שתף קטע נבחר
 

יצורים דמויי מלפפון מאיימים לשבש מערכות אקולוגיות

אורכם של מרבית מבין חסרי החוליות הזוהרים במים הקרירים הם רק כמה סנטימטרים, אך חלקם יכולים להגיע גם לאורך של כ-60 סנטימטרים. הם נוהרים בהמוניהם לחופי קולומביה הבריטית זה כמה חודשים, ונלכדים ברשתות וחוטי דיג

 

סרטון שפרסמו החוקרים

סרטון שפרסמו החוקרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יצורים משונים דמויי-מלפפון משוטטים להם בהמוניהם בחופיה של קולומביה הבריטית שבקנדה. האורגניזמים, שנקראים "פירוזומים", מגיעים בכלל מאזורים טרופיים, וכעת חוששים מדענים כי נוכחותם במים אחרים לגמרי עשויה לשבש את המערכת האקולוגית המקומית.

 

אורכם של מרבית מבין חסרי החוליות הזוהרים במים הקרירים הם רק כמה סנטימטרים, אך חלקם יכולים להגיע גם לאורך של כ-60 סנטימטרים. הם נוהרים בהמוניהם לחופי קולומביה הבריטית זה כמה חודשים, ונלכדים ברשתות וחוטי דיג.

 

המשמעות המילולית של פירוזומים היא "גופי אש", והשם למעשה מתייחס לביולומינסנציה שלהם - או בצורה מופשטת יותר, פליטת אור. בלילה אפשר לראות את מיליוני הפירוזומים זוהרים בחושך.

 

 (צילום: Fisheries Science Center)
(צילום: Fisheries Science Center)

 

כל אחד מהיצורים הקטנים הוא בעצם אסופה של המוני יצורים קטנטנים עוד יותר - כמו מעין מושבה של אורגניזמים רב-תאיים הנקראים "זואואיד". הם נצפו מאורגון ועד מפרץ אלסקה, וכאמור לאחרונה גם בחופי קולומביה הבריטית. מוקדם יותר השנה תפסה סירת מחקר באורגון לא פחות מ-50 אלף פירוזומים תוך חמש דקות.

 

מים חמימים מהרגיל הובילו למגוון תופעות אקולוגיות בחוף המערבי של קנדה בשנים האחרונות – מאריות ים חולים לנחשי ים אקזוטיים. ברשת CBC הקנדית דווח כי בשל התקררות של המים בחודשים האחרונים, ביולוגים רבים קיוו שהמערכות האקולוגיות יחזרו להתייצב. חוקרים בקולומביה הבריטית טוענים כי הגעתם של היצורים המשונים עשויה לייצג מעין "אקט אחרון" של הגירה יוצאת דופן לאזור על גבי זרמי מים חמים.

 

"כרגע, הם 'מבקרים' בלבד ועדיין לא מינים פולשניים", הסבירה לתקשורת הקנדית החוקרת מוירה גלבראת'. "הם כאן בינתיים ,עד שהזרמים ייקחו אותם למקום אחר".

 

אבל עדיין, אף אחד לא ממש בטוח מדוע בדיוק הגיעו אותם יצורים דווקא לקולומביה הבריטית או לכמה זמן הם יישארו שם. החוקרים ממשיכים לנסות ולקבוע איך הפירוזומים יכולים להשפיע על המערכת האקולוגית המקומית. המדענים טוענים כי הם חייבים לצרוך כמות גדולה של חומרים מזינים כדי להרכיב צפיפות כה גדולה של ביומסה. בינתיים מסרו חוקרים כי פירוזומים נמצאו במערכת העיכול של כמה מיני דגים, אך עדיין לא ברור אם אלו נאכלו במכוון או לא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Fisheries Science Center
הייצורים המשונים
צילום: Fisheries Science Center
מומלצים