שתף קטע נבחר
 

"הגיע הזמן שהממשלה תעביר יותר סמכויות לרשויות המקומיות"

10,000 מבקרים, 190 ראשי רשויות מישראל, ו-120 מהעולם, נציגי ממשלה, מתכננים ואדריכלי ערים. ועידת השלטון המקומי שהתקיימה בשבוע שעבר בגני התערוכה בת"א, הפגישה בין היכולות, הצרכים וההתמודדויות של השלטון המקומי, במציאות של שלוש מערכת בחירות בתוך שנה. היינו שם

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות MUNI-EXPO 2020

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע קיום הבחירות בישראל זו הפעם השלישית בתוך פרק זמן של פחות משנה, התקיים בשבוע שעבר (ד'-ה') ועידת השלטון המקומי, במתחם אקספו בגני התערוכה בתל אביב. הכנס שנערך בדגש של חדשנות מוניציפלית הפגיש בין כ-190 ראשי רשויות בישראל, נציגי ממשלה, מתכננים ואדריכלי ערים, ואירח עשרת אלפים איש שביקרו ביריד, ביניהם 120 ראשי רשויות מרחבי העולם.

 

לצד תערוכה שהציגה את חזון "ערי המחר", שכולל ערים חכמות, מונגשות ובטוחות, 150 ביתנים הציעו פתרונות מתקדמים ופורצי דרך במרחב האורבני לשימוש מותאם בתשתיות, שימור הסביבה ושירות לתושבים לטובת שיפור חייהם. במקביל נערכו באולמות במתחם, פאנלים בנושא דיגיטציה ורשתות חברתיות, תעסוקה, תכנון אורבני ,ביטחון וחירום, אתיקה, כלכלה, חינוך ומוביליות. היינו שם. צפו בווידיאו בראש הכתבה.

 

לא מדובר בסוד שבהיעדר ממשלה, לחלל שנוצר בכל מה שקשור במענה לבעיות יום יומיות של אזרחים, נכנסו הרשויות המקומיות שנדרשות לקחת אחריות על רווחת התושבים ולספק את צרכיהם. "ההבדל בינינו לשלטון המרכזי", מסביר חיים ביבס - יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עירית מודיעין מכבים רעות, "הוא שאנחנו יודעים לעבוד יחד, דתיים, חילוניים, מסורתיים, חרדים וערבים, ומחברים עצמנו לרשויות בארצות הברית, גם באירופה או דרום אמריקה, לומדים מה הדבר הטוב ביותר מייבאים אלינו והפוך".

 

מימין לשמאל: אלון דוידי ראש עיריית שדרות; חיים ביבס יו
מימין לשמאל: אלון דוידי ראש עיריית שדרות; חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות; כרמל שאמה הכהן ראש עיריית רמת גן.

 

לא מעט נושאים שעל סדר היום המוניצפלי שדורשים התערבות ממשלתית ובעיקר העברת תקציבים נכנסו לקיפאון ארוך בגלל הכאוס הפוליטי.

 

"כל מיני פרוייקטים גדולים שאתה רוצה לקדם נעצרים, השרים והכנסת לא מתפקדים, אין עם מי לדבר ולקדם, כי נלחמים על השרידות הפוליטית שלהם", מתריע כרמל שאמה הכהן ראש עירית רמת גן, "עיריות חזקות כמו רמת גן מסתדרות, אבל ליבי עם רשויות מהפריפריה או כאלו שמצבן הפיננסי קשה ונשענות על הממשלה. יש שיתוק ואם מישהו חושב שלראשי ערים זה כיף, כי עכשיו המגרש פתוח ואף אחד לא מגביל, הוא טועה כי זה יותר מעמסה".

 

לדבריו, המשבר בחינוך אדיר. "יש לנו קושי בגיוס סייעות, גננות ומורים. מישהו צריך לחשוב ולהעביר רגולציה חדשה איך מטפלים בזה. למשל הגן של החגים, הקייטנות בימי החג, הממשלה לא העבירה תקציב, לא חיכינו והעיריה היא זו שמימנה את זה. מה שרמת גן יכלה לעשות במצב כזה, לא כל הרשויות יכולות ואז הילדים נפגעים כי לא מקבלים את התכנים שצריכים, ההורים נפגעים כי צריכים לאבד ימי עבודה ובהמשך המשק נפגע. אני מקווה ומעריך שלא נגיע לאסון של בחירות רביעיות, בעיקר לא רוצה לדמיין מצב שאמשוך עוד כמה חודשים כראש רשות, כשאין עם מי לדבר בירושלים".

כרמל שאמה הכהן והפח שעיצב, הנקרא על שמו.  ()
כרמל שאמה הכהן לצד הפח המיוחד שיזם ועיצב - ונקרא על שמו.

את דבריו של שאמה הכהן מחזקים גם הקולגות אלון דוידי ראש עירית שדרות ומיטל להבי שמכהנת כסגנית ראש עיריית תל אביב ומחזיקה בתיק התחבורה. "זה מורכב וקשה, אצלנו למשל יש ועדת גבולות עם שער הנגב, אנחנו אמורים לספח 5000 דונם לאיזורי תעשיה חדשים, שר הפנים על אף רצונו לא יכול לחתום, עיר שלמה, כל התעשייה והפיתוח הכלכלי שלה מוקפאים. כראש רשות אני מנצל את הזמן הזה להתעסק בארגון פנימי, עם קרנות וגופים בינלאומים, שאכפת להם מאיזור הדרום והם מסייעים לנו".

 

"יש דברים שצריך בהם ממשלה כדי לעשות רגולוציה, יש דברים שאנחנו מצליחים לעשות בלעדיה", אומרת להבי שהובילה מהלך בתחומה של חובת רישוי כלים שיתופים זעירים (קורקינטים ואופניים חשמליים), אך לא יכולה לבצע שום מהלך בנוגע לכלים הפרטיים. "התקופה הזו מוכיחה שהגיעה העת שהממשלה תעביר יותר סמכויות לרשויות המקומיות. הן יודעות לעשות את העבודה, הן צריכות את התקציבים ואת הסמכויות אצלן".

 

בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות MUNI-EXPO 2020

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים