שתף קטע נבחר

 

העשירות, המאושרות והפילנתרופיות

הצצה לעולמן של הנשים העשירות בעולם ובישראל מלמדת: עלייה במספר הנשים המיליארדריות, אבל הן מהוות רק 9% מסך המיליארדרים. מסר חיובי? המספר עולה משנה לשנה, וחלק מהונן מושקע בפילנתרופיה

גם בשנה הזאת, 2020, עדיין מרוכז רוב העושר העולמי בידי גברים. אומנם, רשימת הנשים המחזיקות במיליארדים כבר אינה מבוטלת, אבל עדיין, מתוך רשימת המיליארדרים נכון ל־2019, שפורסמה בעיתון פורבס העולמי, נמצאים ברשימה 2,153 אנשים עשירים מאוד, ורק 243 מהם נשים, הווה אומר כ־9% בלבד. האם המספר יגדל ב־2020? ימים יגידו. בינתיים קבלו הצצה לרשימה חלקית בלבד של נשים: חמש הנשים העשירות בעולם, שספרת העשרות מקדמת את סכום הונן, ושלוש ישראליות, שספרת האחדות מתארת את הונן. הנקודה האופטימית: מספר הנשים שהצליחו ליצור הון בעצמן, הולך וגדל משנה לשנה, בעולם ובישראל.

 

פרנסיס בטנקור-מאיירס עם 49.3 מיליארד דולר

האישה העשירה בעולם ממוקמת במקום ה־15 ברשימת המיליארדרים של "פורבס". הנכדה של מייסד לוריאל, אז'ן שילר, הפכה לכזו, כשירשה את אימפריית הקוסמטיקה לאחר מות אמה, ליליאן בטנקור, ב־2017. בטנקור־מאיירס היא היו"רית של חברת האחזקות המשפחתית Tethys SAS, שמחזיקה ב־33% ממניות לוריאל, והיא גם הנשיאה של הארגון הפילנתרופי של המשפחה, שתומך במחקרים מדעיים, מטרות הומנוטריות ובאמנות. יש לציין, שלאורך השנים תואר האישה העשירה בעולם התחלק בינה לביו אליס וולטון, היורשת של אימפריית וולמארט. היא גם סופרת, שחיברה ספרים על האלים היווניים וספר פרשנות על התנ"ך.

 

פרנסיס בטנקור-מאיירס (צילום: AP, Michel euler)
פרנסיס בטנקור-מאיירס(צילום: AP, Michel euler)

 

אליס וולטון - עם 44.4 מיליארד דולר

המנוצחת השנה היא אליס וולטון, בתו של מייסד וולמארט - סאם וולטון, שמשקיעה את זמנה ומרצה בפעילות פילנתרופית ובאמנות. למשל, ב־2017 היא ייסדה ארגון ללא מטרות רווח בשם "Art Bridges", שמטרתו להנגיש אמנות אמריקאית לתושבי המדינה. בניגוד לאחיה, לה אין תפקיד בקמעונאית הגדולה בעולם.

 

אליס וולטון (צילום: AP, danny johnson)
אליס וולטון(צילום: AP, danny johnson)

 

ג'קלין מארס - עם 23.9 מיליארד דולר

ג'קלין מארס היא נכדתו של פרנק מארס, שייסד את יצרנית הממתקים הגדולה בעולם - מארס. היא עבדה בחברה במשך 20 שנה, והעבירה את המושכות לבן שלה, סטפן בדגר, שמכהן כיום כיו"ר החברה. מארס ידועה בעבודת הצדקה שלה, והיא הנשיאה של הקרן הפילנתרופית של חברת מארס.

 

לורן פאוול ג'ובס - עם 18.6 מיליארד דולר

אלמנתו של סטיב ג'ובס, לורן פאוול ג'ובס, ירשה מניות בשווי 20 מיליארד דולר בחברות אפל ודיסני כשבעלה נפטר ב־2011. מאז היא משקיעה את זמנה בארגון לשינוי חברתי, שמתמקד בחינוך, איכות סביבה ובריאות. בנוסף היא משקיעה כסף וזמן בסיוע לארגונים פילנתרופיים שונים.

