טריפונס: "בארץ שומעים יותר מוזיקה יוונית מביוון"
מלך המוזיקה היוונית, שגרם לכולנו לנפץ את כל הצלחות בשנות ה-60 וה-70, מתגאה בכך שמעולם לא פספס ולו אחת ממלחמות ישראל ("כל הזמן רציתי להיות קרוב לצבא"). כעת, לאחר שקיבל מעמד של תושב קבע, הוא חובר לזמר אסי יחיאל שהעריץ אותו בילדותו למופע משותף. רגע לפני, הגיעו לאולפן ynet והרימו את כולם על הרגליים. צפו
לאחרונה קיבל הזמר בפעם הראשונה, לאחר יותר מ-50 שנה שהוא מופיע בישראל ואף מתגורר כאן מזה כשבע שנים, מעמד של תושב קבע. "היום מי שעובד בשדה התעופה הם לא אנשים מהדור שלי, כולם צעירים. יש כאלה שלא מכירים", הוא אומר. "אז שואלים אותי 'מאיפה אתה בא?', 'מה אתה בא לעשות?', 'מאיפה אתה יודע עברית?', ואני עונה שבאתי לטייל, מה אגיד. אתה תקוע שם. פעם גם לקחו אותי הצידה והייתי צריך להתקשר למישהו שיסביר להם מי אני".
עוד ביצועים וראיונות באולפן המוזיקה של ynet:
אריאל זילבר: "לא יודע איך חייתי בלי הקב"ה"
הזוכה בשיר השנה: חנן בן ארי שר באולפן
איש השנה שלכם: אליעד מביא את "מיאמי" לאולפן
אין ספק שמדובר ביחס מעליב וכמעט מבזה, במיוחד למי שמתגאה בכך שמעולם לא פספס ולו אחת ממלחמות ישראל ואף גידל כאן את ילדיו. "כל הזמן רציתי להיות קרוב לצבא", מסביר המוזיקאי, יליד קפריסין. "תמיד הרגשתי כמו חובה לעשות משהו בשבילם. אז בכל הזדמנות שהייתה לי הופעתי מול חיילים. לפני שנתיים, כשהייתה המלחמה (צוק איתן) היינו באופקים ובדיוק נפל טיל. אמרת 'חבר'ה, אנחנו מסודרים פה, אל תדאגו'. והמשכתי את ההופעה".
לידו יושב אסי יחיאל, מזמרי המוזיקה היוונית הבולטים בישראל, ומי שעבורו טריפונס הוא גיבור ילדות. "אני יכול להגיד לכם דבר אחד: בארץ שומעים יותר מוזיקה יוונית מאשר ביוון", הוא אומר. השניים חוברים זה לזה כעת במופע משותף, בו המוזיקה תגשר על הפערים הבין-דוריים. לא שיש הרבה כאלה.
"אני בא מבית יווני, שבו סבא וסבתא שלי הלכו לראות את טריפונס", מספר יחיאל. "בבית תמיד היו שומעים ושרים ותקליטים. בית יווני זה אוכל טוב, טריפונס, ומוזיקה טובה. אין ישראלי שלא נוסע ליוון לראות הופעות באתונה - בחורף, בקיץ, הולכים לטברנות, שומעים מוזיקה יוונית, הולכים לאיים".
טריפונס ואסי יחיאל יופיעו יחד, מלווים בשמונה נגנים, ב-18 באוקטובר במסגרת פסטיבל אושפיזין מוזיקלי באשדוד, ולרגל ההופעה ביצעו באולפן ynet מחרוזת יוונית.