניתן לרכוש אותו בחנויות פרזול, וכדאי לקנות אותו באופן עצמאי ולא דרך המתקינים. שימו לב, שרובם גוזרים קופון מאוד יקר בשלב התקנת המקלחון, ובעצם גובים מכם תשלום הרבה יותר גבוה מאשר יכולתם להשיג בפועל אם פשוט הייתם ניגשים לחנות".
לדברי לוי, "הבקבוקים האלה מכילים נוזל ומתז, ופשוט מאוד מתיזים את הנוזל על דלתות המקלחון (בייחוד בחלקו הפנימי), מורחים אותו עם ספוג עדין בצור מעגלית, ומשאירים את הנוזל למשך 24 שעות. החומר מתאדה לבד, ומייצר שכבת הגנה. תפקידו לגרום לטיפות המים להחליק לכיוון הריצפה ולא להישאר על הזכוכית ולהשאיר סימני אבנית".
כמה זה עולה? עלותו כ-250 שקל, והוא מספיק לכמות גדולה יחסית של סבבי ניקיון (כ-50 פעם). בהתחשב בעובדה שצריך להתיז אותו רק אחת לחודשיים, בפועל הוא נשאר לכמה שנים טובות.
אגב, אם אתם חוששים לשכוח מדי חודשיים, שימו לעצמכם תזכורת, או פשוט שימו לב האם הטיפות מחליקות במהלך הרחצה לכיוון מטה, או נשארות על הזכוכית. ברגע שהן נשארות על הזכוכית, סימן שהציפוי פחות אפקטיבי, ויש לחדש אותו.
משתמשים בסקוטש? נזק בלתי הפיך לזכוכית
גם אם נדמה לכם שזכוכית היא חומר חזק יחסית, שיכול לעמוד בקרצוף של סקוטש, אתם טועים. אחת הטעויות הנפוצות היא להשתמש בסקוטש על משטחי זכוכית, ולגלות כשמאוחר מדי, שגרמתם להם נזק בלתי הפיך.
ממה להיזהר? סקוטש של הכלים, כולל ברזלית. עם מה ניתן לנקות? צמר פלדה. כן, אותו חומר שסבתא הייתה משתמשת בו פעם. זוכרים? ובכן, זה בדיוק מה שיעזור לכם לנקות ביסודיות, מבלי לשרוט את הזכוכית. הכיף הוא שגם לא צריך שום חומר ניקוי מיוחד אם משתמשים בצמר פלדה.
"אמנם גם הוא משמש לניקוי כלים, אך מתאים גם למשטחי זכוכית, משום שזהו חומר רך יותר, שלא משאיר שריטות", מסביר לוי. "בכל מקרה, ואם אתם לא בטוחים, תמיד תוכלו לעשות ניסיון על זכוכית ישנה, וזולה יחסית, שלא יקרה כלום אם היא תיהרס. זה הרבה יותר חכם וכלכלי, מאשר להמר על זכוכית של מקלחון שעלה לכם כמה אלפי שקלים".
אם בכל זאת תרצו לעשות שימוש גם בחומר ניקוי, הסתפקו בספריי לניקוי חלונות ומראות.
לא מתקינים מעצור לדלת הזכוכית של המקלחון? היא יכולה להישרט ואף להישבר
ישנם מקלחונים שממוקמים בסמוך למתלה מגבות, מתלה של נייר טואלט, ארון או שידת מגירות. "בשימוש יומיומי שכולל פתיחה וסגירה של הדלתות בקביעות, יכולות להיווצר שריטות על דלת המקלחון, במקרה הטוב", מסביר לוי. "הנזק הגדול הוא, שבמקרה הרע, דלת המקלחון יכולה להישבר, במקרה של מכה חזקה מדי של הזכוכית עם החפץ שסמוך לדלת. אפשרות נוספת, היא שלאורך זמן, כל מכה יכולה לגרום לנזק לצירי הדלת, עד כדי מצב שהדלת יכולה לקרוס".
מה עושים? מתקינים מחסום רצפה. לוי: "אני באופן אישי לא ממליץ על מחסום שמדביקים לרצפה, אלא על מחסום עמיד יותר, שמחובר לרצפה באמצעות קידוח".
עוד כתבות בנושא:
לבחור מקלחון ולטפל בו נכון
הכל על התקנת מקלחונים
הכל על חיפוי זכוכית למטבח
תולים מתלה זמני על המקלחון? קחו בחשבון שהוא שורט את הזכוכית
רבים לא מעוניינים לקדוח בקרמיקה או בשיש, ומסתפקים בתלייה של מתלים זמניים על דלתות המקלחון.
"הבעיה היא שמעבר לכך, שזה הופך את הפתיחה והסגירה של הדלתות למסורבלת יותר, זה גורם לשריטות של דלת המקלחון", מסביר לוי. "גם אם נדמה לכם שהמתלה מסתיר את השריטות, הרי שבבוא היום, אם תרצו להחליף את המתלה, ולקנות מתלה במידות אחרות, השריטות יישארו שם, ואז גם יהיו הרבה יותר מורגשות".
מה עושים? קיימים פתרונות מאוד אסתטיים ונוחים לשימוש. לוי: "אני ממליץ לתלות מדף זכוכית, ועליו לשים את השמפו והמרכך. הוא מגיע בצורה של חצי-ירח, נתלה במרווח מהקיר, כך שאין הצטברות של מים בחיבור שבין המדף לקירות. השיפוע שלו הוא לכיוון פנים המקלחת ולא לכיוון הקירות, מה שמונע בעיות איטום".
צריכים מתקין מקלחונים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"