"עובדים מסביב לשעון": ימי קורונה בנמל חיפה
בימים בהם מרבית המשק סובל מהאטה קיצונית או השבתה מוחלטת, הנמל הפך לערוץ אספקה חיוני מתמיד, עם 40 אלף מכולות נכנסות לעומת 31 אלף בחודש הקודם. "הנמל הוא צינור החמצן למדינה והחשיבות שלו קריטית"
צפו בעובדים הממוגנים מפני הקורונה בנמל חיפה (צילום: דוברות נמל חיפה)
כשפרץ משבר הקורונה בסין, הורגשה ירידה בפעילות בנמל חיפה. בימים האחרונים, בניגוד למגמה הכללית במשק, אוניות רבות מגיעות ויוצאות מהרציפים והפעילות שרגעה מעט חוזרת להיות אינטנסיבית.
- המסעדנים לכחלון: שחרר את כספי הפיקדון של מבקשי המקלט
עובדי הנמל משרתים כחמש אוניות מכולה במקביל בכל זמן, מדי יום, בתפוקות גבוהות ומסביב לשעון. בנמל מדווחים על עלייה של 9,000 מכולות - מ-31 אלף בחודש שקדם למשבר ל-40 אלף החודש. "אין ספק שהנמל מהווה כעת את צינור החמצן למדינה והחשיבות שלו עלולה להפוך לקריטית יותר ויותר ככל שהמשבר יימשך", אומרים בהנהלת הנמל.
לצד המשך העבודות, בנמל בחיפה נערכים כעת לצעדי זהירות נוספים: הוחלט על חציצה מוחלטת בין שלוש המשמרות המתחלפות בתפעול, א', ב' ו-ג', כך שאם עובד יידבק, תהיה אפשרות לבודד אך ורק את המשמרת והצוות שלו, ולא מעבר לכך.
בנוסף, העובדים נדרשים לגשת עם הגעתם לעבודה ישירות אל הכלים התפעוליים ולשמור בכל זמן נתון על מרחק של שני מטרים מחבריהם. גם בחדר ה-TOS, חדר המחשוב התפעולי, בוצעו פעולות בכדי להגדיל את המרחק בין העובדים.
בתוך כך, כל מה שאינו נוגע לעבודה חיונית הושבת. יחידת ההדרכה נסגרה עד סוף אפריל והמחשבים הניידים מההדרכה מוקצים לעובדים מהבית.
יו"ר דירקטוריון נמל חיפה, אשל ארמוני, אמר כי "כולנו מודעים לאתגר. עובדי נמל חיפה מחויבים לעבוד מסביב לשעון, בכל הכוח, על מנת לספק את צרכי המשק בתקופה זו. הדירקטוריון והנהלת החברה מחויבים לספק להם את הציוד הנדרש ואת כל התמיכה על מנת לאפשר המשך עבודה רציפה ומלאה".
עובד בנמל חיפה
צילום: דוברות נמל חיפה
מומלצים