מג'ינגיס חאן ועד אבבא: להיטי האירוויזיון מכל השנים הפכו למחזמר סוחף
"ערב טוב אירופה", מחזמר שעלה בסטודיו למשחק יורם לוינשטיין, שוזר את שירי האירוויזיון המוכרים לכדי עלילה אחת. התוצאה: ערב כיפי, מלא כישרון ולהיטים אהובים. וגם גרסה אחת בעברית ובערבית ל"אמן" של ליאורה
והנה עוד דרך מעניינת וקצת שונה לתת כבוד לאירוויזיון: בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין עלה ביום ראשון מחזמר חדש בשם "ערב טוב אירופה", ובו מיטב להיטי האירוויזיון לאורך 64 שנות קיומה של התחרות.
חלק משירי המופע בוצעו במקור על ידי כמה אגדות אירוויזיון שבימים אלה נמצאות ממש כאן, משתזפים בים ומופיעים במועדוני תל אביב. למשל אן מארי דוד מלוקסמבורג זוכת 1973 עם Tu Te Reconnaitras, קונצ'יטה זוכת 2014 עם Rise Like a Phoenix, שצפויה להופיע בגמר, אלפידה היווניה, שהתחרתה באירוויזיון הראשון בירושלים עם Socrates Superstar, שנשאר מוכר בישראל, ובתחילת השבוע נועה תשבי ראיינה אותה באירוע השטיח הכתום בכיכר התרבות, ושארלוט פרלי השוודית 2008 Hero, שהופיעה במסיבה הנורדית ביורוקלאב בנמל.
לוינשטיין כבמאי וצוות הכותבים בנו סיפור מסגרת חמוד, המבוסס על סיפורו של הרכב הקאברים הישראלי שחורש את אירופה שנים, EUROFLASH. במרכז העלילה מועדון תל אביבי המעלה מדי ערב ביצועים ללהיטי אירוויזיון ומופעי דראג, ואליו מתנקזים טיפוסים שונים מהקשת הישראלית: המאבטח הרוסי בכניסה, הש"סניק בארון, יזם הנדל"ן הצרפתי, החייל העדין, השכן ההומופוב שמקלל מהחלון ממול ועוד. כך, מתגבשת להקה של חובבים שמתים להגשים את חלומם הגרנדיוזי להופיע יום אחד על בימת האירוויזיון, עד שאמרגן מפוקפק עם לב זהב מסייע להם לעשות זאת.
למרות שחלק מקטעי הקישור מאולצים וניתן היה להמיר אותם במחווה קטנה אחת או משפט, קטעים אחרים כמו סצנת הבידוק בנתב"ג אף מרגשים, ובסך הכל מדובר בערב קליל וצבעוני שסוחף את הקהל להניע את הישבנים בכיסא כבר מן ההתחלה. להקת השחקנים שמורכבת מתלמידי שנה ג' בסטודיו, מציגה כישרון לא מבוטל בכל הפרמטרים של המחזמר - ריקוד (עם כוריאוגרפיה של תום אפלבאום), שירה (עיבודים מוזיקליים עדכניים של אפי שושני) וכמובן עיצוב דמות. ניכר שכיף להם להשתתף בהפקה אחרי מי-יודע-כמה איבסנים ושייקספירים שניסו לפצח במהלך הכשרתם.
הסטודיו של לוינשטיין ידוע בהנפקת כוכבי מסך ובמה לענף, אבל בהפקה הזאת במיוחד לכדו את הלב שני בוגרים, שעוד יפדו בתעשייה את ההבטחה הגלומה בהם: אמיר חורי ומורין אמור. אחד הנאמברים הכי חזקים בערב הוא בלדה בעיבוד חדש בערבית ובעברית ל"אמן" של ליאורה מ-1995, בביצוע השניים. עוד בלטו: אדם אלשיר, בר קליין, יובל שבח, עדן אמסילי וגיא דמידוב (הבן של סשה דמידוב).
בחירת הנאמברים היא חלק מאוד חשוב בערב כזה, ואכן לרוב הם קלעו למטרה. תמצאו שם למשל את Grande Amore של הרכב הפופ-אופרה האיטלקי "איל וול" מ-2015; Fairytale של אלכסנדר ריבק הנרווגי מ-2008; Wild Dances של רוסלנה, שהביא את הניצחון לאוקראינה ב-2004; ו-My Number One של הלנה פפריצ'ו היווניה מ-2005.
גם בגזרת להיטי הענתיקה לא חסרו ביצועים: Hold Me Now של ג'וני לוגן האירי, מותג אירוויזיוני מובהק מ-1987 ו-Bandido, הלהיט הלטיני של אזוקר מורנו הספרדייה מ-1990, Ein bisschen Frieden של ניקול הגרמניה שהדיחה את "הורה" מהמקום הראשון ב-1982, Waterloo של אבבא השוודיים מ-1974, Dschinghis Khan של להקת ג'ינגיס חאן הגרמנית מהאירוויזיון בירושלים ב-1979, Ding a Dong של טק-אין ההולנדים מ-1975,ו-Save Your Kisses For Me של להקת אחוות האדם הבריטית מ-1976.
עדיף היה לצמצם מעט את להיטי העבר השחוקים כדי להכניס כמה שירים מודרניים שחסרו, למשל Euforia של לורן השוודית מ-2012, J'ai cherché של אמיר הישראלי, שייצג את צרפת ב-2016, Heroes של מאנס זלמרלו השוודי מ-2015 ו-You Are The Only One של סרגיי לזארב הרוסי שזכה במקום השלישי באותה שנה, והשנה חזר לניסיון נוסף בתל אביב.
"ערב טוב אירופה" הוא ערב קאלט כיפי עם הרבה כישרון שיציג עד ה-9 ביוני בסטודיו שבשכונת התקווה. אופציה נפלאה לצפייה לתיירים במהלך שבוע האירוויזיון. אז אם יש לכם חברים כאלה - כדאי לקפוץ, רק תדאגו ללחוש להם באוזן את קטעי הקישור.