שתף קטע נבחר
 

בריטניה שאחרי הברקזיט: קוראת (גם) לישראלים

הפרידה של בריטניה מהאיחוד האירופי יוצאת לדרך ביום שישי. בניסיון להתמודד עם הוויתור על עובדים ממדינות האיחוד, בריטניה תשדל אנשי הייטק ומדענים מכל העולם לבוא ולעבוד שם. וגם: בשורה רעה לתיירים - החופשה בלונדון צפויה להתייקר

 

צפו: הפרלמנט הבריטי מאשר את הסכם הברקזיט

צפו: הפרלמנט הבריטי מאשר את הסכם הברקזיט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היום שאחרי הברקזיט : בריטניה תמשוך בעלי כישורים מיוחדים באמצעות זירוז ויזות עבודה ושהייה. ביום שישי הקרוב יחל סוף-סוף הברקזיט, הפעימה הראשונה בפרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. שני הצדדים חתמו על הסכם שפורם את הקשרים ביניהם, וביום שישי יתחיל המו"מ על הסכמים עתידיים, למשל בנושאי סחר, חקלאות ומשפט. לאורך 11 חודשים ינסחו ועדות משותפות את היחסים הפוליטיים-כלכליים בין הגופים, ובסוף דצמבר שנת 2020, צפויה בריטניה לצאת סופית מהאיחוד.

 

3 ימים לעזיבה: הבריטים נפרדים מהאיחוד האירופי

בדרך לסוף הסאגה: הפרלמנט אישר ברקזיט החודש

אחרי הניצחון: הסכם הברקזיט של ג'ונסון אושר בפרלמנט

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אחד ההסכמים שיבואו לקיצם בבריטניה הוא אמנת שנגן, המאפשרת לאזרחי האיחוד לנוע בין מדינות האיחוד ולעבוד בהן. בריטניה לא תאפשר לאזרחי האיחוד לעבוד בה ללא אשרה מיוחדת, וענפים רבים במדינה יצטרכו להסתדר בלי עובדים מאיטליה, ספרד, פורטוגל וכו'. בניסיון להתגבר על הביקורת של המגזר העסקי, הציג ראש הממשלה בוריס ג'ונסון מדיניות חדשה - אשרות עבודה מהירות לבעלי כישורים בתחומים שבריטניה רוצה לחזק. לאזרחי מדינות אחרות - גם מחוץ לאיחוד - מתחומי ההייטק, התרופות והמדע, יהיה מסלול מהיר בקבלת ויזת עבודה, ויוכלו לעבור לבריטניה ולעבוד בה.

 

בריטניה דגל הממלכה המאוחדת ביג בן לונדון ברקזיט (צילום: EPA)
בריטניה דגל הממלכה המאוחדת ביג בן לונדון ברקזיט(צילום: EPA)

עד כה נדרשו אזרחי מדינות מחוץ לאיחוד להליך ארוך ויקר בשביל אשרת עבודה בבריטניה. גם החוק לפיו שכר המינימום לבעל אשרת שהייה הוא 30 אלף ליש"ט, עשוי להתבטל, וכך תתאפשר יותר גמישות בהעסקה.

 

האשרה החדשה תיקרא Global Talent Visa, ותהיה פתוחה לבעלי כישורים מכל העולם. דוקטורנטים למדעים, מתמטיקה בפרט, יהיו אחד מקהלי היעד, ויקבלו גם מענקי מחקר נדיבים. בבריטניה כבר הוכרז על תקציב של 60 מיליון ליש"ט למדענים, בפרויקט לדחיפת מחקר במתמטיקה. גם אנשי הייטק על הכוונת, ובריטניה תכריז על חממות ופרויקטים ייעודיים בתחום, וכן עובדי תעשיית התרופות.

  ()
 

הוויזה תאפשר למספר מוסדות, כמו האקדמיה המלכותית להנדסה, לדרוש את העסקתו של חוקר מוביל בתחומו. חסות שלהם תוביל לקבלת ויזה בתוך כמה שבועות, לעומת חצי שנה ויותר כיום. בנוסף, בניסיון למשוך את אותם עובדים משכילים על חשבון נותני שירות צעירים, צפויה הקלה במתן אשרות לבני המשפחה של אותם בעלי כישורים.

 

בעלי התפקידים שבריטניה חפצה ביקרם יוכלו לקבל ויזת עבודה גם אם אין להם מקום עבודה מוגדר, כלומר יוכלו לעבור לגור בבריטניה ולחפש בה עבודה. מקבלי האשרה אף יוכלו לעלות על מסלול, שבתוך שש שנים, יאפשר להם לקבל אזרחות בריטית.

 

"לבריטניה יש היסטוריה של גילויים מדעיים פורצי דרך, וכדי להוביל גם בעתיד, עלינו להשקיע במחקר", אמר ג'ונסון. "כשאנו עוזבים את האיחוד, אני רוצה להעביר מסר לפיו בריטניה פתוחה לאנשים הכי מוכשרים בעולם, ותתמוך בהם כדי להפוך את הרעיונות שלהם למציאות".

 

הטיול בלונדון יתייקר

בבריטניה יש חשש כבד כי סגירת השערים בפני אזרחי האיחוד תוביל לצניחה בענפי המלונאות, המסעדנות והשירותים, בגלל היעדר ידיים עובדות. עם זאת, שרת הפנים, פריטי פטאל, הגיבה לכך ואמרה כי "בריטניה נשענה יותר מדי על כוח עבודה זול מהאיחוד האירופי. עלינו להביא לכאן את בעלי הכישורים הטובים ביותר".

 

השאלה היא כמה זמן ייקח לבריטניה להתגבר על התדמית העגומה שקנתה לה, על רקע אי-הוודאות סביב ענייני הברקזיט. גם הצלילה בערך הליש"ט הפכה אותה למקום מגורים ועבודה פחות אטרקטיבי מבעבר, בטח לעומת מדינות שונות באירופה, שבהן יוקר המחיה נמוך בהרבה. רבים אף תוהים איך תתחרה בריטניה בארה"ב, שנותנת שנים ויזות לבעלי כישורים.

 

אמנם ישראלים יוכלו להרוויח מאשרת העבודה החדשה, אך בברקזיט יש גם חדשות רעות עבורם. נוהלי הכניסה לתיירים ישראלים, שלא צריכים היום ויזת תייר, אמנם לא ישתנו, אך לפי הערכות, בתום הפרישה, תסתיים גם תקופת אי הוודאות הכלכלית. הליש"ט, שצנחה מאז משאל העם, תשוב לטפס עם חזרת אמון המשקיעים והגדרת ייצוב הכלכלה כעדיפות לאומית, והישראלי ישלם יותר שקלים על חופשה בלונדון. גם מוצרים רבים צפויים להתייקר, בהם טיסות ומוצרים המיובאים מהאיחוד, ויוקר המחיה יעלה - לתושבים ותיירים כאחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון
צילום: AFP, Jessica Taylor /UK Parliament
מומלצים