אורי זוהר חוזר: הסרטים הישראלים בפסטיבל הקולנוע ירושלים
"אין בתולות בקריות", "גאולה", "פרה אדומה" ועוד יתחרו ביניהם על פרס הסרט העלילתי הטוב ביותר בתוכנית הישראלית של פסטיבל הקולנוע ירושלים. בקטגוריה התיעודית ניתן למצוא יצירות מסקרנות על בנימין נתניהו ועל אורי זוהר, שמבטיח לספר את סיפורו מול המצלמה בעודו עובד על סרט משלו
שבעה סרטים עלילתיים יתחרו על פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר השנה. "גאולה" של יוסי מדמוני ובועז יהונתן יעקב עוסק בסולן להקת רוק שחזר בתשובה ומחליט לאחד את הלהקה לסיבוב הופעות אחרון כדי לממן טיפול רפואי לבתו בת השש. בימים אלה הסרט מתחרה בפסטיבל קרלובי וארי. "פרה אדומה", סרט הביכורים של ציביה ברקאי, אף הוא עוסק בחברה מסורתית-דתית וצילם אותו יהונתן יעקב - מיוצרי "גאולה". במרכזו בני, נערה בת 17 המתגוררת בהתנחלות. בעוד אביה עסוק בתוכניות לבניית בית המקדש השלישי, היא מתחברת לבת שירות לאומי ומתרחקת אט-אט ממנו.
גם סרטה של קרן בן-רפאל, "אין בתולות בקריות", ישתתף בתחרות. הסרט מגיע לירושלים אחרי הקרנה מוצלחת בפסטיבל טרייבקה, בו זכתה ג'וי ריגר בפרס השחקנית הבינלאומית הטובה ביותר. כשמו, הסרט מתרחש בקריית-ים שבצפון הארץ כששמועה על בתולת ים באזור משנה את חייהן של נערה מתבגרת ומרדנית (ריגר), אימה (יבגניה דודינה) ובת דודתם הקטנה (מנואל אלקסלסי ורדי).
עוד סרט שמתרחש בצפון הארץ הוא "הצלילה" של יונה רוזנקיאר. במרכזו שלושה אחים שמתאחדים בקיבוצם שבגבול הצפוני, רגע לפני היציאה למלחמת לבנון השנייה. בזמן שהאח הבכור מאמן את אחיו הצעיר בשיטות האלימות שירש מאביהם, אירוע טרגי מוציא את המצב משליטה.
"כאן ועכשיו", סרט ביכורים נוסף, הפעם של רומן שומנוב, עוסק באנדריי, עולה חדש משכונת מצוקה באשדוד שחולם להופיע עם להקתו בפסטיבל מוזיקה בינלאומי. משבר פוקד את משפחתו והוא מנסה לתמרן בין המחויבויות המשפחתיות שלו לחלומו הגדול.
גם סרטה החדש של היוצרת הוותיקה מיכל אביעד, "אשה עובדת", ישתתף בתחרות. במרכזו סוכנת נדל"ן צעירה ושאפתנית (לירון בן שלוש) שרוצה להצליח בעבודתה מבלי לשלם את המחיר שהבוס שלה דורש ממנה. זהו סרטה העלילתי השני של אביעד אחרי "לא רואים עליך" משנת 2012, שמוכרת יותר כיוצרת סרטי תעודה.
הסרט השביעי והאחרון שישתתף בתחרות הוא "הד" של עמיקם קובנר ואסף שניר על גבר שמקליט את שיחות הטלפון של אשתו כדי למצוא ראיות שהיא בוגדת בו - אולם השיחות מגלות משהו אחר לגמרי עליה. בסרט משתתפים יורם טולנדו, יעל אבקסיס, גורי אלפי ועוד.
בתחרות לקולנוע תיעודי על שם ליה ון ליר יתחרו שמונה סרטים. המעניין שבהם (לפחות לפי התקציר) הוא הסרט "אורי זוהר חוזר" של דני רוזנברג ויניב סגלוביץ'. הסרט עוסק בבמאי הנערץ והמוערך, ששנים אחרי שחזר בתשובה שב לביים סרט עלילתי על רקדנית שנקרעת, כמו זוהר בזמנו, בין עולם האמונה לעשייה אומנותית. השניים ליוו את זוהר במהלך הצילומים ובמקביל הוא מגולל את סיפור חייו מול המצלמה.
אליו יצטרפו "יומני אוסלו" של מור לושי ודניאל סיון, שהוקרן בפסטיבל סאנדנס האחרון, ומביא למסך את אחורי הקלעים של שיחות השלום; "יונתן אגסי הציל את חיי" של תומר הימן, שמגולל את סיפורו של אגסי, אחד מכוכבי הפורנו הגדולים בעולם; "קינג ביבי" של דן שדור, שעוסק בעלייתו של נתניהו לשלטון תוך התבוננות בהופעותיו התקשורתיות בארבעת העשורים האחרונים.
בנוסף יתחרו הסרטים "סיבת המוות" של רמי א. כץ. הסרט עוסק במוות המסתורי של סלים ברכאת, דקות אחדות לאחר שחיסל את המחבל בפיגוע בצומת מעריב ב-2002. אחיו ג'אמל יוצא למסע לחקור את סיבת מותו של אחיו. "ילדי פרא" של טל מסס עוסק במקלט נטוש בירושלים, בו נערים בני דור שני של מהגרים מברית המועצות יוצרים סרטי אנימציה. "אליפלט" של שקד גורן עוסק במאבקו להשיג קצבת סיוע סיעודי לסבתו בת ה-90 שבנה נהרג במלחמת ששת הימים ו"טוקלומטי" של גד איין ודוד אופק עוסק בכדורגלן טוני טוקלומטי שגורש מהארץ לאחד שנחשד כי שיקר לגבי גילו. לאחר גירושו נולד לו כאן בן, אותו מעולם לא פגש. איריס, אימו של הילד, מנסה לגייס כספי ערבות שיאפשרו לו להיכנס ארצה כדי לחגוג לבן בר מצווה.
מלבד שתי התחרויות, סרטים ישראלים נוספים יוקרנו במהלך הפסטיבל. הראשון שבהם כבר דווח והוא סרט הפתיחה "הבלתי רשמיים" של אלירן מלכה (יוצר הסדרה "שבאבניקים"). הסרט בכיכובו של שולי רנד מספר את סיפור הקמתה המפתיע של מפלגת ש"ס. בנוסף יוקרן עותק דיגיטלי משוחזר של "החיים על פי אגפא", סרטו האלמותי של אסי דיין משנת 1992 שהוקרן בפסטיבל ברלין האחרון.
כמו כן, יוקרן סרטו החדש של אורי ברבש "דבש שחור, שירת חייו של אברהם סוצקבר", על חייו המיוחדים של המשורר הוילנאי שהציל כתבי יד יהודיים מידי הנאצים ואף גרם לסטלין להציל אותו בזמן מלחמת העולם השנייה ומת באלמוניות בתל אביב. עוד ניתן למצוא את "סלפיש" של תמי פדרמן, אוטוביוגרפיה קולנועית על חייה של האומנית שבחרה לנטוש את חיי הנוחות כדי למצוא מהות ומשמעות ואת פרויקט המחווה Voice Over, על שם סרטו של אברהם הפנר, שבו יוצרים נבחרים מסם שפיגל מביימים מחווה לסרט.