שתף קטע נבחר
 

כך נראים חיי הקהילה בחריש

גינות קהילתיות לגידול ירקות אורגניים, מועדון יולדות מחבק וחיי קהילה מגוונים התפתחו בעיר החדשה חריש. "כל אחד הגיע לחריש מעיר אחרת והקהילתיות מפגישה בין כולם", אומרת תושבת העיר. יצאנו לבדוק איך זה נראה מקרוב

בשיתוף עיריית חריש

 

צילום: ירון שרון. צילום רחפן של הגינה הקהילתית: ירדן הלל    (צילום: ירון שרון, צילום רחפן: ירדן הלל)

צילום: ירון שרון. צילום רחפן של הגינה הקהילתית: ירדן הלל    (צילום: ירון שרון, צילום רחפן: ירדן הלל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דמיינו לכם חנות ירקות באמצע שכונה, כל אחד יורד לחווה החקלאית שליד ביתו וקוטף לו את מצרכיו. זה רק חלק אחד קטן ממה שהעיר חריש החדשה מציעה.

 

"היום יש לנו בחריש שתי חוות קהילתיות", מספר עמוס גנז, אגרונום הגינה הקהילתית בחריש. "מדובר במתחם שהקימה העירייה בתמיכת משרד החקלאות וארגון השומר החדש, שמביא שינשיניות שמתפעלות את המקום באופן שוטף".

עמוס גנז, אגרונום הגינה הקהילתית בחריש.  (צילום: ירון שרון)
עמוס גנז, אגרונום הגינה הקהילתית בחריש. (צילום: ירון שרון)

"בגדול זה מתחם, אנחנו מגדלים בו ירקות אורגניים בלי ריסוס - מתחם המהווה מקום מפגש לקהילה". לדברי גנז מנסים לפתח בעיר החדשה מצב, שבו התושבים באים גם לעבוד וגם לקטוף בזמנם החופשי. "אנחנו פשוט מנסים לחנך, לעורר מודעות ולגרום לאנשים לאהוב את המקום".

 

ואיך התגובות?

"התגובות נהדרות. בכלל, באים הרבה אנשים לפעילויות, הרבה הורים עם ילדים צעירים, רוקדים, מתלכלכים, נהנים".

 

מועדון יולדות שמחבר בין הנשים הצעירות

וזה לא הכול. עבור צעירות אשר להן זו לידה ראשונה וההורים רחוקים, קם בלב העיר החדשה מועדון יולדות, במטרה לפתור את הבעיות הללו וליצור קהילה של נשים צעירות המרגישות מחויבות אחת לשניה.

מועדון יולדות (צילום: ירון שרון)
מועדון יולדות(צילום: ירון שרון)

"זה התחיל לפני מספר שנים, תושבת חריש הרגישה צורך פנימי להקים את מועדון היולדות", מספרת ספיר מרקוביץ, רכזת המועדון. "זה התחיל במשהו מאוד קטן ואינטימי ועם השנים המועדון התפתח להיות מה שהוא היום".

 

"אנחנו נפגשות בכל שבוע ביום שלישי ובכל שבוע יש לנו הרצאה אחרת בנושאים שונים שמתאימים לאימהות ולתינוקות, ואחרי ההרצאה אנחנו מכינות ארוחת בוקר מושקעת ויושבות לדבר, לאכול, לשתף ולחלוק אחת עם השנייה".

מועדון יולדות (צילום: ירון שרון)
מועדון יולדות(צילום: ירון שרון)

מרקוביץ מספרת שקיימת תמיכה מאוד גדולה בין הנשים במועדון. "אם זה מישהי שצריכה רגע עזרה עם הילדים, או אם זה מישהי שרגע יש לה צירים וצריכה תמיכה ועזרה, אנחנו לגמרי אחת בשביל השנייה וזה מרגש לראות את זה".

 

"כל אחד הגיע לחריש מעיר אחרת, ממש מכל מקום, דתיים, חילוניים", מסכמת סון פייגין, חברה במועדון היולדות. "כולם הגיעו לכאן כביכול לבד והקהילתיות מפגישה בין כל האנשים שכביכול לבד".

הגינה הקהילתית בחריש (צילום: ירון שרון)
הגינה הקהילתית בחריש(צילום: ירון שרון)

 

בשיתוף עיריית חריש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים