שתף קטע נבחר
 

תמונה מהחלל: כך נראה הירח פנדורה של שבתאי

החללית קאסיני של נאס"א צילמה תמונה חדשה של אחד מירחיו של שבתאי, הנמצא על אחת מטבעותיו של כוכב הלכת

כך נראה מקרוב אחד מעשרות הירחים של כוכב הלכת שבתאי: החללית קאסיני של נאס"א, שהגיעה לשבתאי לפני כ-12 שנה, שלחה השבוע תמונה של הירח פנדורה, שממוקם על טבעת F של כוכב הלכת.

 

פנדורה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
פנדורה(צילום: נאס"א)

 

מדובר בירח שהתגלה בשנת 1980 על-ידי החללית וויאג'ר 1 בשנת 1980. על-פי נאס"א, קוטרו של הירח הוא 84 ק"מ. הירח עצמו צולם ממרחק של כ-40 אלף קילומטרים.

טבעות של שבתאי (צילום: נאס"א)
טבעות של שבתאי(צילום: נאס"א)

  

עד ה-22 באפריל 2017 תקיף קאסיני את כוכב הלכת מקוטב לקוטב, וכל שבוע לערך - 20 פעם היא תבצע התקרבות מסוכנת לאזורים שלא נחקרו מסביב לקצה הטבעת העיקרית.

 

קאסיני ושבתאי. הדמיה    (צילום: נאס"א)

קאסיני ושבתאי. הדמיה    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טבעת F מסמנת את הגבול של מערכת הטבעות המרכזית. לשבתאי יש כמה מערכות טבעות נוספות, חוורות בהרבה ומרוחקות בהרבה מכוכב הלכת. טבעת F היא מבנה המשתנה כל העת: תמונות שצילמה קאסיני הראו מבים כמו זרמים בהירים, חוטים מדובללים וערוצים כהים הנראים כמופיעים ומתפתחים בתוך שעות. הטבעת גם צרה במיוחד, רוחבה רק כ-800 קילומטרים, ובליבתה איזור דחוס ביותר ברוחב כ-50 ק"מ בלבד.

 

לאחר 20 שנה בחלל יחל השלב הסופי שבמהלכו תתקרב החללית יותר ויותר אל האטמוספירה - בגובה 1,628 ק"מ מעל ראשי העננים ותקיף שוב ושוב בין האטמוספירה לטבעות. עד שבסופו של דבר היא תרוסק באופן מכוון לאטמוספירה ב-15 בספטמבר השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים