"הניפו דגלי אש"ף בכמויות": ישראלית בהופעה של רדיוהד
"הייתה אווירה מוזרה. הם היו מאות אנשים בקבוצות מפוזרות וההפגנה נהייתה מטורפת". הישראלית מיכל רז הייתה בהופעה המדוברת ההיא של רדיוהד בסקוטלנד, שבה התעמת תום יורק עם מפגינים פרו-פלסטינים, ומספרת איך זה נראה מהצד של הקהל
ישראלית בלב ההפגנות הפרו-פלסטיניות בהופעה של רדיוהד שלשום בסקוטלנד: "הייתה אווירה מוזרה. זה היה מאוד מפתיע וחשתי אי נוחות", סיפרה מיכל רז בת ה-33, שמתגוררת בלונדון ונסעה ביום שישי האחרון לגלזגו לצפות בהופעה של הלהקה.
"לא פחדתי", אמרה רז. "ההפגנות, מסתבר, החלו עוד לפני ההופעה ולא נתקלתי בהן כי הגעתי מאוחר יותר, אבל סמוך לתחילת ההופעה ההפגנה נהייתה מטורפת. התחילו להניף דגלי אש"ף בכמויות לא הגיוניות. הם היו מאות אנשים בקבוצות מפוזרות. נראה היה שזה מאורגן אבל אני לא יודעת לומר בוודאות".
רז סיפרה עוד כי תגובתו של סולן רדיוהד, תום יורק, ששלח אצבע משולשת למפגינים ואמר שהם "אנשים מזוינים" רק הגבירה את המחאה: "המפגינים התקרבו לבמה ולא הפסיקו את המחאה בגלל התגובה של יורק. אני חושבת שהוא הגיב בצורה מעולה. בסופו של דבר החבר'ה של BDS די השיגו את המטרה שלהם כי הם תפסו תשומת לב, וזה שאתה ואני מדברים על כך מראה שהם באמת השיגו אותה".
רז, שמתגוררת בלונדון כבר שנה, מספרת כי הפגנות פרו-פלסטינית אינן זרות לה ולכן גם לא חשה מאוימת מהסיטואציה. "צריך להבין שבלונדון יש הרבה הפגנות מהסוג הזה. עם זאת, הסיטואציה לא הייתה נעימה. לידנו עמדו קבוצה של ספרדים, ובן הזוג שלי, שהוא גם ישראלי, ניסה להסביר להם שזה לא הוגן להחרים מדינה שלמה דרך המוזיקה, והם פשוט לא הבינו במה מדובר. ההפגנות כשלעצמן לא היו אלימות, פרט לעובדה שהמפגינים היו שיכורים. לא הייתי מניפה דגל ישראל במצב הזה, אבל אם הייתי מניפה אני לא יודעת מה היה קורה לי".
המחאה של אנשי ה-BDS נגד להקת רדיוהד באה בעקבות ההופעה הצפויה של הלהקה בישראל, ב-19 ביולי. בעבר התבטא הסולן יורק נגד הניסיונות של הארגון לטרפד את ההופעה בישראל: "יש כמות אנשים אדירה שלא מסכימה עם תנועת ה-BDS, כולל אותנו", אמר למגזין "רולינג סטון" בחודש שעבר. "אני לא מסכים כלל עם החרם התרבותי, ואיתנו גם ג'יי קיי רולינג. יש אנשים שאני מעריך, שאף פעם לא הייתי מעז להגיד להם איפה לעבוד ומה לחשוב. סוג הדיאלוג שהם רוצים לקדם הוא בשחור ולבן בלבד. יש לי בעיה עם זה.
"מאוד מטריד שהם בוחרים, במקום לפנות אלינו באופן אישי, לזרוק עלינו חרא בפומבי. זה מאוד לא מכבד להסיק שאנחנו מקבלים אינפורמציה לא נכונה ואנחנו לא מיודעים מספיק, או שאנחנו כאלה מפגרים שאנחנו לא יכולים לקבל החלטות בעצמנו. חשבתי שזה מתנשא באופן קיצוני. זה פוגע, ואני פשוט לא מסוגל להבין מה הבעיה בלבוא ולקיים הופעת רוק או ללכת להרצאה באוניברסיטה".