מתים על החדש של סטטיק ובן אל? זו הסיבה
אם פעם היינו מעריכים שיר חדש לפי המילים והמנגינה, היום הסיפור האישי של האמן עושה את העבודה - ועדיף כמה שיותר חשוף. אז למה בעצם הסודות העצובים של מתמודדי הריאליטי כל כך נוגעים לנו ללב? סטודנטים מהמכללה האקדמית ת"א-יפו שערכו מחקר בנושא הגיעו לאולפן ynet וניסו לענות על השאלה
הדלקתם את הרדיו והשיר שאתם הכי אוהבים מתנגן. כולנו יודעים מהן התחושות שעולות בנו כשזה קורה, אבל מה בכלל גורם לנו להתחבר לשיר מסוים? רן בן דוד ונתלי גוברין, שני סטודנטים מהמכללה האקדמית ת"א-יפו, עשו סמינר בנושא מוזיקה והשפעותיה הפסיכולוגיות, והגיעו לאולפן ynet כדי להציג את הממצאים. עמם הגיעה גם מומחית התקשורת מהמכללה, ד"ר נועה לביא.
"רצינו לבדוק איזה גורמים יכולים להשפיע על החיבור בין המאזין למוזיקה", מסבירה גוברין, ובן דוד ממשיך: "מצאנו שאחרי שמבטלים השפעות כמו מין האמן ואופי השיר, המלודיקה או הקצב, זהו סיפור החיים שמעורר סימפתיה כלפי האמן. מה שמאזינים קוראים על האמן לפני השמעת השיר, איזה תלאות הוא עבר ואיזה בן אדם חזק הוא, בעצם משפר באופן עקבי את האופן בו הם מפרשים אותו".
"אם פעם היינו פשוט שומעים ברדיו שיר והיה נתק בין איך שהאמן נראה והסיפור שלו, היום הסיפור האישי הוא הדבר", מוסיפה ד"ר לביא. "זה מתחבר לתרבות הפייסבוק. אנחנו כל הזמן נדרשים להיות אותנטיים, וככל שאנחנו יותר אותנטיים אנחנו נדרשים יותר ויותר לחשוף, והסיפור צריך להיות יותר ויותר קשה".
אז איך הגיעו השניים למסקנה הלא כל כך מפתיעה, איזה אמן ישראלי לקח חלק במחקר ועד כמה הסיפורים העצובים של מתמודדי הריאליטי באמת משפיעים על ילדיכם? אה, וכמעט שכחנו - ד"ש מהשרוף. צפו.