שתף קטע נבחר
 

הרוקי מורקמי וניל גיימן ברשימה הקצרה לנובל האלטרנטיבי

ניל גיימן, הרוקי מורקמי, מאריז קונדה וקים ת'אי יתחרו על הפרס האלטרנטיבי שיוענק השנה בשל ביטול הנובל המסורתי לספרות לאחר פרשת ההטרדות המיניות באקדמיה השבדית

נבחרה הרשימה הקצרה לפרס הנובל האלטרנטיבי, שנוסד לאחר ביטול הפרס המסורתי השנה בעקבות פרשת ההטרדות המיניות והפיטורים בשורות האקדמיה השבדית. הרוקי מורקמי, ניל גיימן, מאריז קונדה וקים ת'אי הם ארבעת המועמדים שיתחרו על הפרס השנה, כך נודע היום (ה').

 

מתוך 47 השמות שהופיעו ברשימה הארוכה, שלושה מהמועמדים נבחרו על ידי הצבעת הציבור הרחב, שבחר בהם באתר האקדמיה החדשה – הגוף שקם לאחר ההודעה על ביטול הענקת הנובל המסורתי השנה. מועמד אחד נבחר על ידי ועדה שבראשה עמדה העורכת והמוציאה לאור השבדית אן פלסון. הזוכה בפרס יקבל מיליון קרונות, ששוות כ-112 אלף דולר.

 

ניל גיימן בפסטיבל הקומיקון השנה (צילום: Mike Coppola, Gettyimages IL )
ניל גיימן בפסטיבל הקומיקון השנה(צילום: Mike Coppola, Gettyimages IL )

מאריז קונדה ()
מאריז קונדה
 

הוועדה נימקה את הבחירה בסופר הבריטי ניל גיימן, שבין עבודותיו סדרת הקומיקס הפופולרית "סאנדמן", בהיותו "כוכב אמיתי בקהילת הפנטזיה". הסופר היפני הרוקי מורקמי, מועמד מוביל לזכייה בפרס הנובל המסורתי כבר שנים רבות, תואר כ"אחד הסופרים והמתרגמים המפורסמים ביותר", שעבודותיו, בהן "יער נורווגי" ו"קורות הציפור המכנית", "מערבבות תרבות פופ עם ריאליזם מאגי פראי".

 

מאריז קונדה, שנודלה במושבת האיים הצרפתית גוואדלופ בים הקאריבי, ובין ספריה "אני טיטובה, מכשפה שחורה" היא "אחת הסופרות הבולטות מהקאריביים", לדברי הוועדה, שכותבת על "האופן שבו הקולוניאליזם שינה את העולם וכיצד אלה שהושפעו מכך לוקחים בחזרה את תרבותם". על הסופרת קים ת'אי, שנולדה בסייגון וגדלה בקנדה, נכתב כי "הסיפורים שלה מאירים את הצבעים, הריחות והטעמים של ויאטנם, כמו גם את הסכנות שבגלות והחיפוש אחר זהות".

 

האקדמיה השבדית החליטה כי לא תעניק את הפרס המסורתי, לראשונה מאז 1943, לאחר ש-18 נשים התלוננו כי הוטרדו מינית על ידי הצלם ג'ין קלוד ארנו, המקורב

 לחברי הוועדה האקדמית ובעלה של הסופרת החברה בה קתרינה פרוטנסון. הפרשה הובילה לגל של פיטורים מהאקדמיה השבדית, שכללו גם את יושבת ראש הוועדה פרופסור שרה דניוס. "האקדמיה החדשה" נוסדה כדי להעניק את הפרס אף על פי כן. "בזמן שבו ערכי האנושות כל הזמן נבחנים, הספרות הופכת לכוח נגד חשוב בהתמודדות עם תרבות הדיכוי וההשתקה", הבהיר עם הקמתו הארגון המונה 106 אנשי תרבות משבדיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Elena Seibert
הרוקי מורקמי
צילום: Elena Seibert
לאתר ההטבות
מומלצים