ירדו בעריכה: הסצנות שלא הגיעו למסך הגדול
המכונית ב"תלמה ולואיז" לא קפאה באוויר, המניע האמיתי של בורומיר נחשף ב"שר הטבעות: שני הצריחים" והסצנה שלא קיבלה אישור מלד זפלין ב"כמעט מפורסמים", וטוב שכך. תשע סצנות קולנועית שירדו בעריכה - לעתים מדובר בפספוס, לעתים דווקא בברכה
בין אם מדובר בהחלטות מפיקים שרירותיות שנועדו לקצר או לפשט את הסרט, או שמדובר בהחלטת הבמאי - סצנות רבות יורדות בעריכה של סרטים. לפעמים מדובר בצעד חיובי שמיטיב עם הסרט, כמו למשל הסוף של "תלמה ולואיז", אך לעתים מדובר בהחלטה תמוהה למדי, במיוחד כשהסצנה שירדה תרמת לעלילה בצורה משמעותית והוסיפה עומק לדמויות.
שני דימויים עולים בראש כשחושבים על "תלמה ולואיז" (1991) - בראד פיט הצעיר (והחתיך) והפריים הקפוא בסוף הסרט שבו המכונית נשארת תלויה באוויר. אך מתברר כי זה לא היה התכנון המקורי של במאי הסרט, רידלי סקוט, ובמקור הוא צילם את כל הנפילה של המכונית לקניון על רקע השיר ”Better Not Look Down" של בי בי קינג. אבל זה לא נגמר בזה: בסוף הנפילה תלמה ולואיז נוהגות במדבר אל עבר הלא נודע - ככל הנראה מטאפורה לחיים שאחרי.
בחדר העריכה החליט סקוט לחתוך את הסצנה ולעצור את תלמה ולואיז באוויר. בכך נתן משמעות יותר מופשטת לסוף שלהן, ויצר את אחד הסופים הכי טובים בקולנוע.
סרט האסונות הנהדר מ-1996 מצטיין בחוש הומור, באקשן מקורי ובחורים עלילתיים די גדולים. אחד מהם היה נפתר לו הסצנה הבאה לא הייתה יורדת בעריכה. אחת השאלות הגדולות שנשאלו בסוף הסרט הייתה 'איך דיוויד הצליח לשלוח וירוס לספינת האם מהמחשב שלו אל המחשב של החייזרים?'. מדובר בשתי מערכות נפרדות ובואו נודה בזה - הוא לא יכול לשלוח לחייזרים מייל עם לינק מוזר להורדה ולקוות שהחייזרים יפתחו אותו.
גם יוצרי הסרט חשבו על השאלה הזאת ולכן צולמה סצנה שבה מסבירים כיצד דיוויד הצליח להתחבר ולזהות את השפה של המחשבים שלהם. מטעמים שונים הסצנה ירדה בעריכה, מה שגרם לחור העלילתי הזה.
לסרט צולמה סצנה בין הארי פוטר לבן דודו המוגלגי, דאדלי, שהופיעה בספרים בגרסה אחרת וירדה גם בשלבי העריכה של הסרט. בסצנה רואים לראשונה זיק אנושיות אצל דאדלי, עם תקווה שבסופו של דבר, אולי אולי, הוא יהיה טוב יותר מאביו ורנון.
כשמשפחת דארסי בורחת מביתה, דאדלי מופתע שהארי לא מצטרף אליהם. "הוא בזבוז של מקום" זועק ורנון. למרות מחאתו של אביו, דאדלי מחליט בכל זאת להיפרד מהארי - הוא ניגש אליו ואומר לו שהוא לא בזבוז של מקום. לחיצת יד קרירה מסיימת את הקטע הזה, אך זו הפגנת החיבה היחידה בין שני הנערים שגדלו כל חייהם באותו הבית.
ואם אנחנו כבר ב"הארי פוטר": בסרט הרביעי בסדרה הנחה דמבלדור ערב קריוקי קסום בהוגוורטס. מאחר שסצנת השירה הזאת גורמת לתחושת אי נוחות עצומה, ניתן להבין למה היא ירדה בעריכה.
כשאלן ריפלי מתעוררת אחרי תרדמת שנמשכה 57 שנה, בסרט ההמשך של "הנוסע השמיני", היא מגלה שבתה - אותה השאירה בגיל 11 לפני שנסעה לחלל - מתה. בסרט, התגובה שלה לכך די אדישה, אך בסצנה שירדה בעריכה ויצאה בגרסת הבמאי של הסרט, רואים בבירור שהיא דווקא לקחה את הידיעה קשה. "הבטחתי לה שאני אחזור", אמרה וייבבה. לו הסצנה הזאת הייתה מופיעה בסרט, זה היה מסביר ביתר בירור את הקשר של ריפלי ללילדה ניוט בסרט, ואת הצורך שלה להגן עליה.
