אל על: מגפת הקורונה תגרור ירידה של 30 מיליון דולר בהכנסות
חברת התעופה צופה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יפגעו מהקפאת הטיסות לבייג'ינג ומהירידה במספר הטסים למזרח. אולם, החברה מבהירה כי חלק ניכר מהירידה בהכנסות יקוזז על ידי צמצום ההוצאות התפעוליות הנובע מביטול הטיסות
אל על מפסיקה את כל טיסותיה לסין למשך חודשיים
בהלת הקורונה: אל על מבטלת טיסות השבוע להונג קונגקרטל המטענים: ביהמ"ש אישר ייצוגית נגד אל על ושלוש חברות תעופה
עם זאת, אל על מדגישה כי היא מעריכה שמרבית הירידה צפויה להתקזז בצמצום ההוצאות התפעוליות שנבע מביטול הטיסות, כמו תשלום לצוותי אוויר, ירידה בהוצאות דלק סילוני, תחזוקה וכו'.
אל על ביטלה לפני כשבועיים את הטיסות לבייג'ינג (בשלב זה הביטול תקף עד ל-25 במרץ). בכך הצטרפה החברה לעשרות רבות של חברות תעופה בעולם שהחליטו, באופן עצמאי או בהוראת הממשלה המקומית, על הפסקת הטיסות לסין עד להבהרת המצב.
הירידה בהכנסות נובעת גם מדילול הטיסות ליעדי המזרח תאילנד, סין, הונג קונג, בנקוק וכו'. מעבר לכך, עקב הבהלה מהידבקות בנגיף ואזהרות על סיכוי גבוה יחסית להדבקות במטוסים, חלה ירידה כללית במספר הנוסעים בכל חברות התעופה כולל באל על, גם בקווים שאינם למזרח.
יש לציין כי 30 מיליון דולר מהווים כ-7% מהכנסות אל על ברבעון ראשון של 2019, ומהווים פגיעה משמעותית ברבעון שנחשב לחלש בכל מקרה בגלל חודשי החורף.
"החברה מעדכנת כי היא עוקבת באופן שוטף אחר ההתפתחויות בעולם בקשר עם נגיף הקורונה ובוחנת את ההשלכות על פעילותה. החברה עומדת בקשר עם הרשויות והגורמים הרלוונטיים בארץ ובעולם וממשיכה לעקוב אחר הנושא", נאמר בדיווח שמוציאה הערב החברה.
עוד מציינת אל על בהודעה כי "מדובר באירוע משתנה אשר אינו בשליטת החברה וגורמים כגון המשך התפשטות הנגיף או עצירתו, החלטות של מדינות ורשויות רלוונטיות בארץ ובעולם להפסיק או לחדש טיסות ליעדים שונים או שינויים בביקוש, עשויים להשפיע על החברה בהתאם".
ענף התירות והתעופה הוא הנפגע המיידי מנגיף הקורונה, שגרם לעצירה כמעט מיידית בתנועת הנוסעים מסין ובעקבותיה בתנועת הנוסעים בכלל. גורמים בענף אומרים כי אם עד סוף פבואר לא ייעצר הנגיף, הענף יקלע ל"משבר קטסטרופלי".