היעד המסקרן הבא של הגשושית New Horizons
היעד הבא של הגשושית שחקרה את פלוטו הוא MU69, שאורכו הוא כ-45 ק"מ. חוקרים בנאס"א אמרו כי ייתכן שצורתו מזכירה תפוח אדמה או שבכלל מדובר בשני גופים צמודים או קרובים. בינואר 2019 צפויה הגשושית להגיע לגוף המסקרן
סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) שולחת את הגשושית New Horizons לעבר חגורת קויפר אי שם מעבר לנפטון, וספציפית לעברו של גוף הנקרא 2014 MU69. הגשושית צפויה להגיע לשם רק בסביבות ינואר 2019, אבל המדענים של המשימה כבר אוספים מידע על אותו יעד מרוחק, ונראה שהוא מעניין במיוחד.
אחרי מסע מוצלח של הגשושית בסביבתו של פלוטו לפני כשנתיים, New Horizons נמצאת כעת בדרכה למעמקי חגורת קויפר, שהיא למעשה אסופת גופי חלל קרחיים שנעים סביב השמש במסלול שכאמור מרוחק יותר מכוכב הלכת נפטון. אורכו של MU69, יעד המחקר הבא ואחד מתוך אותם מאות אלפי גופי חלל, ככל הנראה לא עולה על 45 קילומטרים.
באתר CNET פורסם כי באמצע יולי טלסקופים על כדור הארץ הצליחו להתכוונן אליו בדיוק בזמן כדי לתעד את הצל שלו. המחקר חשף שצורתו של אותו גוף היא כנראה לא צורת הספירה או הכדור המסורתית. לפי ניתוח הנתונים, נראה שאותו אובייקט הוא בצורה שמזכירה פוטבול אמריקני או אולי שני גופים נפרדים שנעים במסלול צמוד מאוד. אופציה שלישית היא שמדובר עדיין בגוף אחד - אבל עם חתיכה ש"חסרה".
בשבוע שעבר פרסמה נאס"א שתי פרשנויות למראה האפשרי של MU69. באחת הוא נראה כגוף יחיד ומאורך שקצת מזכיר תפוח אדמה, ובשנייה הוא נראה כשני גופים, או ראשים, קרובים או אף צמודים זה לזה.
"לא הייתי יכול להיות שמח יותר מתוצאות ליקוי החמה - שמבטיחות בוננזה מדעית לקראת הטיסה (ליד האובייקט)", מסר החוקר הראשי של משימת New Horizons, אלן סטרן, בהודעה רשמית. "הטיסה הזו תהיה המרוחקת ביותר בהיסטוריה של חקר החלל - במרחק 1.5 מיליארד קילומטרים אחרי פלוטו".
להודעת סוכנות החלל האמריקנית: https://www.nasa.gov/feature/new-horizons-next-target-just-got-a-lot-more-interesting