אירית רחמים: "מקווה שהפיצויים יהיו בהתאם לענף שמגלגל 15 מיליארד שקל בשנה"
מפיקת האירועים תקפה באולפן ynet את מקבלי ההחלטות: "חבל שלא התריעו מבעוד מועד, נערכים לאירועים חודשים מראש". אלון פילץ, מבעלי דיזנגוף סנטר, התריע כי הגבלת הצפיפות תקשה על העסקים: "בימי שישי תהיה בעיה". חיים פרנקל, בעלי רשת מועדוני הכושר ספייס: "לא כולם יוכלו לפתוח"
המשק נערך לחזרה מלאה לשגרה, כאשר הקניונים, מועדוני הכושר ואולמות האירועים הם בין העסקים שמנסים לייצר אסטרטגיית חזרה משלהם, בהתאם להנחיות והמגבלות שתחתיהן יצטרכו לפעול החל ביום חמישי הקרוב. מפיקת האירועים אירית רחמים הבהירה באולפן ynet: "יש כבר טלפונים שנכנסים ואנחנו נועצים ביומן תאריכים, אבל אי הוודאות עדיין קיימת".
כעס ואיומים בקניונים: לא נבצע מעקב אחר הקונים, לא נפתח במתכונת הנוכחית
עזריאלי תוותר לשוכרים על שכ"ד ודמי ניהול לתקופת הקורונה משבר הקורונה: גם נצבא פוטרת בעלי חנויות משכר דירה ודמי ניהול
רחמים התייחסה לערפל סביב החזרה לקיום האירועים ולא חסכה בביקורת על מקבלי ההחלטות: "נכון שאתמול הייתה בשורה משמחת מאוד, אבל חבל שלא אמרו לנו את זה מבעוד מועד. כשאתה עורך אירוע אתה מתכונן לזה כמה חודשים מראש. אני רוצה להגיד גם בשם האולמות, מעצבות השמלות שקונות טקסטיל ויוצאות לתצוגות. יש נזק שנגרם, אחורה, עכשיו וגם קדימה. נתנו לנו איזה צפי ואני מקווה שנוכל לערוך אירוע בנורמה. במקביל אנחנו ברגעים אלה מחפשים קונספט או פורמט שיאפשר לנו להתמודד עם בלת"מ שיונחת ברגע האחרון".
כמה מהספקים שאת עובדת איתם לא יהיו שם למרות החזרה?
"אני לא יכולה למנות על כך היד אבל אני יודעת להגיד שהרבה עזבו את מגוריהם ולכמה מהם אין אוכל במקרר - ואני לא דרמטית, אלו חברים שלי. שמעתי אתמול שיהיו פיצויים אבל אני מקווה שזה יהיה בהתאם וכמו שהענף הזה משלם מיסים ומכיר במדינה, ככה המדינה תכיר בנו. 200 אלף עובדים ו-15 מיליארד שקלים בשנה נתחום הזה מגלגל. וז תעשייה מטורפת של אינספור תחומים וכוח אדם".
רחמים גם התנצלה על הסרטונים שהעלתה מחגיגות יום ההולדת שהפיקה, בה נראה כי לא בדיוק הייתה הקפדה על ההנחיות, אך אמרה: "לא הייתי צריכה לנקר עיניים באינסטגרם, אבל כשאני רואה שעל במות יום העצמאות היו 50 אנשים שלא לובשים מסכות, אז חגגתי יום הולדת לילדה שלא ראתה את ההורים שלה חודש, עם 12 אנשים. לא הייתי צריכה להעלות את זה אבל זאת אירית רחמים".
הקניונים: "המגבלה על כמות האנשים היא אחת הבעיות הקשות"
גם אלון פילץ, מבעלי דיזנגוף סנטר בתל אביב התריע באולפן ynet כי המגבלות הצפויות על צפיפות המבקרים עלולה להוות בעיה קשה עבור הקניון. "ההיערכות שלנו כרגע היא בעיקר בעניין הניקיון וההיגיינה. מבחינת המגבלות על כמות האנשים - זו אחת הבעיות הקשות. ככל הידוע לנו, כרגע יש שתי מערכות שונות של הגבלות: לבניין כולו תהיה מגבלת קהל של עד 4,000 איש בו זמנית. את מערכת ספירת הקהל נהפוך לאונליין. בשישי בצהריים אני צופה שתהיה בעיה", אמר.
על המגבלה הפרטנית על מספר האנשים שיורשו לשהות בו זמנית בחנויות ספציפיות אמר פילץ: "במישור החנויות יש את עניין התו הסגול שמדבר על צפיפות פר מטר בכל חנות, וזה עלול מאוד להכביד על החנויות הקטנות. יש הרבה בתי עסק שספגו מכה קשה בחודשים האחרונים ויהיו כאלה שיתקשו לפתוח, למרות שהרוב המכריע משווע לפתיחה מחדש".
לדבריו, "כ-100 עובדים הוחזרו מחל"ת, אבל צריך להבין שיש כאן 350 חנויות שמתפרנסות מהמרכז הזה - וזה אומר אלפי עובדים, מאות מתוכם נשלחו הביתה". עם זאת, ולמרות הקשיים, פילץ הבהיר: "נהיה מוכנים לגמרי לפתיחה עד יום חמישי".
אתם תאלצו למעשה במידת הצורך למנוע מאנשים להיכנס אם הכמות תעבור את המכסה.
"נכון, אם יהיה עודף קהל נצטרך לווסת אותו באופן כלשהו, זה במישור של הבניין כולו במישור של החנויות ההנחיה היא להגביל כאמור פר מספר קופות או לפי צפיפות פר מ"ר".
"עבור חלק ממועדוני הכושר לפתוח זו פשיטת רגל"
גם במועדוני הכושר נערכים לחזרה לפעילות. המתאמנים במכוני הכושר, כמו הבעלים ממתינים לחזרתם והיום מתקיימים דיונים בין משרד הבריאות למשרד הספורט לגבי הנהלים שיידרשו במכונים שייפתחו.
חיים פרנקל, הבעלים של רשת מועדוני הכושר ספייס, סיפר: "לאור ההנחיות והודעת ראש הממשלה אתמול, אנחנו נערכים לפתיחה בחמישי הקרוב ומחכים לקבל את ההגבלות. למרות ההודעה אנחנו עדיין לא יודעים איך בדיוק נפתח. כמה מתאמנים, מה המרחקים המותרים בין המתאמנים, כמה זמן מותר להשהות על המתקנים, האם צריך למדוד חום - אנחנו מקווים לתשובות שיגיעו בשעות הקרובות על כל השאלות האלו".
ברשת שלכם יש 20 סניפים, האם יש חלק מהם שלא יוכלו להיפתח בגלל ההגבלות?
"בהחלט יהיו כאלו שלא ישתלם להם כלכלית לפתוח תחת המגבלות. אם עסק מהסוג הזה התרגל לעבוד בכמות אנשים מסויימת, כשהחשבונות לא משתנים גם אם הלקוחות פוחתים - אז לפתוח יכול להוות למעשה פשיטת רגל. עדיף במקרה כזה לא לפתוח".
יש כבר מחשבה על השליטה בכמות האנשים, כך שאנשים יוכלו להחליט מתי להגיע?
"אנחנו עסק שהיה מוכן לקורונה לפני היא הגיעה. יש לנו את היכולת לשלוט בכמות האנשים ואת האפשרות הטכנולוגית לנטר את המתאמנים. יכול להיות שנצטרך לקצר את זמן האימון, או לאפשר למנוייים להגיע יום כן ויום לא. הכל תלוי במגבלות שנקבל".