"סיפורו של שוקי זיקרי": אז איך נפלו גיבורים?
את סיבת מפלתו של זיקרי אי אפשר היה להבין מהסרט שמתחקה אחר סיפורו. לא ברור גם למה הריאיון איתו הוצג בתור הראשון שנתן מאז שעזב כשזה לא כך. ובעיקר - למה לשדר דווקא עכשיו סרטון תדמית במסווה תיעודי על אדם שספק אם חשבתם עליו פעם אחת בחמש השנים האחרונות?
דברים שלמדתי מהסרט "עלייתו ונפילתו של ספר צמרת", ששודר אתמול (ה') בערוץ 10: שוקי זיקרי הוא ספר עילוי. הדבר שהוא הכי אוהב בעבודה שלו הוא העבודה שלו. הוא נושם את העבודה שלו. הוא חי את העבודה שלו. הוא תמיד עם האף מחוץ למים, ולא שוכח שבכל זאת יש אנשים טובים בדרך. הוא גם לא מאלה שישארו חייבים, מה גם שאתה לעולם לא יכול לדעת מאיפה זה יבוא אליך וזה יכול לקרות לכל אחד. כשדברים צריכים לקרות הם קורים. להתרומם חזרה זאת החכמה. העבר והכישלון הוא המקפצה להצלחה. מה שהכי קשה לו, אגב, בגלות אליה יצא בעקבות פשיטת הרגל שעבר, הוא לבלות שישי-שבת וחגים בלי המשפחה, והוא מאוד מתגעגע לריחות ולבישולים. אתם ערים?
הסיפור של שוקי זיקרי הוא באמת סיפור מעניין. קודם כל כי האיש נגע בהצלחה, ודווקא כשהיה בשיא, קרסה האימפריה שהוא בנה בערך תוך חמש דקות. הנייד שלו קרס משיחות ואסמסים וזיקרי עשה את הדבר הטבעי לעשות - לפתוח ספר תהילים ולבקש תשובה. ספר התהילים הפציר בזיקרי לעזוב את הארץ ולנסות להתחיל מחדש בניכר, וכשתהילים מבקש אתה לא אומר לו לא. כשהוא משאיר אחריו שלל חובות ונושים הוא נמלט למיאמי, שם הוא חי כמעט שבע שנים. מדי פעם שומעים עליו או ממנו, בדרך כלל על מחירי התספורות שהוא גובה, שמאמירים מזמן לזמן.
הנה מה שלא למדתי מהסרט "עלייתו ונפילתו של ספר צמרת": מה היה שם מתחת לפני השטח, שהביא למפלתו של הספר מספר אחת
בישראל? (הגרסה המדהימה שזיקרי חושף בסרט: סיכום עם אדם אחר שהופר לאחר שלא עמד במילה שלו). האם זאת אכן הפעם הראשונה בה זיקרי מתראיין למצלמה מאז שעזב? (התשובה: לא). מדוע שמונים אחוז מהסרט מוקדשים להאדרת שמו והמוניטין של מעצב שיער מאוד מוכשר, כלומר לעלייתו, וחמש דקות רופסות ומעורפלות מוקדשות לעובדה שהשאיר אחריו חובות עצומים, כלומר לנפילתו? מדוע הסרט הצריך שהכתבת תלווה את זיקרי במשך חודשים? ולא פחות מסקרן - מה עומד מאחורי העיתוי המוזר לשידור סרט תיעודי שנראה כמו סרטון תדמית, שאין בו שום בשורה או חידוש, על אדם שספק אם חשבתם עליו פעם אחת בחמש השנים האחרונות?