שתף קטע נבחר
 

11 אלף משפחות נתמכות טרם קיבלו את תלושי המזון

שר הרווחה הודיע לפני כמעט שבועיים שיוקצו 6 מיליון שקל למיזם הביטחון התזונתי. על אף האישורים, מרוב הליכים הכסף עדיין לא הגיע

 

צפו: המיזם לביטחון תזונתי    (צילום: המיזם הלאומי לביטחון תזונתי)

צפו: המיזם לביטחון תזונתי    (צילום: המיזם הלאומי לביטחון תזונתי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למרות ההבטחות וההודעות שמשבר הביטחון התזונתי נפתר, 11 אלף המשפחות העניות במיוחד עדיין לא קיבלו את הסיוע של חודש פברואר. משרדי הממשלה ממשיכים בחילופי ההאשמות בנושא. השבוע אישרה ועדת החריגים של משרד האוצר את ההוצאה החריגה, אבל למרות זאת ההליכים הבירוקרטיים נמשכים והכסף טרם הועבר.

 

יחודש הסיוע בקניית מזון למשפחות נזקקות - אבל רק עד אפריל

גפני: "הפסקת פרויקט הביטחון התזונתי - כתם על המדינה"

מעמד הביניים נשחק: אחד מכל שלושה משתכר שכר מינימום ומטה

 

שר העבודה והרווחה, אופיר אקוניס, הודיע בתחילת החודש כי סיכם על הקצאה של שישה מיליון שקל למימון הסיוע במזון ל-11 אלף משפחות הנתמכות על ידי מיזם הביטחון התזונתי. הסיוע הופסק בגלל המצב התקציבי שבו הממשלה פועלת, לפי תקציב המשכי שבו המיזם אינו נכלל. גם לפי השר אקוניס, המימון הזה יספיק רק עד אפריל. אלא שעברו שבועיים, החודש עומד להיגמר, והכסף טרם הגיע לעמותות המפעילות את המיזם ומהן למשפחות.

עמדת חלוקת מזון לנזקקים בלוד (צילום: עומרי אפרים) (צילום: עומרי אפרים)
עמדת חלוקת מזון לנזקקים בלוד(צילום: עומרי אפרים)

לזכות משרד העבודה והרווחה ייאמר שהוא העביר את המיזם בוועדת המכרזים בהליך מזורז והוא אושר, בכפוף לאישור ועדת החריגים. אלא שממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "ועדת החריגים אישרה אה הבקשה ביום שני ה-17.2 והודעה על כך נמסרה למשרד העבודה והרווחה".

 

במשרד העבודה והרווחה מסרו, לעומת זאת, כי "מרגע אישור התקציב למיזם הביטחון התזונתי, הגיש משרד העבודה והרווחה את הבקשה לאישור ועדת החריגים של החשב הכללי באוצר, והאישור לבקשה התקבל מהאוצר רק אתמול. לאור האישור יועברו בהקדם שוברי המזון לזכאים". עכשיו נותר רק לקוות שלא יידרשו עוד הליכים נוספים.

 

המדינה הפסיקה את המימון

בחודש שעבר פורסם כי המדינה הפסיקה בראשית השנה את המימון בסך 20 מיליון שקל לשנה לפרויקט הביטחון התזונתי ל-11 אלף משפחות מ-46 יישובים הנמצאות בסכנת רעב. במסגרת הפרויקט, הן מקבלות סיוע בשווי 500 שקל בחודש, חציו בכרטיסי חיוב וחציו במוצרים. מדובר במיזם משתלם במיוחד מבחינת המדינה, משום שרוב המימון לא הגיע ממנה. המיזם, שפעל מ-2016, הוגדר לאורך כל הדרך כניסוי. בגלל מערכות הבחירות, לא יצא מכרז חדש להפעלתו - וכתוצאה מכך הפרויקט לא תוקצב ב-2020 והפעלתו הופסקה.

 

את המיזם מפעילים הארגונים אשל ירושלים ולקט ישראל. מנכ"ל אשל ירושלים, מנדי ברוד, סיפר כי שוחח לפני שבוע עם שר האוצר, משה כחלון, שאמר כי יקדם את הנושא כמיטב יכולתו. ברוד התחייב שברגע שיידע שהתקציב אושר, יעביר את הכסף ולא ימתין לחתימת חוזה. לדבריו, אם לא יועבר הכסף, יבצעו הארגונים המפעילים את הפרויקט בשבוע הבא חלוקה חלקית של סיוע בסך 350 שקל לחצי מהמשפחות בלבד, ביישובים שבהם הרשות המקומית הסכימה להגדיל את הסיוע מטעמה.

 

מנכ"ל לקט ישראל, גידי כרוך, ציין כי "זה אבסורד שהנתמכים לא מקבלים את הסיוע בשל בירוקרטיות. מקרה כזה מצדיק טיפול ברגישות ובדחיפות גבוהות מהרגיל. הדעת לא סובלת שאת מחיר הדמוקרטיה ישלמו מי שנמצאים גם כך בתחתית הסולם, בעוד מי שצריך לעזור להם עסוק בניירת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי אפרים
עמדת חלוקת מזון לנזקקים בלוד
צילום: עומרי אפרים
מומלצים