 

לורן פאול ג'ובס (צילום: AP, pablp martinez monsivias)
לורן פאול ג'ובס(צילום: AP, pablp martinez monsivias)

 

אביגיל ג'ונסון - עם 15.6 מיליארד דולר

אביגיל ג'ונסון היא היורשת של ענקית ההשקעות פידליטי, שהוקמה על־ידי סבה אדוארד ג'ונסון. היא האישה הראשונה, שלקחה לידיה את מושכות החברה, שמנהלת נכסים בהיקף 2.5 טריליון דולר, ומכהנת גם כיו"רית וגם כמנכ"לית החברה. היא נחשבת אחת הנשים החזקות בעולם הפיננסי.

 

בישראל? בלי ספרת העשרות, ועדיין נשים עשירות. מאוד.

 

שרי אריסון עם 5.4 מיליארד דולר

שָׁרי אריסון, אשת העסקים הישראלית אמריקאית, היא הבעלים של אריסון השקעות ולשעבר בעלת השליטה בבנק הפועלים. היא האישה העשירה ביותר במזרח התיכון ואחת הנשים העשירות בעולם. לאחר מותו של אביה, איש העסקים תד אריסון, ישראלי־אמריקאי שעשה את הונו בחברת האוניות "קרניבל קרוז ליין", היא ירשה חלק נכבד מהונו, מה שהפך אותה למיליארדרית. היא שומרת בקנאות על פרטיותה, ובכל זאת חשפה חלק מחייה, אם באותה מסיבת עיתונאים ב־2002, שיזמה כדי לתמוך בהחלטת בנק הפועלים לפטר כעשרה אחוזים מעובדיו, ואם בשל העניין, שסוחפות הצהרותיה על היותה מקבלת מסרים "ישר מלמעלה".

 

שרי אריסון (צילום: אוראל כהן)
שרי אריסון(צילום: אוראל כהן)

 

כך הצהירה, למשל, כשהוציאה את ספרה "לידה", ובריאיון שהעניקה לאמירה לם בידיעות אחרונות, סיפרה שמאז היותה ילדה היא מקבלת "תמונות ומסרים מילוליים", בהם רמזים מקדימים על אירועים שעומדים להתרחש. יש לציין, שאריסון היא פילנתרופית ידועה, שתורמת רבות מהונה למטרות חברתיות וחינוכיות.

 

דנה עזריאלי מתחלקת עם אחיותיה בכ־5 מיליארד דולר

ענקית הנדל"ן המניב עזריאלי מסכמת בכל רבעון הצלחה וקפיצה ברווחים. למשל, בתשעת החודשים הראשונים של 2019 הגיעו רווחיה ל־990 מיליון שקל. הקבוצה היא בשליטת היו"רית דנה עזריאלי, ובין היתר מחזיקה במעל 30 קניונים, בנייני משרדים ומתחמי דיור מוגן. עזריאלי ושתי אחיותיה מחזיקות יחד בהון של קרוב ל־19 מיליארד שקל, מעל 5 מיליארד דולר. עזריאלי נחשבת לאישה השנייה בעושרה בישראל.

 

ליאורה עופר עם כ־1.3 מיליארד דולר

בכל דירוג כלכלי מופיעה ליאורה עופר כאחת הנשים החזקות והעשירות ביותר במשק הישראלי. עופר היא אחת הנשים בישראל, שהוכיחו שאומנם העושר הגיע מהבית, בהיותה בתו של יולי עופר, אבל זו היא, שהביאה לשיאים כלכליים את חברת מליסרון בכוחות עצמה וביכולת הניהול שלה. היא החלה לעבוד עם אביה בגיל 20, אך מונתה לתפקיד בכיר רק כ־30 שנה מאוחר יותר. יולי עופר נפטר ב־2011, ולאחר מימוש הצוואה הפכה בתו לבעלת השליטה בחברת "עופר השקעות", שמחזיקה במליסרון, חברת הקניונים השנייה בגודלה בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP, pablp martinez monsivias
לורן פאוול ג'ובס - עם 18.6 מיליארד דולר
צילום: AP, pablp martinez monsivias
מומלצים