קומדיית הנעורים "ילדות רעות" בכיכובן של לינדסי לוהן ורייצ'ל מקאדמס הפכה לקאלט ברבות השנים, כשאפילו הבית הלבן ציין בחשבון הטוויטר שלו שהשלישי באוקטובר זה יום "'ילדות רעות' הבינלאומי". חלק מהצלחת הסרט נבע מדמותה רג'ינה ג'ורג', שתוארה לא פעם כמלכת הכיתה הכי אכזרית בקולנוע. אך סצנה אחת שירדה בעריכה הייתה יכולה להאיר צד אחר באישיות שלה.
בסצנה שירדה, רג'ינה מדברת עם קייסי בשירותים בזמן הנשף. היא מספרת לה את כל הדברים הטובים שאריק חושב עליה ואף חולקת ומתוודה שעוד כילדה היא הייתה רעה. נכון, לא מדובר פה בהתנצלות המאה, והיא בעצמה מודעת לעובדה שהיא על משככי כאבים, ובכל זאת, זה רגע די יפה שחבל שירד.
את הסצנה שמתארת את הרקע המשפחתי של בורומיר ואת המניעים האמיתיים שלו אפשר לראות בגרסה המורחבת של הסרט "שר הטבעות: שני הצריחים". מדובר בפלאשבק של פאראמיר, אחיו הקטן של בורומיר, רגע לפני שהוא יוצא לקרב.
בורומיר היה הבן המועדף על אביו, דנתור. האב הלא מאוד סימפטי (בלשון המעטה) הורה לו להביא את הטבעת האחת לגונדור ולא להשמיד אותה, כדי שהם תמיד יוכלו להביס את סארון. פאראמיר, אחיו הקטן והמקופח, התנדב למשימה במקום אחיו, אבל דנתור אמר לו שהוא לא מתאים לכך. לכן, כשבורומיר מת, פאראמיר החליט לצאת לקרב הקטלני - גם כדי להשלים את משימת אחיו הגדול, וגם כדי להוכיח לאביו שגם הוא יכול. אם בסרט מניעיו של בורומיר היו תמוהים במידה מסוימת, בזכות הסצנה הזאת רואים צד אחד לגמרי אצל שני האחים.
בסרט הסמי-אוטוביוגרפי של קמרון קרואו על חייו ככתב מוזיקה צעיר ב"רולינג סטון", ירדה סצנה שבה הוא מנסה להסביר לאמו את כוחה של המוזיקה. גיבור הסרט הצעיר, ויליאם מילר, מתיישב מולה ומשמיע במשך שמונה דקות שלמות את כל השיר "Stairway to Heaven" כדי שתרשה לתת לו לצאת לסקר סיבוב הופעות. הסצנה ירדה כי קרואו לא הצליח להשיג זכויות יוצרים לשיר של להקת לד זפלין, וטוב שכך - מדובר בסצנה די משעממת ומאוד ארוכה. הנה היא בלי הסאונד:
סרט גיבורי-העל הרשעים של DC ידע עליות ומורדות בשלבי העריכה שלו. גרסאות שונות נערכו מחדש אחרי בקשות מפורשות מהאולפן, מה שכנראה פגם בתוצאה הסופית שלו (או שאולי הוא היה יכול להיות יותר גרוע? לעולם לא נדע). בטריילר הרשמי רואים בבירור סצנות של הג'וקר שבכלל לא מופיעות בסרט - לא תופעה מאוד נדירה בהוליווד, שממהרת לשחרר טריילרים והצצות כמה שיותר מוקדם - אך כזאת שגרמה לשני אחים מסקוטלנד לתבוע את האולפנים בטענה של הונאה.
ג'ארד לטו, שגילם את הג'וקר, הודה בראיון שהרבה מהקטעים שלו נחתכו, ככל הנראה בגלל רמת האלימות. לטו רצה שהסרט יהיה מדורג R (הצפייה מתחת לגיל 17 מותרת רק בליווי הורה), בעוד שבמאי הסרט, דיוויד אייר, כיוון לדירוג PG-13, שמביא יותר קהל. הנה דוגמה לאחת מהסצנות שירדה בעריכה, שדווקא מאירה צד מעניינים ומורכבים ביחסים בין הארלי קווין לג'וקר.