בשבת: כוכב שביט עבר סמוך לכדור הארץ
45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková עבר במרחק של כ-12 מיליון ק"מ מכדור הארץ ועדיין ניתן לראות אותו באמצעות משקפות וטלסקופים. בשנתיים הקרובות יחלפו לידינו עוד שני כוכבי שביט
לא רק ליקוי ירח חלקי היה בסוף השבוע: כוכב השביט 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková חלף בשבת בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ. באתר נאס"א נכתב כי עדיין ניתן לצפות בכוכב השביט באמצעות משקפות או טלסקופים. עוד אמרו בסוכנות החלל האמריקנית כי מדובר בכוכב השביט הראשון מבין שלושה שצפויים לחלוף לידנו עד סוף שנת 2018.
בנאס"א אמרו כי כוכב השביט, שהתגלה בשנת 1948, חלף במרחק של 12.4 מיליון ק"מ מכדור הארץ. בסוכנות החלל האמריקנית הוסיפו כי כוכב השביט מקיף את השמש פעם ב-5 שנים ושלושה חודשים.
מדובר בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ שבו יהיה כוכב השביט עד סוף המאה. בנאס"א אמרו כי כוכב השביט יתקרב שוב לכדור הארץ בשנת 2032 - אבל אז הוא יחלוף במרחק של 48 מיליון ק"מ מכדור הארץ.
ומה עוד צפוי לנו מבחינת כוכבי השביט בשנתיים הקרובות. בנאס"א אמרו כי ב-1 באפריל השנה יגיע כוכב השביט 41P/Tuttle-Giacobini-Kresak לנקודה הקרובה ביותר שלו לכדור הארץ במסלולו סביב השמש. ב-16 בדצמבר 2018 יחלוף בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ כוכב השביט 46P/Wirtanen. בנאס"א אמרו כי הם וחוקרים נוספים עוקבים אחרי כוכבי השביט כדי להבין מהם ההבדלים ביניהם.
שביט הוא גוף קטן הנע במערכת השמש; כאשר הוא מתקרב אל השמש, ניתן להבחין בו בבירור. לשביט יש גלעין בהיר של חומר מוצק, ראש המורכב מגז ומאבק, וזנב (לעתים ארוך מאוד), העשוי בעיקר גז (עם כמות קטנה יותר של אבק).
לפני שנים רבות ראו בשביטים מבשרי אסונות ופגעים, כגון רעב, מלחמות ומות מלכים. עד המאה ה-16 הם נחשבו לתופעות המתרחשות במרומי האטמוספירה של כדור הארץ, אך טיכו בראהה ערך תצפיות בשביט שהופיע ב-1577 והוכיח שהוא מצא "מעבר לשמש", מה שאינו אפשרי לפי אריסטו. הגם שברהה לא קיבל את עמדת קופרניקוס, קביעתו זו היא טענה חזקה מאוד בזכותה. במשך שנים רבות נחשבו מסלוליהם לפרבוליים, ולפיכך הסיקו שהם אינם חלק ממערכת השמש, אלא נכנסים אליה לזמן קצר בלבד ויוצאים שוב.