מרגרט אטווד ביקרה את קמפיין MeToo# והרשת זועמת
במאמר שכותרתו "האם אני פמיניסטית גרועה?" טענה הסופרת הקנדית, שכתבה בין השאר את "סיפורה של שפחה", כי הקמפיין לא חף מבעיות. התגובות הזועמות מרחבי הרשת לא איחרו לבוא
קמפיין MeToo# סחף אחריו קולות רבים בחודשים האחרונים, ונדמה שעכשיו הגיע הזמן להשמיע גם דברי ביקורת: הסופרת הקנדית מרגרט אטווד פרסמה השבוע טור בעיתון הקנדי Globe and Mail, שבו הביעה חשש מהשפעותיו של הקמפיין על המערכת המשפטית ועל צינורות הענישה המקובלים.
במאמר שהכותרת שלו היא "האם אני פמיניסטית גרועה?" כתבה אטווד: "חשיבותו של MeToo# היא סימפטום למערכת משפטית מקולקלת. לעיתים קרובות מדי נשים ונפגעי תקיפה מינית אחרים שהתלוננו לא זוכים להשמיע את קולם במוסדות המוכרים, אז עכשיו הם פנו לאינטרנט. כוכבים נפלו מהשמיים. זה היה מאוד אפקטיבי ועורר את מודעות החברה לבעיה, אבל מה הלאה? אם המערכת המשפטית נעקפת משום שהיא נתפסת כלא יעילה, מה יחליף את מקומה? מי יהיו סוכני הכוח החדשים?"
Instead of listening to a famous author w outdated white politics I'd rather uplift the voices of Black, Indigenous & POC women who know inclusive feminism & tackling rape culture. All authors do research. But Atwood needs some basic anti-oppression training. #MeToo #notyouatwood
— Catherine Hernandez (@theloudlady) 13 בינואר 2018
כמו כן היא ניצלה את הבמה שניתנה לה כדי להסביר מדוע חתמה בשנה שעברה על מכתב תמיכה במרצה מאוניברסיטת קולומביה הבריטית שבקנדה, שהואשם בתקיפה מינית. אותו פרופסור פוטר לאחר שחתם על הסכם סודיות עם האוניברסיטה וכפי שהסבירה אטווד, "לציבור, הכולל אותי, היה הרושם שהאיש אנס סדרתי אכזר וכולם יכלו לצאת בחופשיות נגדו בגלל הסכם הסודיות שמנע ממנו להגן על עצמו". היא קיבלה תגובות זועמות רבות על הצעד ההוא אז, ואלה לא איחרו להגיע גם הפעם. "במקום להקשיב לפוליטיקה לבנה מיושנת של סופרת מפורסמת, אני מעדיפה לחזק את הקולות של נשים שחורות וצבעוניות שמכירות פמיניזם מכיל ומאתגרות את תרבות האונס. כל הסופרים עושים תחקירים, אבל אטווד זקוקה להכשרה של התנגדות בסיסית לדיכוי", צייצה הסופרת הקנדית קתרין הרננדז בחשבון הטוויטר שלה.
"הלוואי שמרגרט אטווד תחזור לכתוב דיסטופיה בדיונית על עולם מיזוגני במקום, אתם יודעים, ליצור אותו בצורה פעילה", כתב המאייר הקנדי אוון מאנדיי.
Taking a break from being Supreme Being Goddess, omniscient, omnipotent, and responsible for all ills. Sorry I have failed the world so far on gender equality. Maybe stop trying? Will be back later. (Next incarnation maybe.)
— Margaret E. Atwood (@MargaretAtwood) 14 בינואר 2018
בעקבות הביקורת פרסמה הסופרת ציוץ משלה בטוויטר והודיעה כי היא לוקחת הפסקה מהרשתות החברתיות. "אני לוקחת הפסקה מהיותי אלה נעלה, יודעת כול, כול יכולה והאחראית לכל חוליי החברה", כתבה הסופרת בנימה סרקסטית. "סליחה שאיכזבתי את העולם עד עכשיו בנוגע לשוויון מגדרי. אולי כדאי שאפסיק לנסות? אחזור בהמשך (בגלגול הבא אולי)".
אטווד היא סופרת, משוררת ומסאית עטורת פרסים שכתבה עשרות ספרים, בהם גם הרומן "סיפורה של שפחה", שעובד לסדרת טלוויזיה פופולרית ומציג עתיד דיסטופי היפר-פטריארכלי שבו נשים מחוסרות כל כוח. היא השמיעה את דבריה מספר ימים לאחר פרסום המכתב שעליו חתמו שורת שחקניות וסופרות שהתנגדו לקמפיין MeToo#. מאז הספיקה השחקנית הצרפתית קתרין דנב להתנצל לפני הנשים שחוו הטרדה מינית ונפגעו מהמכתב.