שתף קטע נבחר
 

אחרי האישום בתיק 4000: שאול אלוביץ' ויתר על השימוע בפרשיות בזק

לאור החלטתו של אלוביץ', הפרקליטות צפויה להגיש נגדו כתב אישום נוסף בשתי פרשיות שבהן נחקר ברשות ני"ע: הוצאה במרמה של 118 מיליון שקל מקופת בזק, וקבלה במרמה של אישור מהדירקטוריון לשתי עסקאות בשווי של כ-2 מיליארד שקל

מוותר על השימוע: איש העסקים שאול אלוביץ', בעל השליטה לשעבר בקבוצת בזק, ויתר על הזכות לשימוע לפני הגשת כתב אישום נוסף נגדו על עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי משפט ועבירות ני"ע.

 

השוחד בתיק 4000: יחסי "תן וקח"

תמלילי חקירות מנכ"לית בזק: "תבהיר למומו שהוא חייב לשים לב לאותיות הקטנות"

החפרפרת של אלוביץ' בבזק שהעבירה לו עדכונים בזמן אמת

 

המשמעות היא שעורך דינו של אלוביץ', ז'ק חן, לא ינסה לשכנע את הפרקליטות להימנע מהגשת כתב האישום הנוסף. אם לא יקרה משהו חריג, בסיום השימועים שיערכו למעורבים הנוספים הפרקליטות צפויה להגיש נגד אלוביץ' כתב אישום נוסף לזה שהוגש נגדו בתיק 4000.
שאול אלוביץ' בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שאול אלוביץ' בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
 

שתי פרשות מרמה

הפרקליטות החליטה לזמן את אלוביץ' לשימוע לפני הגשת כתב האישום נגדו, בשתי פרשיות נוספות שבהן נחקר כחשוד מלבד בתיק 4000 - החפרפרת ו-170. בפרשת החפרפרת, אלוביץ', בנו אור ויד ימינו עמיקם שורר, נחקרו בחשד שקיבלו מידע עסקי פנימי ורגיש ממזכירת החברה לשעבר, לינור יוכלמן, בקשר לשתי עסקאות בעלי עניין שחברת יורוקום הפרטית שבשליטת אלוביץ' האב הייתה הצד השני להם.

 

מדובר בעסקת בזק-yes ובעסקת חלל-yes בשווי של כשני מיליארד שקל שאלוביץ' רצה באישורן. בזק הקימה ועדות בלתי תלויות לאישור העסקאות, אולם לפי כתב החשדות יכולמן הדליפה באופן שיטתי מידע שסייע להם להתאים את המהלכים העסקיים. על פי הראיות בתיק שנחשפו בעבר ב"כלכליסט", יוכלמן עדכנה בין היתר את האלוביצ'ים בנעשה בישיבות הוועדה בקבוצת וואטסאפ יעודת שנפתחה. בעניינו של שורר נערך היום שימוע במשרדי הפרקליטות, בענייה של יוכלמן - בשבוע הבא, ובעניינו של אלוביץ' הבן - בתחילת מרץ.

 

תזכורת: הארכת המעצר של שאול אלוביץ' וניר חפץ בתיק 4000    (צילום: מתן טורקיה)

תזכורת: הארכת המעצר של שאול אלוביץ' וניר חפץ בתיק 4000    (צילום: מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרשה נוספת שבגינה החליטה הפרקליטות לזמן את אלוביץ' לשימוע (170) נוגעת למניפולציה לכאורה שנעשתה בדו"חות חברת yes, על מנת להוציא במרמה 118 מיליון שקל כתמורה נוספת למניותיו ב-yes שנמכרו לבזק בשנת 2015.

 

עוד זומנו לשימוע ויגיעו אליו: מנכ"ל yes לשעבר, רון איילון, סמנכ"ל הכספים של yes לשעבר, מיקי ניימן, ומנהל הכספים של yes אורן ברגמן. מראיות שנחשפו בעבר ב"כלכליסט", עולה כי אלוביץ' הורה לכאורה לאנשי yes לעוות את תזרים המזומנים החופשי, כדי שיעמוד ביעדי העסקה לקבל תמורה נוספת.

 

החשד לעיוות התזרים נחשף בין היתר על ידי יו"ר מועצת הכבלים והלוויין לשעבר, יפעת בן חי-שגב.

 

מטעמו של שאול אלוביץ' נמסר כי הוא "הודיע בימים האחרונים לפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), באמצעות פרקליטו, עו"ד ז'ק חן, כי הוא מוותר על זכותו לשימוע בפניהם. מר אלוביץ׳ סבור שאין כל יסוד לחשדות שהועלו כלפיו בכתב החשדות, אולם הוא מעדיף בשלב זה שלא לנצל את זכותו לשימוע, והוא סבור שחומר הראיות שמונח בפני הפרקליטות מדבר בעד עצמו, וצריך להביא למסקנה הברורה שאין מקום להגיש נגדו כתב אישום".

 

את הליכי השימוע מטעם הפרקליטות מנהלים ליאת בן ארי, המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית; יהודית תירוש-גרוס, מנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה); ועורכי הדין אמיר טבנקין ויוני לבני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שאול אלוביץ'
צילום: ירון ברנר
מומלצים