שתף קטע נבחר
 

מרגרט אטווד וסלמן רושדי בין המועמדים ברשימה הקצרה לפרס בוקר

שישה סופרים התברגו לרשימת המועמדים הקצרה של הפרס הספרותי היוקרתי ביותר בבריטניה, בהם מרגרט אטווד עם ההמשך ל"סיפורה של שפחה" וסלמן רושדי עם גרסה עכשווית ל"דון קיחוטה"

רשימת המועמדים הקצרה לפרס בוקר, הפרס הספרותי היוקרתי ביותר בבריטניה, הוכרזה היום (ג') באופן רשמי, ובין ששת המועמדים בולטים שמותיהם של הסופרת הקנדית מרגרט אטווד והסופר הבריטי-מוסלמי סלמן רושדי. ארבעת המועמדים הנוספים הם הסופרת הבריטית ברנרדין אווריסטו, הסופר הניגרי צ'יגוזי אוביומה, הסופרת הטורקית אליף שאפאק והסופרת מארצות הברית לוסי אלמן.

 

אטווד מועמדת עם ספרה The Testaments, המהווה ספר המשך לרומן המצליח "סיפורה של שפחה", ורושדי מועמד על ספרו "קיחוטה" (Quichotte). שניהם זכו בעבר בפרס בוקר, מהפרסים הנחשבים ביותר בעולם הספרות: אטווד בשנת 2000 על ספרה "המתנקש העיוור" ורושדי בשנת 1981 על ספרו "ילדי חצות".

 

מרגרט אטווד (צילום: Gettyimages)
מרגרט אטווד(צילום: Gettyimages)

המועמדות של אטווד מסקרנת במיוחד נוכח העובדה שאיש כמעט ולא קרא את ספרה, שטרם יצא לאור וצפוי להתפרסם רק בשבוע הבא. העלילה של The Testaments ("העדויות", בתרגום חופשי) צפויה להתרחש 15 שנה לאחר סצנת הסיום של הספר הקודם, ונודע כי הסיפור יסופר מפיהן של שלוש מספרות שונות. מוקדם יותר השנה, אטווד רמזה בציוץ בטוויטר לגבי הכיוון הכללי של היצירה: "כל מה ששאלתם אותי אי פעם לגבי גלעד (הדיקטטורה הצבאית-דתית שבה מתרחשת עלילת הספר י.פ) והעולם הפנימי שלה, יהווה את ההשראה לספר". בקריצה הוסיפה: "ההשראה הנוספת היא העולם שאנחנו חיים בו". בכך מתייחסת אטווד לעובדה הבלתי נוחה כי בעוד שמדובר ביצירה דיסטופית בדיונית, היא מהווה למעשה משל עוכר שלווה על המציאות הפוליטית הנוכחית ועל היסטוריה ארוכה של דיכוי נשים.

 

סלמן רושדי (צילום: MCT) (צילום: MCT)
סלמן רושדי(צילום: MCT)

ספרו של רושדי, "קיחוטה", מגולל מחדש את עלילת יצירת המופת של סרוונטס, "דון קיחוטה", אך הפעם העלילה מתרחשת בארצות הברית של ימינו. בעולם הספר זכה לביקורת מעורבות, הנובעות מעצם בחירתו של רושדי להציע שכתוב של אחת מן היצירות הספרותיות המשפיעות ביותר בכל הזמנים.

 

לוסי אלמן, שנחשבת להפתעה הגדולה של הרשימה, מועמדת על ספרה Ducks, Newburyport, שפורסם בהוצאה קטנה ועצמאית. זהו מונולוג בן אלף עמודים, עמוס רגשות, מפי עקרת בית מאוהיו, המדברת על אהבה, אובדן והפוליטיקה בארצות הברית. ספרו של צ'יגוזי אוביומה, Orchestra of Minorites, מספר על צעיר ניגרי המגיע לקפריסין, לאחר שנפל קורבן להונאה, ומסופר מפי רוח המוכרת מהמיתולוגיה הניגרית.

 

ספרה של אליף שאפאק, "10 דקות ו-38 שניות בעולם המוזר הזה", מתרחש באיסטנבול ומתאר את הרגעים האחרונים בחייה של אישה בתעשיית המין, בעוד גופה הולך וגווע ומוחה מפסיק לתפקד בהדרגה. ספרה של ברנרדין אווריסטו, Girl, Woman, Other, עוקב אחר 12 דמויות, רובן נשים בריטיות שחורות, מדלג בין הסיפורים שלהן וקושר ביניהן.

 

ראש חבר השופטים של הפרס אמר בטקס החגיגי שנערך היום בספרייה הבריטית בלונדון על ששת המועמדים כי "כמו כל הספרות הגדולה, הספרים האלה שופעים חיים, בגישה הומאנית עמוקה וחגיגית". זהותו של הזוכה בפרס בוקר, אשר הצליח לגבור על 150 מועמדים אחרים, תיחשף ב-14 באוקטובר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים