הסדרה שמחברת בין משחקי הכס ומלחמת יום כיפור
בקרוב יחלו צילומי הסדרה "שעת נעילה", שתשחזר את קרבות מלחמת יום כיפור תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, עם אביב אלוש, ג'וי ריגר, ליאור אשכנזי ואחרים. רון לשם, מיוצרי הסדרה, סיפר על ההפקה שנמשכה כעשור ועל הכותבים שמתו במהלכה: "הסדרה הפכה לצוואה של כולנו". כל הפרטים
אם תבחינו בשבועות הקרובים בתנועת טנקים באיזור רמת הגולן, אל חשש, כנראה שאלו רק צילומים לטלוויזיה: בערוץ כאן 11 תעלה בשנה הבאה סדרת דרמה, ששלבי הפיתוח שלה לבדם ארכו כעשר שנים. הסדרה, שתיקרא "שעת נעילה", תעסוק בקרבות מלחמת יום הכיפורים, ותהיה שזורה בשחזורים מפורטים של קרבות הבלימה העקובים מדם של המלחמה.
הסדרה נולדה ביוזמתם של התסריטאים הראשיים שלה: הסופר רון לשם, שחתום על הספר "אם יש גן עדן", אותו גם עיבד לסרט הישראלי המצליח "בופור", התסריטאי עמית כהן ולצדם איש הטלוויזיה הוותיק גל זייד. על פי גורמים בהפקה, בשחזורי הקרבות בסדרה ייעשה שימוש בטכנולוגיות חדשניות המוכרות מהפקות בינלאומיות ובין היתר בסדרה שהפכה לתופעה - "משחקי הכס". צילומי הסדרה יחלו בסוף החודש ברמת הגולן, ובמהלכם ישוחזרו קרבות הבלימה בהם נלחמו 1,600 טנקים סורים כנגד 200 טנקים ישראלים וכן מוצב החרמון של יחידת ההאזנות 8200, שנכבש על ידי הקומנדו הסורי בשעותיה הראשונות של המלחמה.
בסדרה צפויה להשתתף שורה ארוכה של שחקנים, בהם אביב אלוש שצפוי לשחק קצין אבטחה במוצב האזנה סודי, שיחד עם חיילי מודיעין חסרי הכשרה קרבית, ננטשים לקרב אבוד מול גדוד קומנדו סורי. ג'וי ריגר שתשחק קצינה שנותרת בחזית תחת ההפגזות, לאחר שכל החיילות פונו מהגולן בפקודה, ומנסה להכניס סדר בכאוס. מאור שוויצר, עופר חיון ואמרי ביטון ישחקו פעילים של הפנתרים השחורים שמובילים מרד חברתי בשכונת מוסררה בירושלים, ונקלעים עם טנק לתוך מובלעת סורית. וליאור אשכנזי ישחק עיתונאי בוהמיין, איש רדיו, שמגיע לחזית בעקבות בנו. בעוד שהעונה הראשונה של הסדרה תתמקד בנעשה בחזית הצפונית, העונה השנייה צפויה להתמקד בחזית הדרומית, במדבר סיני. עם כותבי הסדרה נמנים גם דניאל אמסל, יזהר הר-לב, יעל הדיה, גדי טאוב ויותם ירקוני.
במהלך הפיתוח הממושך של הפרויקט, לשם וכהן פנו לסופרים מוכרים והזמינו אותם להשתתף בכתיבה. בצירוף מקרים כואב, שניים מבין הסופרים שנענו, אמיר גוטפרוינד ואמנון דנקנר, נפטרו במהלך העבודה. גם לאון אדרי, שהפיק את הסדרה עם אחיו משה, הלך לעולמו. "לפני שבע שנים ההפקה קרסה לנו", סיפר לשם. "אני אישית הייתי די משותק תקופה ארוכה, לא הצלחתי לכתוב שום דבר חדש. ניסינו כולנו לשכוח מהתסריטים כי בכל מקום שהלכנו שיכנעו אותנו שזה חסר סיכוי. זמן קצר אחר כך אמנון נפטר, ואז אמיר, ואז לאון. אולי זו גם הפכה לצוואה של כולנו".
לשם הוסיף כי הוא מקווה שהסדרה תספק לצופה הישראלי הצצה שטרם נראתה כמוה לאחת התקופות הקשות בתולדות המדינה: "אני מרגיש שלאורך העשור האחרון חיינו רוב הזמן בישראל של 73', יותר מכאן. אני בעיקר מקווה שהצלחנו להיות אמיצים, לבחור זוויות שלא סופרו על מלחמות עד היום, סיטואציות אישיות בלתי נתפסות, ושהסיפור הזה אומר דברים על כולנו, על היום, כמו מראה לישראליות, לכל הצלקות שמערערות אותנו נפשית וחברתית עד היום". לפיו, "זו מלחמה די נשכחת בתרבות הישראלית, למרות שהטלטלות שמערערות את ישראל עד היום, חברתית ונפשית, משתקפות בה יותר מבכל סיפור אחר בעינינו. אנחנו מתייסרים בחרדה על כל מילה מתוך כבוד לאלפי הנופלים, הפצועים, ובני המשפחות. הם יהיו איתנו לכל אורך המסע הזה".
בהפקה מספרים כי בשבועות האחרונים שחקני הסדרה נפגשו עם לוחמים שנותרו פגועי נפש מהמלחמה, ובמקרה של חלקם - לאחר שחזרו מהשבי. רופאים מתנדבים ששירתו בקרבות גוייסו כדי לדייק בשחזור הפציעות, וצוות גדול של אנשי עיצוב גויס על מנת ליצור תפאורה שתחקה של ראשית שנות ה-70. במסגרת הכשרות השחקנים, שלמדו להפעיל טנקים במוזיאון השריון בלטרון, נעשה שימוש בטנקים ישנים שיצאו מכלל פעולה בצה"ל לפני כ-20 שנים.
"שעת נעילה", הופקה בסיוע של חברת "ווסטאנד פילמס", קבוצת "יונייטד קינג" ו"אנדמול-שיין" ישראל, לפי גורמים בהפקה, היוצרים סירבו להצעות מצד אולפנים אמריקנים להסריט את הסדרה כדוברת אנגלית, או לצמצם את הפרויקט לסרט קולנוע.