מארגני האירוויזיון לרוסיה: "השתתפו באמצעות לוויין"
בעקבות איסור הכניסה למדינה שהטילה אוקראינה על נציגת רוסיה לאירוויזיון, הציעו מארגני התחרות פתרון יצירתי וחסר תקדים: העברת הופעתה ממוסקבה - באמצעות לוויין. גוף השידור המרכזי ברוסיה דחה את ההצעה על הסף: "זו סתירה של מהות האירוע"
משבר האירוויזיון בין רוסיה לאוקראינה עולה שלב: יממה אחרי שהכריזה אוקראינה כי היא אוסרת על יוליה סמויולובה, נציגת רוסיה לאירוויזיון, להיכנס למדינה למשך שלוש שנים - הציעו מארגני התחרות פתרון יצירתי ליישוב הסכסוך: העברת הופעתה של רוסיה בשידור חי ממוסקבה, ושיבוצה באמצעות לוויין ברצף המופע החי של חצי הגמר שיתקיים בקייב ב-9 וב-11 ובגמר ב-13 במאי.
שעות ספורות אחר פרסום ההצעה חסרת התקדים בתולדות התחרות, דחה אותה Channel 1, גוף השידור המרכזי ברוסיה, וציין כי "ההצעה סותרת את מהות האירוע - על המדינה המארחת את התחרות לספק לנציגת רוסיה ויזה לתקופת האירוע".
כזכור, אתמול (ד') הוטל על סמויולובה איסור כניסה לאוקראינה למשך שלוש שנים, זאת בשל הופעתה בחצי האי קרים ב-2015, אחר סיפוחו השנוי במחלוקת לרוסיה. בתגובה לדברים, מסר איגוד השידור האירופאי המארגן את התחרות כי "עלינו לכבד את החוק המקומי של המדינה המארחת. ולמרות זאת, אנחנו מאוכזבים עמוקות מהחלטה זו, שכן היא פועלת נגד רוח התחרות ורעיון הכוללנות שעומד בבסיס ערכיה".
המתיחות בין רוסיה לאוקראינה גדולה הרבה ממימדיה של תחרות האירוויזיון. סיפוח חצי האי קרים על ידי רוסיה ב-2014, שלא הוכר בקהילה הבינלאומית, הביא את היחסים בין המדינות לשפל, שכבר זכה לביטוי בתחרות הזמר האירופאית הגדולה בעולם.
השיר הרוסי לאירוויזיון
בשנה שעברה חלה הפתעה גדולה כאשר המתמודד הרוסי סרגיי לזרב, שהיה מועמד מוביל לזכייה במקום הראשון, הסתפק בסופו של דבר במקום השלישי בלבד. במקומו, הייתה זאת הזמרת האוקראינית ג'מאלה, שזכתה עם השיר הפוליטי "1944", שנשא מסר חריף נגד רוסיה, והתייחס לסבתה, שמתה בתוך אחת המשאיות ששימשו לגירוש הטטארים מבתיהם על ידי הצבא האדום בשנת 1944.
בנוסף, רוסיה לא זוכה לאהדה גדולה בקרב קהל מעריצי האירוויזיון בשל החקיקה האנטי-הומוסקסואלית של פוטין. מדי שנה זוכה המועמד הרוסי לקריאות "בוז" עם עלייתו לבמה, מה שלא מפריע למדינה לככב בראש טבלאות הניקוד.