העסקה התפוצצה: יצרנית הטפטפות מצרפלס לא תימכר לקרן זרה
הסיבה: פערים גדולים בין הצעת הקרן לבין דרישת הקיבוץ לשווי חברה של 250-300 מיליון שקל. היו"ר הכלכלי של הקיבוץ: "נמשיך להשקיע בחברה"
הלך האקזיט של חברי קיבוץ מצר: העסקה למכירת יצרנית הטפטפות מצרפלס, שבבעלות הקיבוץ, לקרן זרה התפוצצה. הסיבה: פער גדול בין הצעת הקרן לבין דרישת הקיבוץ לשווי חברה של 250־300 מיליון שקל.
הקיבוץ שהתעשר מייצור טפטפות ינסה לעשות כסף מאשפה
ישי דוידי שם על המדף חברת טפטפות בחצי מיליארד דולר
ריווליס של פימי מקימה שני מפעלי טפטפות בחו"ל
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המגעים נמשכו כשנה, ובמסגרתם הקיבוץ היה אמור למכור כ-40% ממניות החברה ו-240 חברי הקיבוץ היו צפויים להתחלק ב-150-100 מיליון שקל. דבר העסקה פורסם לראשונה לפני שבעה חודשים וההערכות היו שהיא תתבצע תוך שלושה חודשים. עמרי שוהם, היו"ר הכלכלי של הקיבוץ, אמר: "המגעים לא הבשילו לידי עסקה. הקיבוץ ממשיך לנהל את החברה, להרחיב אותה ולהשקיע בה. היא יציבה וטובה".
מצרפלס, שהוקמה בשנת 1970, עוסקת בייצור ובתכנון מערכות השקיה בטפטוף וצינורות פוליאתילן. מחזור מכירותיה השנתי עומד על 300 מיליון שקל, מחציתן ליצוא באמצעות חברות-בנות שלה. בעבר החזיקה חברת גאון אחזקות ב-25% מהחברה, ולפני שנתיים רכש הקיבוץ את חלקה של גאון תמורת 43 מיליון שקל.
מצרפלס, המשמשת כספונסר ראשי של הפועל תל אביב בכדורסל, הייתה הקטנה מבין חברות הטפטפות הישראליות, שכולן היו במקור בבעלות קיבוצים: נטפים, שהשליטה בה נמכרה ב-2017 לקונצרן המקסיקני מקסיכם לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר; ריווליס (במקור פלסטרו בבעלות קיבוץ גבת) מוצעת כעת למכירה על ידי בעליה, קרן פימי, לפי שווי של 400 מיליון שקל; נען דן ג'יין, שנרכשה ב-2012 מקיבוץ נען על ידי הקונצרן ההודי ג'יין לפי שווי של 45 מיליון דולר, וגם היא מוצעת כעת למכירה על ידי בעליה.
בכל שלוש המכירות נהנו הקיבוצים המוכרים מאקזיטים שבין עשרות מיליוני שקלים למאות מיליונים. מצרפלס, שנותרה היחידה שלא נמכרה, קיוותה ליהנות גם היא מההובלה והמוניטין הבינלאומיים של ישראל בטפטפות ולבצע אקזיט לטובת חברי הקיבוץ. בעבר פורסם שגרנות, הארגון הכלכלי הגדול ביותר של הקיבוצים שמחזיק 7% ממניות תנובה, התעניין ברכישה אך זו לא יצאה לפועל עקב ויכוח על המחיר.