מדוע המשקיעים לא מתרגשים מהתפרצות הקורונה
האם הכלכלה הסינית תעמוד בפגיעה בשל הבידוד בו היא נמצאת ומה צריך לקרות כדי שהשווקים באמת ירעדו מהתפרצות הנגיף. פודקאסט מנועי הכסף - פרק 87
מספר הנדבקים עולה, והערכות הן שמאות ימותו ועוד אלפים ידבקו בנגיף. למרות זאת, השווקים הפיננסיים ממשיכים להגיב באדישות יחסית להתפרצות וירוס הקורונה.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
4 תרחישים אופטימיים ו-5 פסימיים לכלכלה
מה ישראל יכולה לעשות כדי לחמוק ממיתון
אוגוסט הלוהט: מדוע נדמה לכם שעוד רגע השווקים קורסים
הנגיף שהתגלה בסין לפני כשלושה שבועות, גרם למותם של יותר מ-170 בני אדם ולהידבקות של יותר מ-7,000 איש ברחבי העולם, רובם בסין. נכון לעכשיו מעריכים כי הווירוס עובר מאדם לאדם בדרכי הנשימה, אולם מעריכים כי יתכן שגם במגע. בתגובה להתפשטות הטילה סין עוצר כמעט מוחלט על ערים שמאכלסות עשרות מיליוני אנשים, חברות תעופה בעולם כולל אל על השביתו טיסות, מדינות אחרות אסרו מסחר עם סין והטיסו בחזרה לגבולותיהן אזרחים.
גורמי בריאות מזהירים בינתיים כי מציאת חיסון לנגיף הקטלני אינה קרובה. מנכ"ל ענקית התרופות השוויצרית נוברטיס, ואס נראסימחאן, שצוטט ברשת CNBC, אמר כי להערכתו יידרשו 12 חודשים לפחות על מנת לפתח ולהכניס לשוק חיסון לטיפול בנגיף.
אם כך, מדוע בעצם השווקים אדישים עד כה להתפרצות הנגיף, האם הכלכלה הסינית תעמוד בפגיעה, מהן החדשות הטובות שהגיעו מסין בשבוע האחרון וחלפו מתחת לראדר ומתי המשקיעים בעולם יתחילו באמת להילחץ. על כך ועל החלטת הריבית אמש בארה"ב דיברנו בפרק ה-87 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם האסטרטג והכלכלן הראשי של פסגות, אורי גרינפלד.
מקומייים עם מסכות בסין
צילום: gettyimages
מומלצים