שתף קטע נבחר
 

קח אותי שרון: המנכ"ל הכי מחוזר בענף הסלולר

גיל שרון, מנכ"ל ויו"ר גולן טלקום, הפך לאישיות הכי מחוזרת היום בשוק הסלולר. בתום המרוץ שבו פתחו סלקום ופלאפון לרכישת החברה בראשותו, הוא צפוי להכניס לכיסו האישי 70-60 מיליון שקל, ופי עשרה מזה לבעלי אלקטרה. ניתוח

שלוש שנים אחרי שספג מכה לראשונה בקריירה, עם ביטול מינויו למנכ"ל דיסקונט השקעות, מנכ"ל ויו"ר גולן טלקום, גיל שרון, הופך לאישיות הכי מחוזרת בשוק הסלולר. אם אז הפסיד שרון (57), אחרי ביקורת חריפה בציבור ובדסק"ש, חבילת שכר והטבות בעלות של כ-14 מיליון שקל בשנה, התמרון הנוכחי עומד להכניס לכיסו האישי 60-־70 מיליון שקל לפחות, ולשותפיו ולבעלי השליטה במפעילת הסלולר - אלקטרה מוצרי צריכה ומשפחת זלקינד - כ-700 מיליון שקל לפחות.

 

פלאפון הגישה הצעה לרכישת גולן טלקום ב-710 מיליון שקל

פרטנר וגולן טלקום בוחנות אפשרות מיזוג בין החברות

 סלקום במו"מ לרכישת גולן טלקום ב-600 מיליון שקל

 

שלשום, שעות אחרי שסלקום הודיעה על מו"מ עם אלקטרה, לרכישת גולן טלקום ב-600 מיליון שקל, דיווחה בזק שגם החברה הבת שלה, פלאפון, במו"מ דומה עם גולן, לרכישה ב-710 מיליון - יותר מכפול מהמחיר שבו נרכשה, 350 מיליון שקל. לשרון 10% במניות החברה, שרכש בזמנו בתמורה סמלית.

גיל שרון (צילום: נמרוד גליקמן)
גיל שרון, מנכ"ל גולן טלקום. חשיבה לטווח ארוך(צילום: נמרוד גליקמן)

המצב הזה, בו החברה שבראשותך מבוקשת על ידי כמה רוכשים וכמעט בכל מחיר, הוא חלומו של כל מנהל ובעלים. אולי זו מקריות, או צירוף נסיבות בשוק הסלולר, אבל ניתן לראות בו גם תוצאה של התנהלות חכמה, חשיבה לטווח ארוך, וניתוח קר לתהליכים בשוק. גם יריביו של שרון בענף, ויש כאלה, נותנים לו הפעם קרדיט.

 

שרון, שלפני סאגת דסק"ש היה במשך 10 שנים מנכ"ל פלאפון - אז ענקית סלולר גדולה פי כמה מהסטארט-אפ הנועז שהקים מיכאל גולן ב-2012 - הוא מהמנהלים הכי בקיאים בתחום. רבים הופתעו כשנכנס להרפתקת גולן טלקום ועמד מאחורי רכישת החברה הכושלת. אם בבית פלאפון בגבעתיים הוא לבש ז'קט מחויט, למשרדים של גולן במגדל אלקטרה בתל אביב הוא הגיע בג'ינס וטי-שירט. קטן עליו.

 

תזכורת: המשבר בחברות הסלולר    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

תזכורת: המשבר בחברות הסלולר    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משבר נמשך בקבוצות התקשורת הגדולות

המשבר הנמשך בקבוצות התקשורת הגדולות - בעיקר בשל מלחמת המחירים, שלגולן היה בה תפקיד מכריע - שירת לזמן מה את הציבור הרחב (שזוכה לחבילות הסלולר הזולות בעולם) ושרי התקשורת. היום, כשנדרשות השקעות עתק בתשתיות סיבים ודור 5, מתברר שהמפעילות על הקרשים ואין מי שישקיע. שרון הבין כבר ב-2016 כי המוצא היחיד מהסבך הזה יהיה מיזוגים, ושבבוא היום גולן טלקום, על 930 אלף לקוחותיה, תהיה נכס ששוויו בשמיים. היום הזה הגיע.

 

למה כולם ממהרים? ההנחה בשוק היא שכל הקודם זוכה. רשות התחרות והאוצר אולי מבינים שאין ברירה, אבל עשויים לחשוב שדי במיזוג אחד בענף כדי לאפס אותו ולשמר את התחרות. מצידם, שהנותרות ימשיכו להתבוסס בדמן, או שיילכו לעולם שכולו טוב. כך שמבחינת החברות, הראשונות להתמזג ירוויחו פעמיים: גם יינצלו, וגם יסכלו בכך מיזוג של המתחרות.

 

בצומת הזה, סביר שאלקטרה ומשפחת זלקינד לא יתקשו להכריע בין ההצעות. מול ההצעה הגבוהה יותר של פלאפון, ממנה הגיע גם שרון, סלקום תוותר לאלקטרה על הלוואה של 130 מיליון שקל. לשתיים יש גם הסכם של שיתוף רשתות, שביטולו עלול לעלות לגולן סכום עצום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
גיל שרון, מנכ"ל גולן טלקום. חשיבה לטווח ארוך
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים